• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    je to video ke shlédnutí i na jiné stránce? první že to nejde přehrát mimo čr kvůli poplatkům a i po nainstalování appky na obejití proxy, se mi video nekonečně načítá a nikdy nezačne. fakt bych to chtěl vidět. dík
    CUKI
    CUKI --- ---
    LITTLEPUNKK: Mě tedy naopak zaujala kamera, ano moc jsem se z toho nedozvěděl, ale asi to vidím taky jako možnost "zobrazení" autorova pohledu
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    ...dle mě to bylo i dost špatně natočení , ve smyslu toho že prostor měli dostat i ostatní členové rodiny a ne jen otec . Více se mohlo rozvést to jejich živobytí , zahrada,život v zahraničí , recyklace ....To že se děti styděli před kamerou by mě nepřišlo ani tak divný ,když žijou v takový izolaci ...

    Sám jsem viděl a další "dokumenty" o nich takže jsem si dal nějaký věci do souvislosti ,ale kdybych viděl jen "stále spolu" byl bych ještě víc rozpačitější než teď :) dle mě zklamal dost dokumentarista , mohlo to být natočený o dost líp .Myslel jsem že to točila Třeštíková ,ale asi ne že ....
    CUKI
    CUKI --- ---
    MMMN: Naprosto s tebou souhlasím, dokument jsem viděl úplnou náhodou o den dřív, než byl ten příspěvek. Naprosto jsem se zhrozil co je to za člověka a jaký jsou ty jejich děti (i žena) osoby bez osobnosti. Takový roboti.
    Pokud někdo odsuzuje systém, neměl by ho na druhou stranu zneužívat!
    Osobně se snažím co nejvíce vymanit ze systému, ale zároveň po něm nic nechci a pokud ano, tak se snažím kooperovat, tak abych podpořil co nejvíc těch dobrej věcí na něm.
    Za další můj syn je vychováván, tak aby si uměl a mohl vybrat jak bude chtít žít. Aby byl samostatný a nezávislý. To jakou cestou půjde není moje věc. Jeho děti jsou ale jak ovce.
    MMMN
    MMMN --- ---
    TSOH: Díky za odkaz. Na ten dokument jsem se těšil, a musím říct, že z jeho zhlédnutí jsem docela rozpačitej. No... že mě Mlčoch zklamal.

    K dříve známému rozporu, že pohrdá systémem (což respektuju a v mnoha ohledech chápu), ale současně od systému vyžaduje dávky; a že žijou jakoby přírodně, ale přitom si ani tu švestku nezasaděj, což by nebyla až taková práce, a choděj švestky krást na cizí stromy,

    se teď přidalo to, že mi přijde, že je přehnaně autoritářskej, a neviděl jsem tam jediný dítě, který by umělo mluvit. Žádný dítě ze sebe v celým filmu nevydalo kloudnou větu. Ani ve škole, ani jinde. Pokud to není útok režisérky při střihu, tak ty děti prostě neuměj mluvit. Přitom ani jeden z rodičů není tichej introvert, že by to mělo být jejich přirozený chování. Spíš mi přijde, jako by se doma ani nedostali ke slovu.
    A jeden z těch dvou nejstarších synů působí vysloveně duševně zlomeným nebo rozloženým dojmem, jakoby neměl vlastní osobnost.
    A z ukázky známý citát "ta jeho výchova je profesionální" se ukázal být pronesen v otcově přítomnosti, kdy bylo z ostatních pasáží zjevné, že otec ten rozhovor dost vede.
    A v té otcově přítomnnosti to byl nejsouvislejíší projev.
    Jinak ty děti prostě nemluví. Že by si neměly s kým povídat, to asi nehrozí, když jich doma bylo 11, pak ještě plus zeťák. Přitom u videa nehnijou, knížky maj, tak by měly mluvit normálně. Spíš mi přijde, že ani nemaj vlastní názory. Nejhezčí vysvětlení by bylo, že si doma tak rozuměj, že nemusej mezi sebou tolik mluvit / maj něco jako svůj dialekt, což by sice zmírňovalo moje podezření, že se jich nikdo neptá na jejich názory, ale stejně by to byl výchovnej fail z hlediska jejich uplatnění ve společnosti.
    Navíc, pokud Mlčoch argumentuje tím, že je výrobce skvělejch občanů, tak bych čekal, že ty lidi jsou pak schopný nějak ve společnosti fungovat a něco pro ni dělat. Pokud si chtěj žít ve svý kolonii, tak klidně taky můžou, ale pak zas nemaj po státu vymáhat peníze a po sousedech ovoce.

    -------
    Ač nejsem ten typ, co by se hned bál á la "co na to řeknou, to nemůžeš, co by si o nás pomysleli"
    a jsem zvyklej si vše dělat po svým a neřešit, co je in a co hezky naoko vypadá, protože upřednostňuju to, jaký to je ve skutečnosti;
    tak teď po odvysílání tohodle dokumentu se skoro až bojím, že tím svým stylem života, kdy on šéfuje úplně všemu a děti nesmí mít názor a nepotřebují/neumějí mluvit, a přehnaně esteticky to tam taky nevypadá,
    Mlčoch udělal ostudu všem, kdo z nějakýho důvodu chtěj mít někde nějakou maringotku nebo něco podobnýho.

    A jelikož jsem pořád ve stádiu shánění pozemku, a v posledních týdnech to začalo vypadat nadějně alespoň s pronájmem, když ke koupi jsem nic dle svých náročných požadavků nesehnal,
    tak teď se, tímhle způsobem snad poprvé ve svém životě, bojím, že pronajímatelé na základě toho dokumentu cuknou, pokud si budou myslet, že tohle je reprezentativní případ člověka, kterej chce někde obývat něco s kolama trvale postaveného na jednom místě.
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    TSOH: Dík,to se dalo čekat...
    TSOH
    TSOH --- ---
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Ahoj,máte někdo zkušenosti s koupí maringotky od Navrátila z Prahy(východ)?Maríny jsou takový až podezřele naleštěný,tak si říkám jestli to je fakt dobrej kup,nebo další navoněný nic od nějakýho světskýho.....
    PURPOZE
    PURPOZE --- ---
    Ahoj, potřeboval bych od vás pomoc s jedním dotazníkem na sociologii, kdo vyplní, bude mu lépe. Téma je bezdomovectví. Předem děkuji za ochotu dobří lidé. Tom :) http://goo.gl/forms/9NeilQ3WDq
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    SN0008102070570: Tušim, že si chtěl odpovídat Cukimu ne mě :) ale v pohodě
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    CUKI: no vidis, cece... dobre ty. ono sice mozna "by o tom tohle vlakno melo byt", ma to vsak mnoha uskali. v prve rade neznas mistni podminky. Mnohe mistni vyhlasky a uzemni plany prave rozhoduji za Tebe. Taky se mi to nelibi. Taky hledam skuliny, jak naroubovat svoje predstavy na mistni podminky. A prave dochazim k tomu, ze pokud to nevadi lidem okolo, vlastne se nic nedeje, protoze na tebe urednika nikdo volat nebude. jen jsem zvedav, co bude nasledovat, az rozjedu ve stodole verejnou dilnu a zkusebnu :-)))
    CUKI
    CUKI --- ---
    TLOUDEV: naivní sice je, ale myslím že o tom by tohle vlákno mělo bejt především. O tom jak takovou věc obejít. Mě třeba vadí, že od roku 91 je de facto zakázáno na území ČR kočovat. Prostě někde bydlet musíš a to se mi nelíbí... Budu proti tomu brojit co to jde. Nový stavební zákon, nám zase dost přistřihnul křidílka, ale dost věcí zase nepodchytil. Třeba se dá stavět na tom, že obec která nemá zhotoven územní plán nemůže de facto zakazovat v podobě územního schvalování a na marinu nic jiného nepotřebuješ. Otázka je kolik je takovýchto obcí třeba ve středočeském kraji? Pro mě ideálně Praha západ...
    TSOH
    TSOH --- ---
    TLOUDEV: máš recht... být za dobře s místníma je důležité... a ne jen z důvodu aby člověk neměl problémy (nebyl žalobce...), ale lépe se tak žije... neni nad to si pak skočit do hospody na pivko a přátelsky s místníma pokecat...
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SN0008102070570: nevim jak jsi na Ostredku dlouho, asi se za strycem Perkym budu muset zase nekdy vypravit.. Jinak teda prave mi prijde, ze jsi v nekterych ohledech straslive naivni. Ano, je dulezity nadhazovat temata a snazit se "rozbit" ten svazujici rad, nebo si v nem alespon najit skulinku, ale to vsechno nenajdes na nyxu, ale na miste, mezi mistnima, nejcasteji v hospode... a to je prave o tom. pokavad budes na miste zit, s mistnima budes vychazet (klasika - sem tam neco pomuzu ja, sem tam nekdo me), tak se ti otevre mnohem vic cest, a najednou z nerealnyho muze byt realne. Ale resit teorii na ynternetech... sorry, ale na to sere bilej tesak. Tady ti mozna poradime, jak stlouct kadibudku, cim natrit palubky atd, ale rozhodne ti tu nikdo nemuze davat rady, jak vochcat nejaky vyhlasky - uz proto, ze nezna prostredi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SN0008102070570: přijde doba kdy ta zemědělská půda bude mnohem cenější než nějakej stavební pozemek. Ten totiž může být leckde, úrodné půdy tu zas tolik není.
    Nejsem nějaký zastánce toho aby se na zemědělské půdě nestavělo, jen si myslím, že by se nejdříve mělo zkusit stavět jinde.

    Jinak si nedělám iluzi, že ti tvoji kolonizátoři budou obdělávat celý zbytek pozemku okolo :-) Takovejch jsem moc zatím neviděl.

    Jinak souhlasim s názorem, že by se mělo dát stavět až na vyjímky (CHKO a pod, nebo ta zemědělská půda) kdekoli přirozeným vývojem.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    DOKKTOR: Je to divny, ale vsechno co pises ma reseni, jak to delam ja:

    Odpad 1: Mame separacni kompostovaci toaletu, chcanky se vsakujou do zeme a hovna zasypany pilinama v kompostovacim pytliku zahrabavam do gigantickyho kompostu. 4lidi 20l kybl vynasi se jednou za 2mesice.

    Odpad 2: Tridim, vozim do barevnejch popelnic a smes bud do sberneho dvora nebo do kontejneru v miste trvaleho bydliste kde za nej platim. Popripade popelnice se daji objednat temer kamkoli.

    Pitna voda: Vozim z vodaren v nadrzi a doplnuju rezervoar v maringotce.

    Sprchovani: zachytavat destovou vodu+studna prozenu uv lampou, popripade taky pitna z rezervoaru ale ty je skoda. V uvahu pripada vrtana studna.

    Ekologie: Na trhu je uz dost mydel,samponu, saponatu a pracich prasku ekologicky rozlozitelnych.

    Co pestovat?: V podstate cokoli k vlastni spotrebe kdyz ma clovek i jinou praci, na zbytku bych doporucil treba dyne-jsou celkem bez prace a prodavat se daji na podzim jako okrasne takze se nejedna o potravinu.
    My pestujeme kvetiny, protoze mame kvetinarstvi. Pristi rok asi hodne bylinek, mam v oku bary kam bych mel dodavat matu na caje a drinky, oceni biokvalitu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    SN0008102070570: no, jestli je to Perkusakova marina, tak "slunicko" bych tam fakt netahal ;-)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    SN0008102070570: mě by třeba zajímalo, jak se tam ty lidi budou koupat? jak budou prát? jak budou likvidovat odpad? hovna? přičemž se nebavíme o rodince na hektaru, ale o kolonii na nejakých trapných 18 arech (jaký druh ekologického zemědělství bys jim tam třeba doporučil provozovat, aby je to uživilo?)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SN0008102070570: pokrokovej nazor, jen co je pravda... zkousel jsi se o tom takhle bavit v lokalni hospode s nekym z mistniho zastupitelstva? ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam