• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    BASSMATY: Pokud tam můžeš něco zapíchnout do země, tak s ní pohneš mnohem lépe jen přes nějakou kladku.
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    GESTO: dík, provázat na pevno oko a tu kouli je taky asi možnost, to mně vlastně ansi nenapadlo, možná to zkusím...jen se potřebuji otočit na poměrně malym prostoru..tak uvidíme.). Možná prostrčit tím okem nějakou kratší tyč jako čep a ten pak chytnout za horní a dolní koncec a přidělat ke kouli by mohlo lepší. ale je to teda trochu divoký, no :)

a díky, pojištěný kloub zní fajn...tak když to nepůjde přiděláním oka, koupím nějaký kloub dimenzovaný aspoň na 1,5t a zkusím to na tom jeklu s dodatečným jištěním lanem nebo řetězem
    GESTO
    GESTO --- ---
    BASSMATY: Cau, ja mam zkusenost , ze jsem chtel presunout maringotku pasovym rypadlem. Typkovy jsem udelal takovej bazmek co jsem mu chtel pridelat na ten pluh z 8mm pasovy oceli s taznym, ktery jsem zbrousil, aby slo prostrcit tim okem a pres to tazny by se pak dala jeste pojistka. A ten pankac se nato vysral pridelal to oko retezem na ten pluh a docela si to s ni daval ve svahu dokopce a z kopce, protoze si s ni musel najet spravne do zatacky :)))

K tvymu dotazu, ja si myslim, ze ten kloub drzi tim ze se zamkne kolem ty koule. Takze by to fungovat mohlo. A pojistil bych to treba jeste nejakym tim retezem, pokud chcem mit jistotu..
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    ahoj, psal jsem sem už před nějakou dobou, ale teď se to stává víc aktuální. Potřeboval bych se otočit s maringotkou a popovízt ji po pozemku. Mám MB 508D, který to utáhne (na laně v pohodě), ale má jen kouli. A na maringotce je samozřejmě oj s okem.
    Kdysi mi tu někdo radil, že můžu na auto pořídit kouli i s čepem. Ale prodávají se jen takové, které mi tam nesedí, takže bych komplikovaně musel řezat a svářet (navíc je to origo a v podstatě veterán, tak mi přijde škoda to prznit)

Tak jsem si říkal, že to udělám opačně, že na tu oj maringotky přidělám šroubama jekl, na který posadím tažný kloub na kouli a zaháknu. Ale teda nevím, jestli to bude fungovat. Přeci jen ty vozíky na kouli jsou dělaný tak, že na to tlačí ta váha vozíku, zatímco ta oj maringotky tam zatížená nebude. Máte s tím nějakou zkušenost?

Říkám si, že to už musel někdo řešit a vymyslet...ale zatím jsem nic nenašel. Anebo je to taková blbost, že to nikdo neřeší a radši najde v okolí traktoristu. U nás jsou traktoristi žel na sběrech a nemají teď vůbec čas...navíc by mi přišlo fajn to mít vymyšlené a nějaké lehké terény tahat autem...maringotek tu v okolí máme víc a hodilo by se to.
    NYA
    NYA --- ---
    TOMASVALDEK: jasně, zkus, nevím, jestli aktuálně bere zakázky (to nevím u obou)
    TOMASVALDEK
    TOMASVALDEK --- ---
    NYA:
    To první se mi líbí víc. Napíšu mu. Já většinou pohořel, když jsem hledal někoho, kdo to bude dělat s nadstandardní izolací. Naopak jsem hledal někoho, kdo mě nechá dodělat si výsledný design dle vlastních představ.
    NYA
    NYA --- ---
    TOMASVALDEK:
    Ejalí z Řevnic staví nové maringotky. Nevím, jestli by se vešel do tvých finančních limitů, a jestli ma cas.. zkus se mu ozvat

Další domek na kolech hotov. 2,8m x... - Jaroslav Ejali Málek
    https://www.facebook.com/531176449/posts/10159628170576450/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Vojtěch Vasko staví taky krasne, koukám, že tohle je už prodaný, ale můžeš na tom vidět, jak pracuje. Taky nevím, jak je na tom s časem

Mobilheim/maringotka à la železniční vagon – Storage Sheds – Praha | Facebook Marketplace
    https://www.facebook.com/marketplace/item/395924349453117/
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    👍
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    HEJSEK23: na nástěnce nic nenajde ;) je tam max telefon na Ruckera, který to už nedělá.
    Nicméně kontakty na lokální traktoristy bych hledala spíše...v lokalitě
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    HEJSEK23: Velkej traktor prej muze mit sezonni povoleni na nadmernej naklad v nejaky oblasti, jak tahaj treba ty obrovsky valniky se senem. Vetsi kombajny to samy, taky se jim vyrizuje povoleni se pohybovat v nejakym perimetru po silnicich, i kdyz rozmerove jsou "pres".
    MBL409
    MBL409 --- ---
    HECIK: držím palce, ale jsem zvědavej, kdo dá v šanc svý papíry kvůli takovýhlemu kšeftu. To co chceš převážet, je na nadrozměrnou přepravu s doprovodným vozidlem a nahlášenou trasou.
    Šířka 3,2 je teda dost nad limit..
    Vedle do vesnice asi jo, ale 40 km ?
    Ale jak píšu - držím palce, ať se někdo najde..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    HECIK: proč traktoristu?

Imho. Kontakt na převoz hledej na nástěnce
    HECIK
    HECIK --- ---
    Ahoj. Sháním traktoristu s traktorem na převoz maringotky. Rozměr 7,8x3,2x4,5 m. Lokalita Blatensko. Délka trasy do 40 km. Díky
    TOMASVALDEK
    TOMASVALDEK --- ---
    CUKI: Jasný, tak trochu jsem s tím počítal, proto jsem to sem dal veřejně.

Kdyby někdo jiný uměl a nebo věděl o někom spolehlivém, kdo by se zhostil stavby dobře zaizolované maringotky, neváhejte mi napsat. Představuji si něco co nejvíce soběstačného, ale bez nutnosti topení pevnými palivy.

Rozměry cca 3,2x7,5m2 ne nutně na vlastním podvozku. Cena maximálně do 800 000Kč ideálně do 500 000Kč. Záleží co by v to všechno bylo.

Lokalita ideálně Příbramsko, ale pokud se to poveze, není to úplně důležité.

PS: mínus jsem ti za to nedal :)
    KIKU
    KIKU --- ---
    SMYSLOV: skvela, dekuju!
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOMASVALDEK: Ahoj, to jsem rád, že se to s pozemkem podařilo. Ale s časem je to se mnou na prd. Tak nejdřív někdy příští rok a to jen v případě, že bych dělal třeba pouze klíčové části, na které si netroufáš. Je to k tobě na víc dost z ruky.
    TOMASVALDEK
    TOMASVALDEK --- ---
    CUKI: Tak kdy si na nás najdeš čas? :)
    Tvé návrhy a postřehy se nám moc líbili, už máme i plac. Jen hledáme někoho na stavbu něčeho podobného, co ji dělal v Berouně. Naše ruce jsou k dispozici.

Pokud by se našel i někdo další na stavbu širší maringotky, hledáme někoho, kdo umí vyřešit i technické detaily. Plesnivou boudu už jsme si užili.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KIKU: Jasný chápu, ale pak nemůžeš čekat od nikoho relevantní rady, když neznáme co je tvůj konkrétní účel. Já, možná mylně, předpokládal že v tom chceš bydlet. Na rek-ci do původí stavu to chce velké štěstí a ceny lepších kousků se dokáží vyšplhat hodně vysoko. Hodně taky záleží na lokalitě, tady kolem Prahy je sice všechno většinou hodně dražší, ale zase můžeš sehnat marinu od někoho kdo se toho potřebuje zbavit, protože nestojí na stavebním pozemku. Někde v horní dolní tohle nehrozí a tak si ji každý nechá i když ji nepotřebuje. Pravdou je že tenhle stav už zasáhl místa, jinak nezajímavé, přes sto a více km od metropole.
    KIKU
    KIKU --- ---
    CUKI: my to shanime pro naprosto konkretni ucel a je dulezite, aby to byla maringotka k vetsi ci mensi rekonstrukci. Prosli jsme vsechny mozne inzeraty a nejake pouzitelne moznosti jsme nasli a mame uz i prehled o relevantni cene.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KIKU: Alternativa je to celé udělat znova a maximálně použít stávající podvozek. Vyjde to mnohem levněji a bude to úplně jiný výsledek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam