• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    CUKI
    CUKI --- ---
    DOKKTOR: já bych radší koupil vyřazenou destilační trubici, jaké se používájí třeba ve skotsku. Je to měděná tlustostěná trubice která obtáčí 6" rouru, tu bych použil jako komínovou. Na konci bych přivařil T kus jeden na odvod teplé vody a druhý na kondenzační výměník (na jehož konci by byl přetlakovej ventil). Z výměníku by šla voda zamotíží z5 na vstup a tím by byl zajištěn nucenej oběh. Navíc by se tím rapidně zvýšila účinnost topení..
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    PEEP: tak to je samozřejmost, ale neřeší to přehřátí vody "ve výměníku". nejjednodušší bude asi udělat ten výměník mobilní a odstavit ho, jakmile je voda v nádrži nahřátá - což při nejaké jednoduché konstrukci, kdy výměník uplně nedoléhá na komín, zase snižuje jeho účinnost.
    PEEP
    PEEP --- ---
    EXX: doporucil bych pretlakovy ventil, ktery se montuje do vsech boileru/topnych systemu, kde hrozi to ze muze nastat nahly pretlak (at uz poruchou obehoveho cerpadla ci roztaznosti vody apod.)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    EXX: pokud topíš, musí voda kolovat, jakmile se zastaví v ohřívaném potrubí, vyvře a BUM! budeš si muset spočítat, kolik tepla se ti za jakou dobu předá a podle toho dimenzovat akumulační nádobu.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    MMMN: a zima od podlahy
    MMMN
    MMMN --- ---
    GOMERA: A na strope mas taky ty 4 cm jako na stenach?
    Mne porad nejde do hlavy, jak se vsichni z praktickych zkusenosti shodujou, ze je dulezite zateplit podlahu, kdyz fyzika rika, ze teplo pujde spis nahoru.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BALOSH: Záleží kolik do toho chceš investovat a co od toho čekáš. Pokud ji budeš mít někde ve stínu v lese, tak by tě nemuselo trápit přehřívání v létě. Zima tě POUZE vyžene jen zpátky do bytu, předpokládám, že to máš jako letní bydlení.

    No a pokud se rozhodneš dělat francouzské okno a pod, tak jednoznačně na podvozku postavit znova a třeba i zvětšit. Vyjde tě to levnějc a výsledek bude nesrovnatelný. Dveře zepředu nejsou zrovna šťastný řešení. budeš mít z mariny takovou dlouhou chodbu. Přesně v podobné jsem měl tu čest chvíli přebývat a nic moc. Ale podvozek je ok.
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    BALOSH: Ja mam 4 cm obyc polystyrenu v aute. Musim rict, ze hlavni uniky v zime pocituju okna a podlahu. Steny jsou proti tomu v pohode.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Čau,

    nehledám radu spíš názor, máme tuhle maringotku: /files/000/014/1423672_00ae08542691ebe9dfd7/original.jpg"http://blog.biano.cz/2015/08/25/jak-se-zije-v-obytnem-voze/?utm_source=fb&utm_medium=fblink&utm_campaign=fb_page_link-25-08-Ada_mobilni_vuz&utm_content=-25-08-Ada_mobilni_vuz">http://blog.biano.cz/...mpaign=fb_page_link-25-08-Ada_mobilni_vuz&utm_content=-25-08-Ada_mobilni_vuz

    Máme ji na květinové farmě, kde potřebujeme přebývat cca konec února až do konce listopadu. Včera jsme odrbali kus stěny a stropu, konstrukce je dřevěna a zdá se celkem ok. V zásadě máme dvě varianty rekosntrukce:

    A, Malá
    Zateplení, ale trámky mají 45mm, zateplovat více směrem dovnitř se nám nechce kvůli vnitřnímu prostoru, směrem ven = nová střecha. Zároveň chceme francouzské okno na boční stěně a tloušťka trámku 45mm celkem dost komplikuje montáž nových oken a oněch dveří.


    B, Velká
    Postavit na podvozku novou maringotku :-D


    Zajímá mě, jestli máte někdo zatepleno jen těch 4 cm mezi stěnami a jak moc to stačí/nestačí.

    Díky za názory
    CUKI
    CUKI --- ---
    CLOWN: Jo v Anglii je to s kočováním trochu jiné než ve zbytku Evropy. Tam to vyloženě zakázaný není. Problém je jak bez bydliště sehnat práci a získat účet v bance... Nicméně kočujících lidí v Anglii je poměrně dost. Možná hlavně kvůli přemrštěným cenám za "normální konzumní" bydlení.
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    TSOH: Chris jezdis time pocele anglii, super clovicek. Bydli v tom celorocne.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Nakonec jsem si pohrál se zámkovkou podloženou betonovym orubníkem a prošlo to i přísnym zatěžkávacím testem. Tak snad se mi to za tejden nesveze :)
    TSOH
    TSOH --- ---
    PEEP
    PEEP --- ---
    KOOTCHA: marinu mame taky na spalkach, driv jsem zkousel dilenske trojnozky s nosnosti 4t- ty sly do kopru, jak kdyby byly z papiru -holt cinan.jinac pod spalkama mame ty plastove veci, ktere se davaji na zem pod docasne znaceni u cest-nejaky gumoplast.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KOOTCHA: špalkum věřit určitě můžeš... dal jsem si dubové a neni s tim žádný problém... pokud máš měkkou půdu jak píšeš tak co pod špalky hodit dlažbu at se roznese váha ? (např - http://www.prahanadlani.cz/inzerce/51343590741.jpg )
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    To je otázka, co? :))
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    máte něakej dobrej nápad čim podložit zvednutou marinu? Mám trochu měkkou půdu. Koupim jsem betonový obrubníky, zvednul to a na obrubníky vyskládal betonovou zámkovku. Neni to úplně stabilní, řekl bych :) špalkům se mi taky neche moc věřit, ale zas do toho nechci nic moc sypat. Když tu tak čumim na ty palety na tý fotce...
    JUZUELKA
    JUZUELKA --- ---
    jedna letní, letos jsem na zahrádku moc času díky práci neměla, ale na příští rok už mám vymyšleno co kam zasadit ;-)

    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Je to trošku podivín.... Naše ma 7 nebo 8m
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    PEEP: = D
    super, idealni, parada..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam