• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    zrovna jsem se na to místo chtěl taky zeptat. Neni to někde u Mimoně?
    TSOH
    TSOH --- ---
    KIDDO: zvedal jsem ji na špalky timto [ TSOH @ lide z maringotek ] stačí kousek nadzvednout a podsunout špalek... pneumatiky bych určitě nesundaval... pokud by ti to treba nahodou sklouzlo tak si maringotka sedne jen na pneumatiku a je vse v poradku..
    KIDDO: pekne misto... kde mate tu louku (orientacne) ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    YONKOP: a co koupit 2 a propojit je ?
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    JINDRICH: Koukal jsem po tom jen trochu, ale nevim, co mám hledat.... tomu se říká přívalník? Po jaký nosnosti mam tak koukat?
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    YONKOP: jestli to chces cely rozebirat a prodluzovat, tak je lepsi (a levnejsi) rovnou koupit naves za tirak a na tom to nově postavit dle libosti. budes to mit i jednoduzsi s papirama ktery na maringotky vlastne moc nejsou.

    ad drvo/kov - vyvoj byl zhruba od celo dreva, pres kovy ram s drvem az k celokovovejm maringotkam (orlican->slusovic ).
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    A ještě
    3.) Jak je vysoká běžná maringotka od země? Když se píše třeba 2,2m, kolik je vysoká od země? Jde mi o to, že bych si ji rád zvýšil, ale abych se vešel do limitů na silniční provoz.
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    1.) Přemýšlim o koupi mariny delší dobu. Chci tam žít celoročně, takže čim větší, tim lepší. 9-10m na délku ideálně. Moc takových ale ke koupi neni, takže mě logicky napadlo prodloužení třeba 8 metrový - šlo by to? Můžu prodloužit záda o dva metry, aby s tim šlo pořád eventuelně odjet (když na to pověsim světla, trojúhelník a tak)? Nebude problém posun těžiště?
    A nebo bylo by možné prodloužit i předek třeba o metr? Místa je tam nad ojem dost, ne? nebo s tim pak už nepůjde zatočit? Řešil jste někdo někdy tohle?

    2.) Všechny, co se prodávají, jsou v interiéru hnus, takže to bych asi shodil a postavil nový - nebo minimálně nechal jen kostru. Z čeho je udělaná? to jsou prostě dřevěný trámy a na tom nabouchaný desky? Předpokládám, že v žádných neni kovovej rám, ne?
    KIDDO
    KIDDO --- ---
    KIDDO
    KIDDO --- ---
    Zkušenost s koupí mariny: Koupili jsme od Berouska v Předboji, z venku nově natřené palubky (dost fušersky), takže na první pohled krásná, drahá, i s dovozem 100 km 60.000,-. Dovezl ji s vysklenými okny, dolu narval staré pneumatiky, kterých se chtěl zbavit. Budeme dělat komplet vnitřek, to co tam bylo byl hnusnej hnus, včetně trochy toho azbestu. Příště bych ji usmlouvala na 40. Ale je to originál, na zakázku dělaná, oldschool, dveře jsou z dlouhé strany... to se musí nechat.
    KIDDO
    KIDDO --- ---
    Jak se dá taková marina na ty špalky zvednout? To chce asi pořádnej hever, ne? A co takhle sundat kola a místo nich dát nějaké podpěry, aby se trochu snížil ten schod? Neřešili jste to někdo? Bagrista, co nám bude dělat na svahu terasu navrhl, že může podsypat to místo štěrkem, prý to tak minule dělal u mobilheimu. Myslíte, že je to dobrý nápad?
    NYA
    NYA --- ---
    díky za rady. betonovat to místo nechci, podložení kusem betonové dlažby beru v potaz, mohu to zkusit.
    spíš mi šlo teda o to upozornit tady Robinsona, aby si to pořešil nějak důsledněji než já :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    NYA: myslim, ze je to o průměru špalků... ja mam maringotku na rovině (neteče pod ní voda ze svahu v dešti) a prumer dubových špalku bych odhadoval na 30 az 35 cm... ale pokud by přeci problém tak bych špalek podložil nějakou dlažbou cca 50 x 50 ( http://www.stavospol.cz/underwood/download/images/hladka_prirodni_f_resize_800_480.jpg ) a mělo by to stačit...
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    používám ztracený bednění.30x50x25 a zatím se nic nepropadá.vysejpám je takovým tím suchám betonem,který jen zaleješ vodou.Stojí víc a míchačka na beton zatím ještě chybí.
    QYDO
    QYDO --- ---
    NYA: to chce spis nejakou poradnou podloz pod ty spalky, treba vylejt ty mista betonem :)
    NYA
    NYA --- ---
    ROBINSON: měla jsem marinu na špalkách, aby se kola neničily, za deštivých období se ale stejnak špalky zabořily do země a marina stojí na kolech. kdybys vymyslel něco chytřejšího, dej vědět :)
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    SIEMENZ: Nojo, asi jo. Ta kompresorovka se da dat i na min stupnu coz absorbce uz moc nedava. Jedine zvetsit trysku nebo pouzit 30 mb na 50 mb reduktor... Kamos topil pod labsorpckou varicem a ta uvnitr mrazila komplet cela :-)
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    GOMERA: vadna nebyla, i ten mrazacek byl pokrytej obcas jinovatkou... ale proste v recku ti to pivo za hodku a pul na 8stupnu nevychladi :DD
    ROBINSON
    ROBINSON --- ---
    ROBINSON
    ROBINSON --- ---
    Kralik: Ok...taky máme velkou svini (
    jmenuje se Karmen :-), tak dám bacha...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam