• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANNFC - Near field communication
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    ADAMFC:
    Fajn, kterej systém to umí a se kterou app?
    Jen tak přemýšlím kterej systém je otevřenější a přístupnější těmhle experimentálním věcem.. ?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MC_KALAPU: Tak sem si stahl zkusebni verzi, zkousel jsem nacitat svoje rfidcka a vubec nic...
    WAKI: tak to je samozrejme pravda
    WAKI
    WAKI --- ---
    MC_KALAPU: No ono i PC neni povazovany za bezpecny system. Problem je vzdy mezi zidli a klavesnici a to samy plati i pro telefony, at uz je to Android, nebo WP...
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ADAMFC: No ja bych tak skeptickej k Androidu nebyl - kdyz se podivas, ktery telefony umoznujou s nejakejma bankama platbu pres NFC (coz bych mimochodem taky uvital, a prvni banka, ktera to udela pro L920 ma novyho zakaznika, protoze karty porad ztracim/lamu), tak to sou vsechno Androidy, jestli se nepletu - coz je vlastne docela zajimavy, protoze na korporatni urovni Android neni povazovanej obecne za prilis bezpecny system, treba ja chtel prave S4, ale protoze by mi na to firma nepustila mail, tak sem si mohl vybrat mezi ios a wp8 - pro me jasna volba...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MELOUN: kreditku pro zakoupení pořádnýho telefonu :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    A co používáte pro stejný účel pro Android?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    NECROMAN: zkusim! Diky!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MC_KALAPU: no asi nej appka pro NFC pro Windows Phone je
    Nfc Interactor | Windows Phone Store – aplikace+hry (Česká republika)
    http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/nfc-interactor/4e1598fe-4885-4e2b-9c69-8d3f882c545b
    Zkus ten svuj RFID precist pomoci te appky a uvidis, zda tam jsou data v nejakem standardnim formatu, nebo neco custom, kde budes mit potom asi smulu.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    NECROMAN: Aha, to je zajimavy! A da se nejak zjistit, co ten muj rfid vysila a z toho to odvodit? Treba prave pres ten telefon? Ze by byla naka appka, kde bych svuj rfid prilozil k tomu telefonu a ono to ukazalo, co vlastne vysila?
    Vim, ze moje otazky sou hodne hloupy, ale tak zajimalo by me to, tim vic, ze nejaka moznost jak to udelat asi je...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MC_KALAPU: otazkou je, co je treba, aby to NFC zarizeni nebo NFC tag vyslalo za signal pro otevreni - zda staci pasivni tag nebo je treba nejaky aktivni device?
    Pokud staci, aby telefon jen odeslal nejaky string pri prilozeni ke dverim, kde je ctecka, tak to by nemel byt problem, bude ale treba vedet ten string.
    Pokud ty dvere vyzaduji nejake aktivni overeni, tak to asi fungovat nepujde.
    WAKI
    WAKI --- ---
    MC_KALAPU: Pred rokem jsem toto resil a bylo mi sdeleno, ze to nejde.. Taky by me to zajmalo, treba se od tech dob neco zmenilo :-)
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    myslite, ze by slo na telefonu nastavit, aby mi byl schopny otvirat dvere doma u baraku a v praci? ze by fungoval namisto RFID chipu? Mam lumii 920, a teda ne, ze by mi prislo, ze WP8 oplyvaji moznostma nastaveni, ale bylo by to rozhodne prijemny - klice zapomenu snaz, nez padlo...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Tak ani v iOS 7 neni podpora pro NFC, Apple misto toho podporuje svoji sluzbu AirDrop.
    With iOS 7 and AirDrop, Apple Moves to Kill NFC, Dominate Mobile Commerce | Aite Group Blog
    http://aitegroupblog.com/...with-ios-7-and-airdrop-apple-moves-to-kill-nfc-dominate-mobile-commerce/
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    má někdo poslední a hlavně funkční wallet pro nexus s?
    TOMASSKAL
    TOMASSKAL --- ---
    FATBOZZ: Ne, ja myslim kdyz ja si koupim dva tagy... To me to vyjde porad levnejs koupit v cechach, pac je to rozdil par korun na tagy ale hlavne usetrim na postovnym...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    TOMASSKAL: myslis ze brali jen dva tagy ? vzali 10k+ a prodavaj za tu nejvyssi cenu co ma rapidnfc bez ohledu na mnozstevni slevu
    TOMASSKAL
    TOMASSKAL --- ---
    RATTKIN: kup si NTAG203, ty funguji se vsemi telefony bez vyjimky...
    TOMASSKAL
    TOMASSKAL --- ---
    FATBOZZ: no kdyz si koupim dva tagy, tak si na tom kapsu asi moc nenamasti :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    TOMASSKAL: pěkně si někdo masti kapsu přeprodejem z rapidnfc ;)
    TOMASSKAL
    TOMASSKAL --- ---
    jinak na koupi tagu doporucuju ceskej eshop http://www.nfcmix.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam