MONIKANOK: záleží taky, na co ji chceš, jestli na bydlení nebo včelaření, jestli na rekreaci, nebo celoroční bydlení
jako ženská tomu taky houby rozumím, ale za těch pár měsíců, co v marině žiju jsem se už z pár věcí poučila. tak pokud na bydlení, měla bych k tomu pár poznámek:
- náklady na materiál - nevím, jestli chceš shánět 'garbage' nebo kupovat novej materiál na opravu. doporučuju si kdyžtak najít ceny udělat si finanční rozvahu (zateplení, obložení, térák, podlaha, barva na natření) - uvidíš, jestli se ta cena nezačne srovnávat s nějakou "hotovější" marinou
- kutilský dovednosti + nářadí - no stejnak budeš nějaký nářadí potřebovat nebo už možná máš .. a spoustu věcí se naučíš za pochodu, to je jasný
- je otázka, jestli jsou ty prkna ještě suchý a bez dřevokazů, nebo jestli budou potřeba úplně vyměnit. pak ty náklady a práce na tom budou taky úplně někde jinde
- rozměry. pokud v ní chceš bydlet celoročně (?), tak každý metr navíc je super
- střecha je důležitá. podívej se na střechu (já jsem to neudělala, a pak jsem brousila a natírala, naštěstí nikde nezatékalo)
- pokud bys ji tahla, asi budou potřeba nový kola (nevim, tomu už moc nerozumim)
- jinak je hezká, tahleta. ale ještě se podívej i na další.
- přeju hodně štěstí :)