• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    trosku toho zivota okolo maringotek :)

    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    ja bych to mel na par let...jak je to vubec s převozem jaka maximalní výška je povolena
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    HANSDUTOSWARC: na stavbach na ne davaj A strechy z vlnityho plechu, tak jsem sito predstavil funkcne a neco podobnyho navarit na strechu kontejneru, par oken a schudky, jediny na co si dat bacha tak vejska pokud to ma zustat mobilni.
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    jj přemýšlel jsem o tom že bych třeba spojil dve buňky k sobe a nahoře třeba nejaky střešní okno ?
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    HANSDUTOSWARC: bunky jsou praktycky daj se pristavovat k sobe, lehce na ne pridas podkrovni patro, a podobne, taky o ni hodne premejslim, a nebude ani vetsi problem s prevozem ci povrchem na parkovani, daj se prikoupit nohy ....
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    HANSDUTOSWARC: uf, já vlastně ani nevím, ale z těch fotek se to dá představit, na kraji je ta dvojpostel a jak je vedle to křeslo, tak to je to samý, který vidíš na té druhé fotce, vedle něj ještě stůl s kompem, vedle dveří police s knížkama....plus pak ta kuchyňka, která je v té předsíni....jediná nevýhoda je, že je tam celkem tma, protože zadní okno přikrýté tou plachtou je u zdi, takže je dobrý na větrání, ale ne na prosvícení...i když teď přes léto je to příjemný, taková chladivá sluj :-)
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    to je husty taky přemyšlím o bunce ale mam strach ze bude moc mala jak ji mas velkou _?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    topit budu asi petrama, dřív jsem byl v malém baráčku, kde bylo zbytečně ústřední topení, takže se kromě obýváku, kuchyně a koupelny vytopoval i sklep a vystačila paleta briket za cca 4500 kč, takže počítám, že do unima mi bude stačit tak třetina, maximálně polovina, protože od předchozího obyvatele mám info, že je dobře zateplená
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    sice to není maringotka, ale unimobuňka, takže lehce OT, snad nevadí....moje bydlení od letošního dubna

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: njn, ladíme si hnízdečka, to je jasný... proto jsou důležitý hromadný setkávání... však já zas přijedu, ono to tunění má taky svůj konec, zvlášť ta velká řešící fáze :)))
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: dřív se akumulačnímu jádru říkalo 'pec'
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: jaaj, zestárli jsme do věku, kdy každý sedí ve svém doměčku a už se neuvidíme. no až budeme mít zvířata, tak to bude úplná konečná :_
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FLYINGMOUSE: izolace a právě akumulační jádro, což aktuálně řeším, abych na podzim a v zimě nemusel vstávat po 4 hodinách spánku a dodávat dřevo do kamen, ale aby prostor vydržel vytopený po celou noc...
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    NYA: máme v maringotce petry /komín tvoří 2 roury dané do sebe a napojovací koleno/ ...vytopí prostor hodně rychle /v zimě není problém 30 stupňů/ a hodně rychle teplo odejde, když kamna vyhasnou...to už je ale spíš věc izolace...doporučuje se kamna obložit šamotovými cihlami pro akumulaci tepla...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: paráda, to zní dobře... a hlavně nadšeně... toš dojel bych, už jsme si o tom psali i s MASOO, ale mám to k vám trochu z ruky a sám kutím na domečku a zahradě, aby to tam trochu vypadalo, dalo se tam pobývat celoročně a trochu rozumně pěstovat :)
    uvidíme, uvidíme, ale moc to teda nevidíme ,-)
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: no, neva. poliš snad seženu zadarmo, tak to tam jenom nalepím a bude o to víc radosti z vlastnoručně vykonané práce :)
    ještě teda musím vymyslet jak a čím to zakryju, jestli deskama, překližkou, nebo budu vymýšlet něco jednoduššího co zvládne i ženská :) uvidim :)
    btw. mám konečně schody (krásný a pohodlný) a taky police ve skříni a tyč na ramínka (tzn. méně banánových krabic po bytě :)
    co ti budu vykládat, přijeď se podívat
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Máte někdo zkušenost s vyráběním/stavěním akumulačního jádra? (v marině nebo jinde). nějaká doporučení na materiál, na co si dát pozor, nějaké vychytávky? Nebudu to budovat přímo v marině, ale jde o malou dřevostavbu, takže imho podobný setting.

    NYA: škoda, že se tam vylouply takovýhle mouchy, ale zase lepší žes na to přišla včas a že to není nic moc velkýho a zásadního... tak snad se do zimy podaří dobře zařidit!
    NYA
    NYA --- ---
    a atky - kolik dřeva se odhadem za zimu stopí?
    NYA
    NYA --- ---
    btw., jaký typ kamen byste doporučovali do takového prostoru? petry? nevyletí z nich teplo krátkým komínem? nebo radši kamna z tlustějšího kovu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam