KATCHABABA: pridam sve zkusenosti, nejen z meho specialniho obytneho automobilu, ale i z dalsich mobilnich obydli kde jsem se s problemem mravencu setkal..
bod 1 - prevence: ano, opravdu neni od veci davat pozor na ruzne spary a mista, kde se mravenci radi uhnizdi, pripadne vytvori vstupy do interieru, podlahy, izolace atd. pac drevo pro ne neni prekazka, zejo, spis naopak..material a misto k zabydleni se. stejne tak ruzny kouty plny drobku a pod, v pripade dlouhodobeho stani ruzne zbytky jidla venku v okoli obydli atd je treba eliminovat.
bod 2- babske rady. nikdy jsem nevidel, ze by neco z toho fungovalo (i kdyz o zubni paste teda slysim prve:)
a to ted nemyslim jako prevence (fungovat to muze, ale jak to overit?:) ale myslim v pripade, ze uz se mravenci infiltrovali..
popravde, nekolikrat sem uz zazil, jak lidi kolem me (kteri podobne jako ja nechteji zabijet zvirata zbytecne, pokud je jine reseni..) nekolik tydnu zkouseli tyto babske rady typu sul, pepr, skorice atd, viz clanek, nacez nakonec zaklepali na me dvere poprosit o trochu te chemie.. cim sme u
bod 3 - chemie. po predeslych pokusech s nezabijecimi a prevencnimi metodami (kdy mravenci tak maximalni zmeni trasy svych cest), nezbyva nez ji nasadit. pokud uz si par tisic mravencu hovi ve vasich zdech, izolaci a pod, z moji zkusenosti jediny co funguje jsou navnady (vetsinou prasek) ktery si mravenci nanosi domu, podeli se s kamarady a po par dnech vsichni (bohuzel) zemrou. skutecne funguje, vyzkouseno.
tez sem slysel o prostredcich, ktere ucinkujou ihned, pricemz mravenci sou chytry, par jich zemre a zbyli se pouci a uz to nezerou...
toliko za mne. a po zkusenostech ve vlastnim pribytku (1x mraveniste, 1x larvy tesarika obecneho ve vydreve) jsem co se tyce hmyzu vytvoril velmi striktni pravidla (bohuzel pro hmyz). cokoliv z rise hmyzu najdu v aute, ma dve moznosti. pokud to muzu uchopit, namest na lopatku ci vysat minivysavacem, ma "to neco" stesti jelikoz putuje ven zpet do prirody (patricne daleko od auta)
vse ostatni nemilosrdne zabijim, plne vedom moznosti, ze v pristim zivote budu dost mozna nejakym pidi brouckem ci mravencem..(pokud ne komarem ci klistetem, tech uz mam par na svedomi tez:/
ale to uz je holt zivot, diky za pozornost:)