• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZABAKOVA: asi de o to, co delas za praci. kretenivce v reklamce psychedelikum zatizi mene, nez hornika a nebo zednika, zejo :)
    uprimne, ja uz taky dneska nechapu, jak sem mohl chodit do prace zhulenej :P
    VKLF
    VKLF --- ---
    MICHAL_R: tuk a cukr taky zpusobuji zmeny, mnohdy nevratne,)

    plno substanci imho funguje na principu:

    male mnozstvi- lek(neni raus, funguje v tele)
    vetsi mnozstvi- droga(raus uz je, ale nezabiji to)
    jeste vetsi mnozstvi- dal nez raus, to uz zabiji

    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    VYHULENY_UFO: mno tak to si nedokazu predstavit, jak muzou v praci fungovat, to uz mi prijdou vhodnejsi na fachu ty stimulanty...kdyz uz to clovek takhle s prominutim zere, jako dobytek, tak to nemuze mit dlouhy trvani, bud se zblazni, nebo mu odejdou jatra
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZABAKOVA: no ja se totiz obavam, ze i na psychedelikach se da ujet... typek co ma 60tripu a zobe je celej tejden jak tic-tac, borec, kterymu rostou houby primo za barakem, tak proc si nedat cestou do prace a cestou z prace....

    ale ja mam co kecat s tim svym pravidelnym vecernim vypalovanim zobaku travou....
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Já jsem měl pocit, že "drogy" jsou - na nejobecnější rovině - všechny substance, které pokud požity, způsobují v organizmu nějaké změny. Je jasné, že v této diskuzi není řeč o aspirinu, nýbrž o "drogách", které se berou proto, aby změnily neurochemii. Proto beru za "drogy", na nejobecnější rovině, jak "psychedelika", tak tzv. "tvrdé drogy".

    Myslím si taky, že i psychedelika by se měly "brát s rozumem". Hodně hub (nebo něčeho podobného), "bez rozumu," (tj. ve špatném rozpoložení či nevhodném prostředí) může znamenat doživotní psychické problémy. To není prdel, a každý, kdo si prožil nějakou opravdu obtížnou "cestu", mi snad dá za pravdu.

    Rozum je třeba používat i u psychedelik, i když je někdo za skutečné "tvrdé drogy" nepovažuje.
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: tak nic no..
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    ja mam taky predsudky vuci jistejm typum drog a jejich uzivatelum...radsi verim tem psychedelikum nez druhy strane..asi neznam lidi, co berou s rozumem to zobani..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VKLF: necitim, citim akorat ze zbytecne moc zvanis. drogy nejsou jenom piko, drogy jsou i leky. drogy jsou i psychedelika.
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: to si delas prdel ne? vazne zadny rozdil necitis a potrebujes to vysvetlit?

    necitis rozdil mezi latkami? mezi tim co to "dela"? jak to nastavuje do budoucna, jak je to stav hodici se do normalniho fungovani(prace, povinnosti), jak je to prospesne pro tvuj dusevni rozvoj, jakou zavislost to vyvolava atd.?
    co jakoby ma nebo nema smysl do budoucna? co je jen berlicka ktera funguje vzdy "dobre" a co latka ktera je prijemna podle toho, co cinis za skutky sobe a jinym a proto mnohem pravdivejsi a smysluplnejsi?

    lidi co berou treba 15 let psychedelika se mi zdaji teda o dost zdravejsi, zivotaschopnejsi, empatictejsi, normalnejsi nez ti, co 15 let berou drogy jako piko-ejč..
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    VKLF: rekni mi prosim jaky je rozdil mezi psychedelikama a drogama. a jestli muzes, prosil bych jeste rozdil mezi alkoholem a drogama a toluenem a drogama. diky.
    VKLF
    VKLF --- ---
    MICHAL_R: hele chapes rozdil mezi psychedelikama a drogama?
    drogama co zpusobuji zavislost a dlouhodobe kazi charakter?
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Já myslím, že Terence McKenna taky bral drogy s rozumem. Poslednich 40 let sveho zivota kouril travu v obrovskem mnozstvi plus 1x za 14 dni 5g (susenych) lysohlavek. Pro TMK to bylo, naprosto bez pochyby, "drogy s rozumem."

    Presto vsak nelze tvrdit, ze 5g hub je "s rozumem" :-D (zvlaste, kdyz o nej v prubehu tripu, alespon docasne, prichazim)
    VKLF
    VKLF --- ---
    PIZI: podle me si jednou dal tripa..to neni "bral drogy" s rozumem

    PIZI
    PIZI --- ---
    VYHULENY_UFO: V zásadě říkáš, že prostě těm, kteří tvrdí že nemají problém nevěříš. Na základě svých zkušeností ze své sociální skupiny.

    Dovedeno do extrému. Někdo si jednou v životě dal tripa. Líbilo se mu to. Pomohlo mu to uvědomit si, že svět je krásný. To je vše, pak už nikdy až v 80 umřel. Podle mě bral drogy s rozumem.
    PIZI
    PIZI --- ---
    VYHULENY_UFO: Rekreační užívání není v rozporu s rozumem.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: drogy se proste berou pro jejich ucinek a zbytek (napriklad ten o rozumu, stesti a sebepoznani) je uz jen pohadka, kterou si k tomu doda uzivatel....

    jednou sem poznal jednoho heraka a ten mi rikal, ze herak bere proto, protoze po nem vsemu rozumi a vsechno mu prijde takovy jasnejsi :))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VKLF: jj. to je prave desne vtipny... za poslednich dvacet let sem slysel spoustu hlasek typu
    "beru jednou za mesic", "beru jednou tydne", "neberu v praci" a je to desne v klidu, vsechno zvladam... :)


    BIGTRAGED: ono je totiz desne dulezity jak rikas, ujasnit si co to znamena rozumne... ja sem mel napriklad obdobi, kdy sem sjizdel pernik skoro kazdej den s takovou veselou partickou a furt sme si mysleli, ze jedeme v klidu, s rozumem a ze to zvladame... pak prisly prvni rozvody, prvni ztraty zamestnani, pomatuju si jak kamosku behem rozvodu manzel donutil jit na drug testy a to pak bylo u soudu docela pozdvizeni, kdyz zjistili, ze ve vysledcich je meth.... hrozne moc chtela mit dite u sebe, ale vysvetluj to soudu, ze to co ti vytahli z krve je jen pernik z vikendu a ze je to v pohode :))

    proto rikam, ze kdyz je clovek bez zavazku, svobodnej a nezavisi na nem treba vyziva ditete, tak se da brat s rozumem cokoliv....

    navic je taky jistej drobnej problem, kteryho si vsimne kazdej, kdo drogy jede dlouho, ze i organismus na ne reaguje s pribyvajicimi lety jinak. ja jsem mel pred dvema rokama pernik, lajnu, kilovku, fakt byla super, ale ze sem byl nedele-pondeli-utery-streda domrdanej jak dobytek mi doslo az nekdy ve ctvrtek... v podstate me uz nebavil a byl sem z toho fakt zklamanej....


    imho je super sranda, jak se uzivatele co berou s rozumem, probrali zrovna v okamziku, kdy sem rekl, ze s rozumem se brat neda :0)))) potrefeny husy kdak kdak ??? ;0)

    jo, ja taky beru fety, hulim travu, obcas tripa a nedavno sem mel fakt vytecnej kokes dovezenej az z holandska, nic co by prodavali negri v cechach, ale uz to neni co za mlada, abych za vecer vysnupal gecko a pak byl uplne normalni :0))
    VKLF
    VKLF --- ---
    BIGTRAGED: obcas je imho max. jednou tydne..

    ale stejne, kdyz pojedes na piku skoro kazdy vikend, tak proste smazis, s tim nenadelas nic:)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    VKLF: S tím ovšem nemůžu nesouhlasit. Co pro tebe znamená občas? Osobně mám za to, že frekvence 2-3x do měsíce je ještě dlouhodobě udržitelná, (samozřejmě zase záleží na látce, dávkování, člověku, situaci ....)
    VKLF
    VKLF --- ---
    BIGTRAGED: pletes si pojmy s dojmy, brat drogy, to neni: obcas si dat...

    obcas si dat, to se da s rozumem, brat drogy(kontinuelne a hodne) se s rozumem neda..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam