• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    PHEEEW
    PHEEEW --- ---
    EVERYBODYKNOWS: Je to skvělý, posílám kámošům! Pak by mě zajímala ta diplomka. Dik
    EVERYBODYKNOWS
    EVERYBODYKNOWS --- ---
    Ahoj všichni, kamarád realizuje v rámci diplomky výzkum na téma užívání mdma a jeho vliv na partnerské vztahy, chtěla bych Vás poprosit, jestli byste si udělali chvilku (10 min max) a dotazník vyplnili, je samozřejmě anonymní a moc by to pomohlo :) (Pokud bude příspěvek vadit, smažu ho:) Moc díky! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfslJM5watC0c0c1CFasgHGBN2EySSZCEXhprMcdOHWaswzGw/viewform
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: to jsem tak driv bral taky ale obor se vyviji a rizikovost jednorazovyho poziti (halucinogeny, org.rozpoustedla) dava taky smysl. Proste mi to nepripada vycucany z prstu. Konspirace s tim nemaji co delat.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG: tak mě třeba přijde logický rozdělení podle závislotního potenciálu, ale to rozdělení co napsal pnxntdd mi přišlo zvláštní, měl jsem se vyjádřit líp
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: Je o tom normalne hromada literatury a metodik jak to hodnotit. Rozdeleni je furt v kurzu.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PNXNTDD: kde beres svou definici tvrdych drog?

    Pokud vim, odbornici povazuji za tvrde drogy herak, pernik, kokain, casto se tam radi i alkohol, ale latky, ktere uvadis ne
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    VYHULENY_UFO: jj... takový typy semtam potkávám....

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PNXNTDD: spravnej postreh. to se pak sem tam objevi expert s rozsirenym vedomim, ktery tripy zaklada kazdych ctrnact dni a pak se na nyxech chlubi, ze uz mel aspom 5000 ctvercu s panoramixem.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Presne jak pise PNXNTDD..Tim ze zacnes hulit se automaticky zvysuje pravdepodobnost toho, ze se dostanes k necemu dalsimu a nejsou k tomu potreba zadny statistiky. Nemusis po tom vylozene touzit ty sam, ale pravdepodobne hulis v nejaky parte (a tam uz se to riziko ze nekdo neco prinese rapidne zvysuje). A touha po tom menit si nejakym zpusobem vedomi z moji vlastni zkusenosti vetsinou nekonci jen u travy
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    tráva vstupní droga, měkký/tvrdý drogy, to jsme v nějaké devadesátkové brožuře pro základky?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Celou dobu se tu bavíme o "dalším experimentování " ne - o naprosté závslosti a užívání tvrdých drog takřka denně, z čehož vycházej právě ty statistiky.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    Hele, já se tu jenom snažím říct, že jakmile někdo začne s měkkou drogou (v tomhle případě s trávou) tak se automaticky dostává do skupiny, kde je mnohem lehčí se dostat k něčemu jinýmu. V tomhle vidím to riziko "vstupní drogy" , jasně někdo si dá čáru a řekne si, že to fakt není pro něj. Ale jádro pudla je v - zkusil by to i kdyby předtím neměl zkušenosti s měkkýma drogama ?
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    ILIANA_PESHOR: Ale začli s trávou ne ? :) tak vo čem se tu bavíme. Já vím, že ty ani já houby a papíry za tvrdou drogu nepovažujeme. Oni to ale tvrdé drogy jsou. A zkus někomu normálnímu - úplně mimo svět parties říct, že si ulítáváš na LSD a semtam si dáš keťák. Budeš pro ně normální feťák. Takže tak, někdo se od trávy dostane k lsd, někdo k éčkům a speedům v závislosti na skupině ve které se pohybuje.
    ILIANA_PESHOR
    ILIANA_PESHOR --- ---
    PNXNTDD: 99% lidí, co znám, co má ráda psychedelika, tedy houby, papíry, atd, má ráda sama sebe, a s tvrdými drogami by buď neexperimentovali zásadně nikdy, a nebo si dali kdysi dávno někde čáru na párty a zjistili, že je to úplně nahovno, člověk je z toho akorát vyčerpanej, vykousanej.
    Takže jakej další level?

    Ty jsi na ty statistiky vůbec neklikl.
    Statistiky dokládají, že uživatelů měkkých drog (i pravidelných) je 10x víc než uživatelů tvrdých drog.
    To je dlouhodobě stabilní poměr.
    Z toho si jednoduchou matematikou spočítáš, že 90% uživatelů měkkých drog se nikam "neveze".
    A přesně to vidím ve svojí realitě.
    To už je určitá skupina lidí, co experimentuje s keťákem. A pak další skupina, co experimentuje s perníkem. Na párty, kam chodím, si 90% lidí dá tripa, ale jen třeba 20% lidí keťák nebo speed.

    Ty se prostě stýkáš s lidma, co daleko méně řešej, co do sebe dávají, než většina lidí, co znám já. Nedělá to takhle celej svět. Dělá to určitá část lidí.
    A většinou jsou to lidi, co celkově moc neřešej svoje zdraví, svoji budoucnost, a sere je v životě spousta věcí.
    PNXNTDD
    PNXNTDD --- ---
    CONTINUITY: Ale to vůbec ne. Je to ale už další level. Takovýto... "No hulím, zkusím houby, je to taky příroda žeo..." A od hub už je to blízko k papírům, od papírů je to blízko ke květáku atd atd a už se vezeš ani nevíš jak...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: asi ti to vězelo v paměti, chtěls bejt jako táta.
    BRKODLAK
    BRKODLAK --- ---
    PALEONTOLOG:
    VYHULENY_UFO:
    jenže u mě to bylo naopak, to, že jsem si vytiskl ty materiály už byl důsledek fascinace drogama, takže si nejsem úplně jistej, odkud byl ten prvotní impulz. možná to co píše ufo, otec kouřil trávu, a já jsem o tom věděl, ale zemřel, když mi byly čtyři roky, takže už jsem s tím pak ve styku nebyl.
    pak mě ještě napadá možná fascinace hendrixem, kterýho jsem měl rád, a kterej přece "dělal tak dobrou hudbu díky drogám"
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    BRKODLAK: napodobne, nekdy kolem 13let sem objevil ve fotrove knihovne quinceyho a jeho pozivace opia, k tomu sli prokleti basnici, beatnici, hipici.
    to je dalsi vec do diskuse, jestli nahodou nemuze byt sklon k zavislostem dedicny, protoze zavislaky sme v rodine meli.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PNXNTDD: a "zacit s houbama" je pro tebe znamkaneceho spatnyho?:)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BRKODLAK: protože jsem si začal ve 13ti letech číst v domácí knihovničce československý lékopis 1985, tak jsem měl k drogám trochu jinej přístup a považoval jsem to za léčiva. zlom nastal protidrogovou osvětovou přednáškou, kde jsem zjistil, kolik farmak zmašťuje a kolik jich mám k dispozici. stejně mě nejvíc bral popis halucinogenů, popisy sezení a kresby a tak jsem mířil rovnou tam. v mezidobí mě dotovala česká flóra, takže houby, rulíky, durmany, makovice, z obchoďáku muškátový ořech, skořice a podobně :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam