• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    slum architecture

    KAEL
    KAEL --- ---
    CUKI: Jj, smiseny bydleni
    CUKI
    CUKI --- ---
    KAEL: Nevím co je sb? smíšené bydlení? Pa bych to neřešil i když to zatím není vedlejší stavba. Ale Pro stavbu máš možnost využívat dočasné stavby.
    Mě šlo spíše o to upozornit na fakt, že marinu ani nic jiného nemůžeš parkovat kde se ti za chce i když je to tvoje. Nevěřil by jsi kolik lidí za mnou chodí s tím, že levně koupili pozemek a teď tam vadí marina a diví se proč...
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    NYA:
    UF0UN:
    To je právě ten problém, protože ten pozemek v katastru možná je veden jinak. Musím se na to podívat
    KAEL
    KAEL --- ---
    CUKI: Ja mam v uzemnim planu sb, a marinu opravuju a hodlam ji vyuzivat nez postavim barak, abych nemusel litat do mesta v tejdu po praci. to vykramaris vercajk a uz zas valis dom...
    CUKI
    CUKI --- ---
    NYA: ne v katastru, ale v územním plánu! Katastr stavební pozemek nezná. Zná akorát zastavěný pozemek pod stavbou.

    KAEL: Ta na to zapomeň, to že to vyjde jednomu, neznamená že to projde všem. Parkovat také můžeš jen na pozemcích tomu určených. Ale RD takové použití předpokládá. Pokud to nědo ale mrskne něam na louku a pod. Může to být problém.
    KAEL
    KAEL --- ---
    Tri roky zpet jsem kupoval drevenou marinu od svetskejch z Luzce u Melnika. Dotah mi to po vlasni ose pomalovanou obytnou liazkou, mel na to takovy nasazovaci svetla a dlouhej kabel a na dobu presunu zaplaceny poviny ruceni. SPZ to nema jenom vyrobni stitek. Ten papir od pojisteni mi dal k tomu, tusim kooperativa...
    Jeden chytrolin z ulice chtel delat dusno, tak jsem mu vysvetlil, ze mu muze bejt jedno kde parkuju vozidlo na svim pozemku...
    A taky se da tvrdit ze je to k rekonstrukci a rekonstruovat neustale a zaroven v tom bydlet..
    NYA
    NYA --- ---
    KLARYSSA: Obecně platí, že čím dál od Prahy, tím levnější maringotku v lepším stavu můžete sehnat.
    Asi vás napadlo dát poptávku i na kanály vaší neziskovky (soc sítě). Tam by se mohl najít někdo, kdo ji má na zahradě a nevyužívá ji.

    Do Znojma bych vzkázala, ať si dají maringotku na špalky, jinak se jim bude měnit sklon podlahy podle toho, jak se kola budou vyfukovat :)
    NYA
    NYA --- ---
    FRUITS: akorát se podívej do katastru, jak ty pozemky jsou .. někdy je jako stavební pozemek vedená jenom část pozemku, a zbytek je vedený jako zahrada (příp. neco jiného). Ať víš.
    Nicméně i zahrada může mít legálně třeba kůlnu
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    KLARYSSA: nejvíc toho je na Bazoši, za 40k koupíte vrak ke komplet přestavbě za 60k byste museli mít hoodně štěstí, abyste koupili něco použitelnýho. Brno - Hajany, Mělník a prý ještě Trutnov jsou překupníci a doporučuju tam nejezdit (v Trutnově jsem nebyl, zbytek jo).
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    UF0UN: Super, díky! To dost mění situaci.
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    KLARYSSA
    KLARYSSA --- ---
    Ahoj, hledáme s kolegou maringotku, klidně před rekonstrukcí, kterou použijeme ve městě Tábor jako mobilní klubovnu pro děti a mládež ze sociálně slabších rodin a pro terénní pracovníky.
    Zateplenou nejlépe. Cena 40-60 tisíc. Foto je ze stáže ve Znojmě, kde jim maringotka krásně funguje..

    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FRUITS: paragraf 79: stavba do 25 m2 zastavěné plochy a do 5 m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepená nejvýše do hloubky 3 m na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci, která souvisí nebo podmiňuje bydlení nebo rodinnou rekreaci, je umisťována v odstupové vzdálenosti od společných hranic pozemků nejméně 2 m, plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody po jejím umístění bude nejméně 50 % z celkové plochy pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    UF0UN: Aha, ok, díky, takže to mám brát tak, jakože ve znění toho zákona je něco o tom, že když to je na místě, kde už je nějakej dům, tak to nemusím řešit jo?
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    FRUITS: pokud je to na pozemku, kde je dům nebo stavba k rekreaci, a maringotka má méně než 25 m2, nemusíš nic hlásit a je to legální

    V čem reálně bydlíš je úřadu jedno.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Zdravím - otázka k ne/povolenému postavení maringotky -
    i přes nějaké googlování by mě zajímalo jestli máte někdo zkušenost, že by vás opravdu nějaký úřad tahal (asi na základě prásknutí nějakého souseda..) za to že máte na pozemku maringotku či něco jiného na bydlení..
    Sám jsem si ji přistavil na větší pozemek ve městě, který máme pronajatý (majitel o maringotce ví), na pozemku se sadem je i dům s č.p., ve kterém bydlí další lidé. (což můe být nějak polehčující okolnost?)
    O tom znění zákona vím, četl jsem si o tom, že bydlet v maringotce je teoreticky "nelegální" bez nějakého potvrzení.
    FIYAH
    FIYAH --- ---
    ETERNITE: Tak to je zhruba to samé co bych chtěla, akorát to jsou dvě trubky v sobě. Otop verandy je vlastně varianta k té mé předterásce, která může být i krytá a v ní venkovní krb. Beru to tak že v jizerkách na podzim a jaře je často hnusně a zima, ale furt chceš být venku a přítápět si v krbovém ohníčku:), mohla by v tom být i pec/udírna (vlastně už cokoli, jakmile je k tomu prostor, což přizděný kamenný komín poskytuje..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam