ahoj, psal jsem sem už před nějakou dobou, ale teď se to stává víc aktuální. Potřeboval bych se otočit s maringotkou a popovízt ji po pozemku. Mám MB 508D, který to utáhne (na laně v pohodě), ale má jen kouli. A na maringotce je samozřejmě oj s okem.
Kdysi mi tu někdo radil, že můžu na auto pořídit kouli i s čepem. Ale prodávají se jen takové, které mi tam nesedí, takže bych komplikovaně musel řezat a svářet (navíc je to origo a v podstatě veterán, tak mi přijde škoda to prznit)
Tak jsem si říkal, že to udělám opačně, že na tu oj maringotky přidělám šroubama jekl, na který posadím tažný kloub na kouli a zaháknu. Ale teda nevím, jestli to bude fungovat. Přeci jen ty vozíky na kouli jsou dělaný tak, že na to tlačí ta váha vozíku, zatímco ta oj maringotky tam zatížená nebude. Máte s tím nějakou zkušenost?
Říkám si, že to už musel někdo řešit a vymyslet...ale zatím jsem nic nenašel. Anebo je to taková blbost, že to nikdo neřeší a radši najde v okolí traktoristu. U nás jsou traktoristi žel na sběrech a nemají teď vůbec čas...navíc by mi přišlo fajn to mít vymyšlené a nějaké lehké terény tahat autem...maringotek tu v okolí máme víc a hodilo by se to.