• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    HANSDUTOSWARC
    HANSDUTOSWARC --- ---
    to je husty taky přemyšlím o bunce ale mam strach ze bude moc mala jak ji mas velkou _?
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    topit budu asi petrama, dřív jsem byl v malém baráčku, kde bylo zbytečně ústřední topení, takže se kromě obýváku, kuchyně a koupelny vytopoval i sklep a vystačila paleta briket za cca 4500 kč, takže počítám, že do unima mi bude stačit tak třetina, maximálně polovina, protože od předchozího obyvatele mám info, že je dobře zateplená
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    sice to není maringotka, ale unimobuňka, takže lehce OT, snad nevadí....moje bydlení od letošního dubna

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: njn, ladíme si hnízdečka, to je jasný... proto jsou důležitý hromadný setkávání... však já zas přijedu, ono to tunění má taky svůj konec, zvlášť ta velká řešící fáze :)))
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: dřív se akumulačnímu jádru říkalo 'pec'
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: jaaj, zestárli jsme do věku, kdy každý sedí ve svém doměčku a už se neuvidíme. no až budeme mít zvířata, tak to bude úplná konečná :_
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FLYINGMOUSE: izolace a právě akumulační jádro, což aktuálně řeším, abych na podzim a v zimě nemusel vstávat po 4 hodinách spánku a dodávat dřevo do kamen, ale aby prostor vydržel vytopený po celou noc...
    FLYINGMOUSE
    FLYINGMOUSE --- ---
    NYA: máme v maringotce petry /komín tvoří 2 roury dané do sebe a napojovací koleno/ ...vytopí prostor hodně rychle /v zimě není problém 30 stupňů/ a hodně rychle teplo odejde, když kamna vyhasnou...to už je ale spíš věc izolace...doporučuje se kamna obložit šamotovými cihlami pro akumulaci tepla...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NYA: paráda, to zní dobře... a hlavně nadšeně... toš dojel bych, už jsme si o tom psali i s MASOO, ale mám to k vám trochu z ruky a sám kutím na domečku a zahradě, aby to tam trochu vypadalo, dalo se tam pobývat celoročně a trochu rozumně pěstovat :)
    uvidíme, uvidíme, ale moc to teda nevidíme ,-)
    NYA
    NYA --- ---
    DARJEEL: no, neva. poliš snad seženu zadarmo, tak to tam jenom nalepím a bude o to víc radosti z vlastnoručně vykonané práce :)
    ještě teda musím vymyslet jak a čím to zakryju, jestli deskama, překližkou, nebo budu vymýšlet něco jednoduššího co zvládne i ženská :) uvidim :)
    btw. mám konečně schody (krásný a pohodlný) a taky police ve skříni a tyč na ramínka (tzn. méně banánových krabic po bytě :)
    co ti budu vykládat, přijeď se podívat
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Máte někdo zkušenost s vyráběním/stavěním akumulačního jádra? (v marině nebo jinde). nějaká doporučení na materiál, na co si dát pozor, nějaké vychytávky? Nebudu to budovat přímo v marině, ale jde o malou dřevostavbu, takže imho podobný setting.

    NYA: škoda, že se tam vylouply takovýhle mouchy, ale zase lepší žes na to přišla včas a že to není nic moc velkýho a zásadního... tak snad se do zimy podaří dobře zařidit!
    NYA
    NYA --- ---
    a atky - kolik dřeva se odhadem za zimu stopí?
    NYA
    NYA --- ---
    btw., jaký typ kamen byste doporučovali do takového prostoru? petry? nevyletí z nich teplo krátkým komínem? nebo radši kamna z tlustějšího kovu?
    NYA
    NYA --- ---
    NYA: jak jsem tu psala pozitivní referenci, tak ji musím bohužel trochu ztlumit.
    kromě drobných hcyb, které jsme očekávala že se objeví (protékají okna, dveře nekopírujou profil, pneumatiky jsou natřené) se ukázalo, že v podlaze a ve stěnách není takové zateplení jaké mi nasliboval.

    no, všimla jsem si toho včas, tak to do zimy ještě zateplím, ale nebylo to milé překvapení.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KATCHABABA: nic tam nebylo.. obecne jdou po zeleze.
    PHARAO
    PHARAO --- ---
    CLOWN: hmmm...
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    Co docela funguje v jiznejsich zemich a hlavne v poustnich polopoustnich oblastech je si vyrobyt takzvanou druhou strechu, Tim padem se ti utvori pruvan v oblasti mezi obouma vrsvami a celkove ochladi hlavni strechu karavanu ci maringotky. No a dalsi vychytavka je si udelat stresni okno nebo 12v ovetravaci system, hodi se i v zime kdyz ti zacmoudej kamna nebo si pretopis, ale nechce se ti otevirat okno ci dvere.

    Viz pic.




    MASOO
    MASOO --- ---
    KRALIK: to jsem si rikala doted, kdy lezim v saune s horeckou a moc mi tu ani pruvan nepomaha
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    PETPET: ja mam (zevnitr -- ven): sololit, 3 cm polystyren, hydroizolace obyc terpapir (= dehet, karcinogenni :), palubky.
    strop nevim. ale je tam mineralni vata, je videt v dire na komin.
    cechy jsou kraj, kdy vetsinu roku slunce spis chces nez nechces. tech par horkejch letnich tydnu se da vydrzet..
    PETPET
    PETPET --- ---
    KRALIK: pruvan uz jsme nastesti udelali - jedno okno navic a je to mnohem lepsi. A jakou mas skladbu sten? myslim tloustku izolace a material... mas nejakej typ kde to sehnat levne? se ted prohrabavam netem a je to peklo trochu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam