• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Reklama na Hornbach? :-D
    Koupelna vypadá dost zajímavě a ty okna taky. Pěkná práce..
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    SUOTAM: Mas to krasny!!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    skoro hotovo





    RFK
    RFK --- ---
    Drazí přátelé bydlení téměř venku. Jelikož nás opouští naše drahá spolubydlící tak vyhlašujeme konkurs na nové spoubydlící. Jedná se o nádhernou zahradu,nebo spíš sad (jabloně,hrušně,třešně,višně,mirabelky,švestky,vlašáky a mandle.Dále pak haldy ostružin) o rozloze 7500m2. Pozemek leží na samém okraji Prahy v Dubči nedaleko rybníka.Je tu vynikající dostupnost MHD. V podstatě skoro každý bus jede na metro od 10 do 25min.Černý most,Skalka,Háje.Pár minut je to do Běchovic či Horních Počernic na vlak ale dá se i krásně na kole stranou provozu. Elektřina tu je.I 380V. Studna tu je taky,jenže voda není pitná ale Tesco je za rohem a ve vsi mám pár přátel od kterých se voda brát dá. Voda je ze studny dopravována čerpadlem. Připravuji i rozvod po zahradě a jelikož jsem vedoucím instalatérského skladu,tak vše potřebné ke stavbě těchto sítí mohu sehnat velice výhodně. Hledám nejlépe někoho kdo by chtěl experimentovat se ze zemědělstvím či provozovat jiná řemesla ale není to podmínkou.Podmínkou je slušnost a pohodovost zejména ve vztahu k sousedstvu. Ty zde máme výborné .Se všemi jsme tu v míru. Jsou to sice ve směs staříci ale je s nimi sranda. Psi nevadí,kočky nevadí,kozy nevadí (v rozumném počtu) Jen kůň prosím ne. :) Dokonce ani děti nevadí! :D Nájemné tu je celkově 10000,- plus 1400,- zálohy na el. Takže se buď budeme dělit o nájem podle počtu obydlí ale samozřejmě,že když bude někdo chtít užívat jen maličký flíček a nedělat tu nic jen zde skládat svoji hlavu,tak se můžeme domluvit i jinak ale pod 3000,- nejdeme.Samozřejmě že taky neplatí,že když bude v jedný maringotce deset lidí,tak se to bude muset taky vyřešit jinak :) Tak kdo by měl zájem,tak ať se ozve na tel.:603409064 Jmenuji se René :) Ahoj ;)
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    FIYAH: Máme dřevník a stříšku na nářadí. Na fotce není vidět zastřešená teráska, kterou letos na zimu můj muž zasklil starými okny. je praktická hlavně z toho důvodu, že vyrovnává teploty a v zimě nám všechno teplo nevyletí hned pryč a dá se tam taky lecos uskladnit.Spousta věcí se vejde pod maringotku, ale tam nemůžou bý věci, co reznou nebo se ničí vlhkem. Máme ještě malé děti,co rychle rostou takže sezóní oblečení vždycky po sezóně odlifruju jinam a před sezónou dostanu/koupím. Psa nemáme:)Ale kolo mi teď bohužel rezne venku, jak pořád prší,to máš recht, na zimu ho jinak dávám ke kámošce do sklepa...a nemám kam dát věci na včelaření....

    Za mě je jednou z NEJVĚTŠÍCH PŘEDNOSTÍ MARINGOTKY to, že se ti tam vejde málo věcí. A musíš u všeho rozmyslet, jestli to fakt chceš, jestli to fakt potřebuješ, to na tom miluju. Mě věci dost zatěžovaly, neumím nic vyhodit a teď se můžu vymlouvat,že se mi to tam nevejde. Takže to není žádná naše skromnost nebo omezení, berem to jako výhodu.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ETERNITE: Prosím o odpověď:) Všechno chápu, jediné mi vrtá hlavou: kam dávate věci? Já i kdybych se po a žila maximální minimalismus, tak fakt nechápu kám dát věci jako kolo, sezoní oblečení, vánoční ozdoby, nářadí, granule pro psa, atd.....
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    moje maličká marína ma novej image :)

    dik moc id Honzaad
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    JEZINKA: No jo, časy se mění, já už tu Prahu nějak nedávala. Je to orličan prodloužený o metr a půl. Vlastně z toho původního zbyla jen kostra a podvozek, jinak to dělal znovu celý můj muž. Já slyšela, že jste někde v maringotce, platí to ještě? Zajímá!

    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOOTCHA: Ha to jsme my s mužem.. Jsem z podkrkonoší a úplně náhodou jsem tam loni natrefila na prodej chaty. Za mě super cena. Pozemek na samotě(ale k benzince je to 10 minut chůze a na točený pivo taky), pozemek má 700 m2, je na tom kolaudovaná zděná chatka z 97, studna 25 metrů, udělány elektrické rozvody, i když elektřina na pozemek dotažená není(ale už je vše podepsáno a na náklady čezu to do podzimu bude). No stálo to 600 táců... My s mužem nadšení, že to zaplatíme bez hypotéky.. No a místní si tukají na čelo, že jsme za to ty prachy daly. Prý jestli to někdo koupí, tak zazobaný pražáci... (za tu cenu to prý už pár let prodávali). Je zastavěno 25m2 a můžem mít zastavěno 60m2, takže si z toho pomalu budeme dělat bydlení na důchod(i když až tam bude internet, jelikož s mužem můžem pracovat odkudkoli, tak kdo ví). Takže já chápu, že ti to ti lidé zaplatili. ))
    JEZINKA
    JEZINKA --- ---
    ETERNITE: Tyjo Anežko, to jsem nevěděl, myslel jsem, že pořád bydlíte na těch Buďánkách. To je nějaká obří maringotka. To jste sami postavili?
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    Ahoj, bydlíme v maringotce rok a půl s celou rodinou (2dosp+2děti).Moc ráda bych sdílela zážitky a zkušenosti s někým, kdo bydlí v maringotce na trvalo s dětmi. Je tu někdo takový? Nebo třeba o někom víte? kdyžtak do pošty díky!

    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    SUOTAM: Ještě bych do toho započítal módu downsizingu v Americe.
    Bydlení bez hypo je dobrá věc.
    CUKI
    CUKI --- ---
    FEEX: No vždy je dobré vědět co tam chceš ladit. Pokud to chceš trochu zaizolovat, tak to rychleji a levněji uděláš od znova. Pokud ji chceš převážet někde po okolí po louce, tak použiješ alespoň, ten podvozek.
    FEEX
    FEEX --- ---
    BANANABOY: taky o musí být trochu srdcovka, tahle sice střeP, ale jedu se na ni kouknout, protože v současný době je ta cena běžná, za 90 postavis stejne velkou Boudu na nářadí na zahradě, a tuhle si muzu pomalu ladit jako veterána..
    Krom toho, ze je to na kolech..
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    BANANABOY: duvod je jednoduchej. i pres to,ze to zakon nepovoluje, tak tu matingotku vetsina lidi postavi kam se jim zachce a vetsinou to nikomu nevadi. stavet drevostavbu na nestavebnim pozemku je uz napadnejsi a smrdi to pruserem
    CUKI
    CUKI --- ---
    BANANABOY: Přesně tak, troufám si tvrdit že to vyjde i mnohem dráž. Už jen z toho prostého důvodu, že se jedná o rekonstrukci.


    SUOTAM: Držím palce ať nepotkáte na tom výletu pomáhat a chránit... :-)
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Diky za odpovedi. Víceméně jsem tohle tušil, jen jsem si rikal jestli neco neprehlizim. Sam jsem “oběti” situace s bydlením v Praze, kdy jsem pred par lety koupil malou chatu mimo prahu spis jen pro volny cas. Nakonec v ni uz pres 2 roky bydlime a nyni i s půlročním prckem. Proběhla rekonstrukce a na tech 28m2 jsme nacpali maximum využitelnosti, ale furt sem premyslel, proc si nekdo zvolí jako výchozí bod maringotku. Troufam si rict, ze drevostavba o stejných parametrech jako maringotka vyjde stejne drazea a clovek neni tolik limitován. Samo chapu případnou mobilních, ale 90% Marin zustava na miste...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    za dva mesice se stehujem:)

    CUKI
    CUKI --- ---
    SMYSLOV: Tak ono před deseti lety bylo všechno za polovic, ale taky poloviční platy. Takže tohle bych zrovna jako téma neřešil.
    Svoboda ano i ne. Určitě víc než chalupa, co spolyká spoustu času i financí, ale určitě míň než ta maringotka původně svobod měla. Dneska ji můžeš mít jen na stavebním pozemku. Jedná se o regulérní stavbu. A převážet ji taky jen tak nemůžeš. Kdo má dneska maringotku s papírama? A nakolik by tě to vyšlo?

    Podvozek se sice využít dá, ale většinou je to shnilý a drahý. Za tu cenu si necháš udělat novej na míru. A problém z papírama to stejně nevyřeší. Navíc pokud by jsi tu marinu chtěl nějak upgradeovat na regulérní bydlení (2,5m světlá výška), tak ji pak už na kolech nepřevezeš ani na podvalu.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    BANANABOY: máš tu podle mě nad sebou skvělé odpovědi, když jsme před x lety pořizovali maringotku byla za 50 teďka by stala jednou tolik... prostě to lidi chtěj... kdyby u mě bylo nějaké "znova" což doufám nebude tak bych šel tady do střepu s se světlíkem a ladil si to... nebo cestou Suotama a prostě bych si postavil na podvozek co bych chtěl a nelimitoval bych se daným a tedy limitujícím prostorem... nebo jen konstrukce co jde zvednou jeřábem na auto a dát na podval...
    ,,,
    zpětně třeba vím, že kdybych měl mít jako správnej pražák chatu tak a že ze strany rodiny mojí ženy byla regulární chalupa
    byl to strašnej voser barák jak svině nesvoboda v péči jak o dům, interiér a pozemek... pak jsme měli maringotku starost minimální... za mě obrovská úleva a štěstí, že máme svobodu a čas na něco jiného než na práci... a to i s vědomím, že by to někdo vyčóroval... co by si vzal rychrovarku a troubu s plotínkou :D...
    ...
    takže si myslím, že i tohle je téma, nějaká skromnost, dostupnost a svoboda
    ...
    jiný téma pak bylo celoroční bydlení s dítětem a těhulí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam