• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JUNIPETRUS: ministerstvo financí neeviduje žádného plátce daně pod příjmením či obchodní firmou "Swancnberg". Takže odpověď zní: NE
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    dotaz-existuje nejaky majatekove priznani pana Swancnberga?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    TALPENNY:
    S timhle s tebou naprosto souhlasím. Pořád říkám ať ČVUT zavřou a postaví tam garáže.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Kdybys to rozclenil do vet, tak bych uvazoval o tom, ze to doctu.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TALPENNY:
    jsem myslel ze za telocvik, uvod do studia a cizi jazyk je 0 kreditu ale asi jak kde
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MARIHAI: Do určitý míry-a ta míra je daleko za tím co se tady snaží kravaty nabulíkovat-je deficit přijatelnej to je všecko co k topicu řikám,)

MARIHAI: Ano,nejspravedlivější z řešení,co na tom že vypatlanej profesůrek co si pět let nevrznul naschvál solí studentky případně studenty co si dovolili jednou nepřijít na cvičení,rektor si ze školy dělá trafiku pro známý a v době kdy se jako teda jako hrozně"šetří" si např. ČVUT postaví novou obří centrální knihovnu protože na to nějakýmu spřátelenýmu mamrdovi zase přistála zakázka.atd. atd.
    K tomu školnýmu asi nakonec-nebylo by to nic jinýho než prodlužování agonie systému kterej v mnoha případech funguje asi tak jak jsem popsal níže,cesta k zeefektivnění vede přes zeštíhlení celýho aparátu,neni mi jako jasný na co ČR potřebuje např.čtyři veřejný právnický fakulty v době kdy je advokátů jak jehličí v lese a už ted pro ně neni práce,to samý se týká nejrůznějších "humanitních studií" a podobně,dál bych snad ještě zmínil například ČZU kde je technická fakulta jako kráva s velmi obdobným studijním programem jako ČVUT která je vzdálena neuvěřitelných pět minut jízdy autem,dále když už je řeč o ČVUT -tohle se týká zejména fakulty strojní-opět neni mi jasný na co dotovat systém kde se nabere do prváku třeba pět kruhů a ve třetáku jsou z nich stěží dva a u naprosté většiny vyhozených co díky kreditnímu systému převegetili na Úvodech do Studia,Tělocviku a Duševní hygieně pohodlně tři roky je díky studijním "výsledkům" jasný už někdy na konci prváku že tu školu nikdy nedodělají atd.
    Zeštíhlení a zefektivnění na funkčí mechanismus je tedy možné a proveditelné-ovšemže obtížně,docenti co mají mnoho známých a to i "vysoko" by spustili ukrutný povyk že jim někdo podřezává zlaté prase,"rdousí akademickou obec" etc. takže se vymyslel koncept "školného" který ovšem podle mýho neni nic jinýho než jakýsi "dodotování" trafik než jedna generace osazenstva odejde do důchodu a po nás potopa,proot s nim nemůžu souhlasit.

SPAULDING: Pozdravuj KARLA
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SATAI:
    Jedna teorie řiká, že člověk kterej studuje(předpokládá se teda že dostuduje) po absolvování školy získá zaměstnání s vyšším příjmem to jest bude platit vyšší daně takže to vrátí(pokud tedy bude platit daně ve státě kde vystudoval)
    Oproti tomu ten kdo nestuduje, přesto neplatí daně protože nemá příjem(myslím tím důvod že nechce pracovat, neplést s nezaměstnanym kterej práci nemá ale chce jí) ale naopak ho stát celoživotně dotuje tak kdyby dostal 20ku na chleba nevrátí jí nikdy.
    Jsem možná asociál ale preferoval bych ty první a soustředil bych se na ty druhý.....
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SATAI: Ty budou zadlužený tak jako tak..
    SATAI
    SATAI --- ---
    DAVIDO: Alternativa je zadluzit i ty, co nestuduji?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    DAVIDO: nene ja chci celou generaci natvrdlejch zatizit damoklovym mecem penalizace spatnych studijnich vysledku :)
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    MARIHAI: " jedna vec mit dluhy, a druha vec je mit dluhy a nemit problem je splacet".

přesně tak. a ty chceš zatížit celou generaci studentů damoklovým mečem splácení školného.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TALPENNY: kdyz mas teda dve vysoky skoly tak bys mohl vedet ze jedna vec mit dluhy, a druha vec je mit dluhy a nemit problem je splacet. A nas se ten druhy pripad netyka. Protoze CR prave neni Svedsko.
    Podle me je idealni stav toho z dani dotovat co nejmin, tj i skoly.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Btw, co mela symbolizovat ta rimska VI, nasprejovana na plot Zemanova souseda? Koukam zadny "novinar" se nenamahal nad tim premyslet, nebo je to tak jasny jako smajlik a hvezda? (protoze me ne)
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Problem neni, ze tablet nema (taky rad cucham ke kniham). Problem je v tom, ze nerozumi. Jak jsem psal - myslim si, ze je vcelku dobre intelektualne pripraveny na devadesata leta.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SPAULDING: jak překvapivé v auditku s názvem "Volba prezidenta ČR 2013"...
    SPAULDING
    SPAULDING --- ---
    Co slovo, to hovno. Ještě tři dny po volbách. Unbook.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    SATAI: Hrůza,co si počnu on nemá v ruce tablet,hipsterský brejle a nechodí k vizážistovi jako třeba El Miliband,to je vám holky krasavec coo :D :D

MARIHAI: Po milionprvé někomu vysvětlovat Velký Volební Gambit Velkých Utahovačů Opasků se "zadlužováním",co přemluvili lidi aby přemluvili tu bábu prostě odmítám,jediný co podotknu je že se v té době kdy idioti na sociálních sítích co berou 15 k hrubýho a mají na krku pět exekucí hrozně odpovědně a dospělácky rozebírali zadlužování "..aby jako nebylo to Řecko..." se stačilo mrknout např.do veřejně dostupných ekonomických statistik CIA ohledně zadlužování států a bylo hned jasno že žádná katastrofa asi tak příštích dvacet let nehrozí ovšem není blosti které by český volič nesežral i s navijákem že ano,)
    Dále můj osobní názor-i kdyby "něco" hrozilo já osobně nepovažuju vyrovnanej rozpočet za nějakou absolutní modlu,naprostá většina prosperujícíh silných ekonomik-např. Skandinávie-dlouhodobě hospodaří s deficitním rozpočtem a světe div se-katastrofa se nekoná.
    Jistě jsi také Velkým Obhájcem školného že,pokud ano mi zase osvětli ty proč bych měl kromě daní dotovat asáky asáků co si chodi do "práce" odučit dvě hodiny týdně stahovat péčko a věci typu nejnovější IPhone vykazujou jako "studijní pomůcky",sekretářky sekretářek kateder,správce plotu-znám z vlastní zkušenosti:)-a docenty který vidíš jednou za rok co jednou za uherák něco opřednáší,sem tam vyzkouší poslední ročníky a vykazují "vědeckou činnost" tím že dva roky smolí z grantu skripta který si přečte asi tak pět lidí,).Pro pořádek dodávám že jsem měl rozdělané čtyři VŠ z čehož jsem dvě dodělal a s řadou lidí co dlouhodobě působí v akademickém prostředí jsem v kontaktu čili si myslim že o problematice něco vim.
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Co se tyka te nedavne historie, o ktere nevi (nebo nechce vedet) zblo, tak je krasny priklad Lex Schwarzenberg.
    SATAI
    SATAI --- ---
    LONESTAR: Bonmot.

Ono to asi bude trochu slozitejsi. Tezko davat dohromady MZ v osmdesatych (Prognostika a prestavba a Havlova Bezmoc mocnych jsou asi dve veci z normalizace, co bych doporucil k precteni uplne kazdemu. Trochu je skoda, ze - zcela bez urazky - nemame k dispozici nejaky text VK z tohoto obdobi, abychom meli "velkou trojku" komplet) a MZ dnes.
    Nemohu se zbavit dojmu, ze na Vysocine oignoroval veskery dalsi vyvoj a vraci se vybaveny na dalsi devadesata leta. To neni jenom nepouzivani mobilu nebo neznalost uloz.to. Nereflektuje trebas to, ze EU dnes je naprosto jine zviratko nez EU v jeho dobe. Pochybuji, ze vi, co je to startup, co je bublina 2.0 nebo ze mobil (klidne i bez internetu) neni jenom telefon bez dratu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    TALPENNY: Muzes nam vysvetlit jak to bylo s tou slozenkou a co na tom bylo spatnyho?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam