• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GENERIXXBasSistaz - pure girl noise
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    V sobotu se pak sejeme všechny ještě s Babe LN ve Žďáře nad Sázavou, kde to prý bude historicky největší dnb mejdan ve městě.. No uvidíme :)

    https://www.facebook.com/events/167176706806045/
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Trošku jsme se odmlčely, ale to neznamená, že zahálíme :)) V dalším víkendu zdrhneme z prahy a budem obšťastňovat zbytek republiky :)

    V pátek vemem útokem moravu:

    Snookey dooslaví své narozeniny v Olomouci...
    https://www.facebook.com/events/419958221447534/


    ... zatímco Ja-Ne, Little K8 a já zavítáme do Zábřeha na Moravě, kde se bude konat čtvrté pokračování veleúspěšného dívčího mejdanu :)
    https://www.facebook.com/events/689371037743829/
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    A v sobotu máme ještě víc nabito :)

    Snookey s Kan-Jaccou si dají B2B set na Muffinu...

    https://www.facebook.com/events/414476451992749



    ... Babe LN a Shifty budou sesterskou crew reprezentovat na dolní stagei v Crossu...

    https://www.facebook.com/events/368586903269656


    ... a Little K8 sice tentokrát nebude hrát na gramce ale divadlo :)

    https://www.facebook.com/events/645698048776153
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Vínekd se nám blíží a my máme poměrně našláplo, takže si to pěkně zrekapitulujem :))

    Pátek:

    Ja-Ne a Kan-Jacca budou řádit na Kladně...

    https://www.facebook.com/events/1401999130016271/



    ... zatímco Snookey roztančí Mlékojedy

    https://www.facebook.com/events/160607850799720/
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    PAYAONE: Taky se těšíme ;)
    PAYAONE
    PAYAONE --- ---
    Zdravim, tak se na vás holky těšim v sobotu na Muffinu, a snad vyjde počasí a bude fajně...
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    snookey pekne na rosnicce :)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Trošku se nám to plní, tak se mrkněte kdy budeme u vás a přijďte s námi zamejdanit :)

    BasSistaz events
    http://www.keepandshare.com/calendar/show.php?i=2046408&vw=month

    modrá - Babe LN
    černá - Ja-Ne
    červená - Kan-Jacca
    fialová - Snookey
    zelená - Little K8
    béžová - Shifty
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Rozhovor s djkou Flight k výroční party BasSistaz:

    [ Imperialistic Night w/ DJ Flight / partyparty / 17.5.2013 / CR - Praha - Cross Club ]

    Ahoj, má první otázka bude téměř povinná – kdy jsi se rozhodla dát na kariéru dje a co tě k tomu vedlo?
    Ahoj, tak to jsem vážně “nečekala” :) Známí se kterými jsem vyrůstala hrávali a pořádali vlastní akce, takže jsem se motala kolem už poměrně brzo - když mi bylo tak 14/15 let. Sepnulo mi to ale až poté, co jsem byla svědkem vystoupení Kemistry & Storm. Začala jsem být fascinována tím, co ti lidé za gramci dělají a na ravech jsem sledovala ruce djů místo tančení na parketu a užívání si party. Na vysoké jsem si začala kupovat vlastní desky a asi osm měsíců nato jsem se naučila mixovat.

    Co bylo tvou prvotní hudební inspirací a co tě nakonec přesvědčilo věnovat se drumandbassu?
    S dnb jsem rovnou začala, ačkoli jsem jako posluchač/raver samozřejmě sledovala jeho vývoj od hardcore breakbeatu přes jungle až ke “klasickému” drumandbassu.

    Hraješ stále z vinylů nebo jsi už také propadla kouzlu digitálního djingu?
    Jasně, pořád hraju i z desek, ale spíš jen ty starší věci. Používám CD playery na hraní zbrusu nových tracků a taky trochu z pohodlnosti.

    Co tě vedlo ke spolupráci s Metalheadz a k labelu play:musik?
    Přidružení k Metalheadz mají na svědomí jednoznačně Kemistry & Storm. Dala jsem jim kopie mých mixtapů, když jsem se začala učit hrát a ony mě povzbuzovaly a radily mi. Jednoho dne se rozhodly přivést do jejich řad novou krev, tak mě požádaly abych nahrála další mix na poslech pro Goldieho. Zbytek je, jak říkají, “historie” :) Projekt labelu play:musik je něco, co jsem vždy toužila realizovat pokud někdy budu mít tu moc a možnosti prezentovat hudbu, ve kterou tak pevně věřím. Byla to svého druhu jistá vize – věděla jsem jak budou vypadat vizuály, jak se by se měl label jmenovat – viděla jsem v tom kus sebe a to, co jsem se snažila předávat lidem skrze djing.

    Byla jsi součástí týmu legendárního BBC Radio1 a nyní máš svou show "The Next Chapter" na Rinse FM. Jak tyto kolaborace začaly? Ovlivnilo to nějak tvůj pohled na hudební scénu? Chtěla by ses vrátit do BBC?
    Známosti. Jedna moje známá, co dřív vedla vlastní PR společnost, přešla pracovat do Radia1 a jednoho dne mě kontaktovala s tím, že bych mohla nahrát show pro novou digitální stanici co měla těsně před spuštěním – z čehož se nakonec vyklubalo 1Xtra. Několik mixů jsme si naposílaly a pak přišlo pozvání udělat pár testovacích vysílání. Následně jsem byla zapsána jako D&B Mix DJ a skončilo to tím, že jsem měla na starosti úplně první živou show vysílanou o pátečních nocích, co pokračovala každý týden následujícíh 5 let… Na Rinse FM, které tehdy bylo pirátské radio, jsem hrávala ještě před mým působením v BBC (kde jsem často spolupracovala s MC Staminou), takže se s Geeneusem a ostatními znám už dlouhé roky. Znovu jsem s nimi začala spolupracovat v roce 2009, kde jsme se jednou měsíčně střídali (v té době) s dBridgem, Shogun Audio a Digital Soundboy. V současnosti se jednou za dva týdny střídáme se Staminou, takže by se dalo říct, že kruh se tím uzavřel…

    Co je tvým nejoblíbenějším subžánrem dnb - máš radši newschool nebo preferuješ spíše syrový oldschool? Dark and dirty nebo spíše jemnější odnože?
    Nemyslím si, že bych měla nějakou preferenci ohledně subžánru. Miluju hudbu s hloubkou a procítěným, organičtějším zvukem, ale je mi jedno zda je to soulful nebo tvrdší věc.

    Ty ale nejsi jen dnb dj, je to tak? Co ještě hráváš mimo drumandbass?
    Léta si společně s D&B kupuju houseové desky, které poctivě pravidelně hraju – mám residenturu s Genre & Neighbourhood, kde většinou pouštím všemožný house/ techno/ rare groove/ old skool atd. Posledních 18 měsíců se však ještě náruživě vracím k dub reggae a skupuji hromady sedmipalců - hlavně taky proto, že se Dub Vendor přesunul do BM Soho! (Flight pracuje v Black Market Soho records, jednom z nejznámějších Londýnských vinylshopů – pozn. aut.) Tady je třeba můj mix ze začátku letošního roku: http://differentgenre.blogspot.co.uk/2013/01/flight-roots-reggae-set-gm002.html

    Co ty a produkce – už je to déle co jste vydali poslední track na kterém jsi se podílela. Plánuješ pokračovat v koprodukcích nebo vydat vlastní track?
    V minulosti jsem vydávala pod pseudonymem Alias v koprodukci s Breakage na labelech Bassbin, 31 Records & Critical. Spolupracovala jsem také s Craggz & Parallel na jejich labelu Product, ale nedělám nic nového už delší dobu. Asi bych se k tomu měla vrátit, co?

    Rozhodně! :) Hráváš často a po celém světě – jaké parties pro tebe byly nejvýznamější a na co ráda vzpomínáš?
    Sun & Bass festival na Sardinii je určitě jedno z mých top a to úplně vším. Další co mě teď napadá (a také na Sardinii) – jednou jsem hrála na European Jazz Expo a myslím, že to bylo poprvé co mě zabookovali na hraní setu, který měl začínat pomalejším bpm – z houseu se pomalu dostat přes různé styly až k drumandbassu, kterým měl být zakončen. Byla jsem z toho ohromně vynervovaná, ale zároveň nadšená. nakonec to dopadlo překvapivě dobře, z čehož jsem měla opravdu velkou radost. Jinak je toho celkem dost: můj vůbec první set za Metalheadz v roce 1999; první hraní na Creamfields, kde jsem zaskakovala za Goldieho protože hrál fotbal; Xtra1 sound-system na Global Gathering; Xtra Bass turné a vysílání mého pořadu živě ze sklepa klubu nebo z autobusu; Metaheadz History session na konci roku 2011 (nezapomenutelná a úžasná atmosféra); nedávná party Exit 10th Birthday, kde jsem musela hrát z cizích desek (ha!)… prostě spousta skvělých vzpomínek.

    Máš ještě vůbec nějaký djský sen, co bys ráda aby se ti splnil – třeba místo kde by jsi chtěla hrát nebo dje se kterým bys ráda spolupracovala?
    Určitě jsou tu země, které jsem zatím neměla to štěstí navštívit – Nový Zéland, Jižní Amerika (Brazílie, Argentina, Chile atd.). Moc ráda bych se někdy podívala na Africký kontinent. Přesto jsem ale velmi spokojená a vděčná za to, čeho se mi doposud podařilo dosáhnout :)

    Snad každý dj má nějakou vtipnou historku s návštěvníkem party, který by rád zahrál něco “na přání” – jaká je ta tvoje?
    Nebyla to Drum & Bass party, ale někdo po mě chtěl ať hraju “něco na co se dá tancovat” zatímco jsem hrála house. House JE taneční muzika! Blbka… Myslím, že chtěla Beyoncé nebo něco podobného, hehe :)

    A teď z té druhé stránky – máš nějakého oblíbeného producenta/dje, který byl (nebo stále je) tvou inspirací?
    Kemistry & Storm a Fabio byli pro mě hlavní inspirací už od začátku, takže dnes je pro mě inspirací je oba znát a vědět, že stále dělají to co milují a nekompromisně se drží toho svého stylu. Calibre je také pořád obdivuhodně zásadový. dBridge, Intalex, Goldie (hrdina), je jich hodně. Respektuji poctivé a čestné lidi.

    Tak by to mělo být. Poslední otázku si neodpustím – byla jsi už někdy v Praze nebo v ČR? Těšíš se do Crossu?
    Věřím, že to je moje poprvé! Opravdu se těším. Zvlášť na ten klub Cross, o kterém jsem slyšela, že má dechberoucí dekorace i zvuk :) :) :)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam