• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja sem se vykaslala i na ten lak, jde to, ochodi se to casem, bude to trochu spinavy, ale zas to ma takovou "impregnaci", jen tedy pozor na soupani veci s nozickama ostryma
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Je to úplně v pohodě , nalakovana dvěma vrstvami vodou reditelnym lakem . Příjemný , hladký . Plus vyjde metr čtvereční na cca 110 Kč ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAJCAK: a konkrétní pak a jak jsi s tím spokojenej?
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    CUKI: jo , tak je to finále , nalakovana OSB
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAJCAK: Ta OSB deska na podlaze bude finálka? Budeš jí něčím natírat? Většinou to dělám PU, ale hledám něco přírodnějšího co bude mít podobnou odolnost...
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    MAESTRO_007: bude koupelna a záchod .
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RAJCAK: pekna promena, za tou prickou u kamen je/bude co?
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Pohled z druhé strany

    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Jedno osobní před a po . Začátek srpna a začátek září .



    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Jsem si uvědomil, že mám vlastně fotku toho svýho obydlí i když zrovna teda když tam spali kluci a šli jsme betonovat desku, takže bordel jak v tanku.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    TSOH:

    vnejsi skruz napevno prichicena ke konstrukci (prave kvuli snaze predejit pohybum/ vylamovani se), mezi prostor vyplnen vatou, a skrz vnitrni skruz teprve prochazi kourovod- ten je omotoan a utesnen provazem - viz kralik.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: na 1 m vodorovny trubny potrebujes 2 m svisly trubky, aby ti to tahlo. preber si to jak chces :) (a jeste snad kazdy koleno je +0,5 m navic)

    ja mam: kamna, koleno, 0,5 m nahoru, koleno, 1 m vodorovne skrz stenu, koleno, 1 m nahoru. a tahne to na pycu
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: dik... mineralni vatu mam ve zdech a kolem toho kominu urcite provaz... trubky uz mam take 1,5mm (ty slabsi hned proreznou...) proc mas ten komin jeste otoceny nahoru ? uvazuji ze trubku necham venku vodorovne koukat ze steny aby tam neprelo (i kdyz je striska tak do trubky zateka..)..
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: ja ty trubky dostal, pac kamos resil to samy u nejaky unimobunky. jestli si dobre pamatuju, ta vetsi ma vnitrni prumer nejakejch 21 cm, vnitrni pak asi 18 nebo 16? proste mezi kazdy 2 vrstvy strcim prst. tesnici provaz taky neni uplne levna zalezitost a budes ho potrebovat dost, ale vydrzi dlouho. idealne to pak jeste nejak oplechovat, at tam nejde voda. vodorovnou trubka mam tu tlustostennou (1,5 mm) cernou a na dylku ma 1 m :) takze to cni od mariny asi 70 cm a az pak se lame k nebesum... nechtel jsem to rezat. stavel jsem to dost narychlo.

    kdyz si s tim vic vyhrajes, muze to poslouzit dobre. driv jsem ty samotovy obaly vycpaval jen mineralni vatou a dycky mi tam nachcalo (i kvuli kondenzaci na samotnym kourovodu, po kterym to pak stejka) a vata sla do haje. provaz a jedine provaz
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: dik... to je docela dobry reseni a nevypada to nejak moc financne nakladne... prumery samotovych trubek maš jake ? tedy spis jaka je mezera mezi nimi pro to tesnici lano...
    Jak pises k te hmotnosti tak ja bych je uřiznul a dal jen na šiřku stěny (připadně malý přesah 2 cm vně i ven) tak to by těžký nemělo být ne ?
    QNEDLEEQ: dik... inspirativni, ale vzhledem k ceně to asi pokutim sám...
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: ja mam v sobe 2 samotovy trubky, mezeru mezi nima i mezi kourovodem a vnitrni trubkou vycpanou tesnicim provazem. a zapatlany kamnarskym tmelem. vata je uplne na hovno. kdyz to zvlhne, ztrati objem. a mam dojem, ze jedna ta trubka samotova by bohate stacila. zas tak moc se to nerozpaluje. prumer staci mensi – http://www.kominy-bokra.cz/...tova-vlozka-zakladni-160mm-leto-p2126?gclid=CKe8uIXM_84CFZQK0wod38oLCQ

    musim rict, ze s resenim u sebe nejsem nijak zvlast spokojenej. ty trubky vne mariny jsou tezky, takze misto pruchodu strechnou je pevnej bod na pace a trochu se mi to prevazuje ven.
    TSOH
    TSOH --- ---
    jak mate reseny vyvod kominu (trubka) bokem skrz drevenou stenu ? Chci to resit ze zabuduju širší trubku do steny (šiřka steny 10 cm) a skrz ni pujde kominova trubka (prumer 12 cm). Mezeru mezi obema trubkama vyplním nehorlavou izolaci (treba namotani nehorlaveho tesniciho provazu)
    Nejak nemuzu najit nejake doporuceni na prumer venkovni trubky...
    QYDO
    QYDO --- ---
    My máme v jednom exponovanym místě trubku omotanou topným kabelem... Minulou zimu to fungovalo a nezamrzlo
    ZELCA
    ZELCA --- ---
    KOOTCHA: potvrzuju, na chate mam taky takovou diru v hadici ve studni a pres zimu funguje krasne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam