• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    CONTINUITY: jo hnedka po probuzeni je svet takovej utlumenej, ale me funguje nasledujici, abych se srovnal a hodil do normalu:
    1) dam si snidani
    2) du se vysrat
    3) zakladni ranni hygiena
    4) vyvenceni psu
    5) bezny pracovni povinnosti az do vecera


    SQARA: hmmm... a ktera droga ti vylecila dusi. pernik?? ten je na bolistky fer.. stejne jako kokes...
    kdyz mam mentalni problem a nejsem uplne v poradku dusevne, psychedelika neberu, pacto muj stav jen zesili...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Pěkný a přínosný auditko :)

    MICHAL_R:

    Rozhodně :) Ale obvykle to nejde říct úplně obecně, protože každý reaguje trochu jinak, a taky hodně záleží na způsobu užití.
    Je jich spousta.

    Mnoho lidí má bez dojezdu psychedelika - LSD, houbičky, apod. - druhý den je jim příjemně, čistá hlava, žádný problém. A "dojezd", když trip končí, je příjemnej stav, kdy se psychedelie pomalu vytrácí, člověk se vrací do běžného stavu vnímání, už má všechno pod kontrolou, ale vědomí je pořád ještě prohloubené, barvy sytější, všechno jasnější.

    Ale pak jsou zas lidi, kteří si druhý den připadají trochu nepříjemně, zmateně, neuzemněně, nebo mají depku z toho, že všechno to poznání zas zapomněli...
    Jde to hodně ovlivnit tím, že užiješ správnou dávku, ve správnou chvíli, ve správném prostředí, stanovíš si určitej záměr, a dáš si na "dojezdu" čas a prostor v klidu integrovat to, co se stalo, případně si o tom s někým popovídáš, vyvodíš, co to pro tebe znamená pro další život, atd.....

    -----------------
    Bez dojezdu jsou taky opiáty, pokud na nich člověk není fyzicky závislý.

    A co třeba hulení? Někteří lidi si druhý den stěžují na otupělost, ale rozhodně je hodně i těch, kdo se cítí úplně normálně :)
    -----------------

    MDMA jako amfetamin patří mezi klasické substance "s dojezdem", ale ani tam to není absolutní. Pokud někdo rituálně užije malou jednorázovou dávku, například v terapii nebo s partnerem, může to být taky naprosto bez dojezdu. Je to hodně individuální a mění se to podle spousty věcí: například jak se o sebe pod vlivem staráš, jak jsi na tom s pitím, jídlem, odpočinkem. Dojezd např. velmi zhoršuje alkohol a cigarety nebo zakouřené prostředí.
    Někteří lidé po MDMA dojezd nemají, tvrdí že nikdy .)

    Vůbec, přijde mi, že téměř po každé látce člověku může být blbě nebo dobře, podle toho jak ji užil, v jakém byl sám zrovna fyzickém a psychickém stavu, atd :)

    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    Zajic na to prisel:

    Běhá si tak zajíc po lese, běhá, když najednou vidí jezevce, jak hulí marihuanu.
    Zajíc povídá: "Jezevče, jezevče, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
    Jezevec uzná, že má zajíc pravdu a tak si s ním jde zaběhat.
    Běhají, běhají, když najednou potkají vlka, úplně opilého, ale chlastá dál.
    Zajíc povídá: "Vlku, vlku, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
    Vlk uzná, že má zajíc pravdu a tak si s nimi jde zaběhat.
    Běhají, běhají, když najednou potkají lišku, jak šňupe kokain.
    Zajíc povídá: "Liško, liško, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši se mnou zaběhat!"
    Liška uzná, že má zajíc pravdu a tak si s nimi jde zaběhat.
    Běhají, běhají, když potkají medvěda, jak čichá toluen.
    A všichni povídají: "Medvěde, medvěde, co to děláš, takový krásný den a ty si takhle ničíš zdraví! Pojď si radši s námi zaběhat!"
    Medvěd otevře jedno oko a povídá: "Nikam nejdu, seru na vás! Pokaždé, když si dá zajíc extázi, tak všichni běháte po lese jako kokoti!"
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    VKLF: Existují nějaké "drogy" bez dojezdu?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VKLF: to je konec s rozumem...
    VKLF
    VKLF --- ---
    ..co je to dojezd?
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    Tak jsem stvořil nástěnku jak jsem sliboval a věčně odkládal. Více méně jsou to jen citace věcí které se tu již oběvily i se jmény autorů. Mám v plánu ještě podobně zpracovat příspěvky z debaty o ukotvení, která tu proběhla a taky o tom jak si dopomoci ke spánku. Jen vzhledem k tomu, že se tu na tyto témata oběvilo příspěvů více, je zpracuji samostatně.

    Pokuď má někdo připomínky, nebo se mu nelíbí že byl citován, tak se ozvěte.
    D4NIX
    D4NIX --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyz sezeneme nekoho kdo si rika Rozum, muzeme snim ty drogy brat. Ale to bude jako pit s Mírou =)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    tak jak to vypada s drogama a rozumem? furt dobry?
    UFOSS
    UFOSS --- ---
    [ Marihuana za volantem/jak (ne)přijít o papíry / konferenceconference / 26.2.2013 / CR - Praha - klub Cross, P7 - kavárna ]

    Otevřená beseda o testování řidičů na nealkoholové drogy.

    V poslední době se v různých internetových diskuzích, otázkách směrovaných na drogové a právní poradny i v běžných rozhovorech často objevuje téma testování řidičů na přítomnost nealkoholových drog. Kolem samotného tématu je spousta nejasností, mýtů a polopravd. Řada lidí se na nás obrací s dotazy, kdy bezpečně sednout za volant, jak dlouho je přítomnost různých druhů drog v organismu zjistitelná, jak se bránit, pokud se nám z nějakého důvodu postup PČR nezdá a jak správně postupovat v momentě, kdy hrozí odebrání řidičského průkazu. Úterní beseda je určena všem, kdo by společně s námi chtěli sdílet zkušenosti a otevřeně se o tématu pobavit. Přítomnost na diskuzi přislíbila Hana Fidesová, právnička z neziskové právní porady a lidé, kteří se problematikou drog dlouhodobě zabývají.

    Základní body diskuze:
    Otevřená beseda o testování řidičů na nealkoholové drogy.
    Jak dlouho je která látka detekovatelná v organismu a jak urychlit proces detoxikace.
    Jaké jsou standardní postupy PČR pro testování, co je a co není v mezích zákona.
    Jak postupovat v případě pozitivního výsledku testu.

    Diskuze o vašich zkušenostech.


    VSTUP ZDARMA

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ZABAKOVA: je to hlavne o tech penezich :) kdyz si na piku, tak na nejakou fyzicku se vubec nehraje.. ta psychika mozna, ale az v prubehu casu :) ne, jsem rad, ze je tahle era za mnou....
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    VYHULENY_UFO: ale na to nejsou penize a ani psychika a fyzicka:)..teda ted mluvim za sebe, nekdo s tim treba problem nema...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    _BENNY: ja nevim, ja si tek nejak odvazim tvrdit, na zaklade svych zkusenosti, ze pokud je piko opravdu piko, tak ty dojezdy jsou uplne v pohode... na dojezdech se spis projevi to, jak dlouho jedes a faktem je, ze kdyz po 5-6dnech vysadis, tak to telo se s tim dost tezko srovnava, proto je lepsi jet furt a nevysazovat :))

    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    je to holt takhle no....třeba s herákama se ve švýcarsku dělal ten výzkum, kdy dostávali medicínskej zadarmo a byli normálně schopni dlouhá léta relativně normálně fungovat, což by u pernikářů byl trochu větší problém...
    CRANK
    CRANK --- ---
    Drivers stoned on marijuana test their driving skills - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dw1HavgoK9E
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: No jo, ale to může být pořekadlo založené na tom, že si uživatel dává pokaždé stejně, takže s čitějším vzorkem si vlastně dá víc.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: ne nadarmo se rika "cim lepsi piko, tim horsi dojezd"
    PIZI
    PIZI --- ---
    INK_FLO: Doprovodné zábavy asi závisí spíše na dávce, než na čistotě, ne?
    Pokud si dám pokaždé stejné množství účinné látky, ale jednou si ji dám čistou a jindy si ještě přikousnu trochu sraček, tak ta čistá dávka bude horší?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VYHULENY_UFO: čistota nemusí znamenat, že vydržíš déle....respektive tohle platí spíš u heroinu, pokud bys měl přístup k uplně čistýmu pervitinu, tak tam bude ta úměra spíš opačná, že se ti rozjedou různé doprovodné zábavy (toxická psychoza apod.) dřív a mocněji. Nehledě na to, že co se týče pervitinu, tak celorepubliková čistota se pohybuje stabilně mezi 50 - 70 procenty, což se dost
    LAUZER
    LAUZER --- ---
    VKLF: yes. presne. ale zase nektery lidi si akorat obcas doprejou tenhle ritual a nesnupou pak denodenne cary ale obcas si slehnou protoze je to tezsi a spolecensky mene tolerovane. existuje fakt hodne druhu "fetaku"...
    VKLF
    VKLF --- ---
    z jehly se stane uplne stejnej ritual, jako je baleni speka, vyhlazeni plechu, postaveni lajny..i na ten je svym zpusobem urcitej navyk,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam