• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    SHAMOT: držím palce. ;)
    máš dobrý, že je teď sucho
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    HEJSEK23: vsichni traktoristi z okoli jsou busy na polich, tak jsem to tam vcera proklestil a budu doufat ze to projedem:) nakonec jsem si placnul se starym Navratilem, Jihlava plus Slustice dohromady za 28k
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    SHAMOT: a ty Sluštice i s vytáhnutím až zespoda? Nebo tam budeš muset ještě i traktorem? Když jsem tam byl naposledy letos na jaře, tak jsem si zrovna říkal jak tohle odtamtud někdo dostane 🤔
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    NEBIQUE: Nevim jak to ma na km ale Slustice nacenil na 10k, Jihlavu na 22 a Slavonice na 28, lol. A s tim mladym se ani neda moc smlouvat, tak kdyztak prosim klidne posli kontakt do posty, dik
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    SHAMOT: kolik účtuje za km?
    Mám známého z Kladna, už nám jednu maringotku vezl levně, ale o aktuální cenu bych se musel zeptat.
    SHAMOT
    SHAMOT --- ---
    v následujících tydnech budu resit presun trech maringotek do Prahy, jedna je ve Slusticich, druha v Jihlave, treti ve Slavonicich. Poradite nekdo dopravce? minuly tyden mi vezl neco Navratil, vsechno v poradku, ale je fakt drahej..
    TSOH
    TSOH --- ---
    Regály s posuvnými policemi jsou koukám ideální pro včely samotářky. Vše obsazeno..
    IMG-20260523-161928
    SIEMENZ
    SIEMENZ --- ---
    Sem rad, ze uz prichazi jaro, ale tahle fotka taky stoji za to! :)

VLKSAMOTAR
    VLKSAMOTAR --- ---
    new wave inzerátek:
    Tiny House — Mobilní bydlení na kolech
    https://tinyhouse.pages.dev/

CUKI
    CUKI --- ---
    MBL409: To je právě to, já mám pocit že ten pozemek je sice sousedící s RD, ale ÚP je už mimo zastavitelné území. No a ten článek se snaží tlačit představu že je to u RD, což je dost zavádějící i když to je napsané správně. Pro člověka neznalého o může být dost matoucí.

Nicméně ten výrobek plnící funkci stavby už v této části uveden takto není. V mnoha ohledej je ale zase přísnější i když to nevypadá.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    Je to řekl bych v našich končinách celkem benevolentní, (sám jsem Marínu oficiálně přes územní souhlas neřešil) ale záleží na okolnostech. Jak se úřady rozhodnou, po právní stránce máš smůlu..

KCE: ano, podle metodiky stavebních úřadů:
    dlouhodobé stání "vozidla" sloužícího k bydlení na jednom místě, SÚ klasifikuje na výrobek plnící funkci stavby podle stavebního zákona.
    CUKI:
    maringotka vyrobená v továrně a na pozemek jen přivezena, považuje se pro účely zákona za stavbu, pokud plní stejný účel (bydlení, rekreace, skladování).

A dále to je asi ta zmiňovaná změna, která se ale netýká tohoto typu stavby na “volném” pozemku..
    Příloha č. 1 (Drobné stavby)Patří sem stavby do 40 m² zastavěné plochy a do 5 m výšky, pokud jsou umístěny na pozemku rodinného domu nebo stavby pro rodinnou rekreaci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Tam spíše jde o to, že na zemědělské půdě jen tak něco zaparkovaného mít nesmíš. Záleží co ÚP ne o co je v KN.

Pokud by to bylo v intravilánu obce na zahradě RD tak nemusíš řešit nic ani podle starého ani podle nového SZ i když to bude připojeno na přípojky.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    tak asi chapes jak je to mysleny.
    KCE
    KCE --- ---
    SUOTAM: jasne, takze zaparkuju obytnak na zahrade, pripojim prodluzku s elektrikou a pujdu shanet povoleni :D
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    KCE: ne tak uplne, jakmile to napojis na site,tak to plni funkci stavby a potrebujes povoleni
    KCE
    KCE --- ---
    TSOH: clanek vypada na vycucanej z prstu, ve stylu zena a zivot. kdyby to bylo real, tak na vozejk poridis rz a muzes ho parkovat na svym pozemku. to ze je na nem 'naklad' nevadi a urcite by to vyslo levneji nez popisovany prodej.
    a hasic by samozrejme dostal 'deku' ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MBL409: Za den ne ten článek (případ je asi dost starej). Některé ty věci v novém SZ nejsou. A platí od 1. července 2024.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    CUKI: a co se za ten jeden den změnilo?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: A dneska už je to zase jinak :-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    Domek na kolečkách se na zahradě sotva ohřál. Udání na stavební úřad přinesl místní hasič
    https://www.drevostavitel.cz/clanek/domek-na-koleckach-se-na-zahrade-sotva-ohral
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam