• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANNFC - Near field communication
    BOD
    BOD --- ---
    zdravím, co mám dělat s tagy které nepodporují NDEF? dá se to nějak použít? když jsem je kupoval netušil jsem že něco takového existuje
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Takze iPhone 6 ma NFC a novinku Apple Pay pro bezdratove platby :)
    FALCO
    FALCO --- ---
    Apple bude spíše tlačit BLE.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    NECROMAN: nebude... Jablko týhle věci nevěří.... prej
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Zitra Apple predstavi iPhone 6 - co myslite, bude mit konecne NFC a bude konecne k necemu pouzitelne, krome samplu? :)
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    nemel byste nekdo zajem o nfc ring (http://store.nfcring.com/products/signature)? objednal jsem si ho ve velikosti 10,5 a ani po tydnu jsem si nezvyknul na cizi teleso na prstu, takze ho mam doma nevyuzitej. kdyztak posta.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    HONZAF:
    FATBOZZ:
    Většinou se do karet dávaj čipy, který vypadají pro představu takhle: http://nfcmix.com/49-bily-nfc-tag-ultralight-cr80.html. Někde mám jednu průhlednou plastovou kartu, tuším že s čipem Mifare. Zkusím se po ní podívat a až ji najdu, tak vám ji vyfotím.
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    tak tak.. já se u KB těšil na novou kartu a dostal jsem opět dřevěnou :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    HONZAF: jak se to vezme, ja se ptal po NFC karte u obou mych bank - KB a UniCredit a u obou mi rekli, ze zatim nenabizeji :)
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FATBOZZ: jo jasne. to je cekany. diky :) (dam vedet jak jsem dopadnul )
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---

HONZAF: Antena je spojena malinkym drateckem se zlatou kontaktni ploskou. Magneticky pasek neprosvitim.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FATBOZZ: ano antena a jeji preruseni je ma zalozni varianta, protoze se domnivam ze samotny chip bude spolecny pro radiovou i elektrickou komunikaci. myslis, ze bys prosim mohl toto zbyvajicim okem overit? :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HONZAF: Mas pravdu, vzal jsem na ni zeleny laser a a vykoukla na me antena. vede pres celou delku karty cca v pulce a k jednomu okraji
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    WAKI: protoze uz prakticky nejde poridit platebni karta bez nfc funkcionality.
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    FATBOZZ: nejsou. zalezi jen na sile svetla. staci na to dobra kapesni led svitilna.
    WAKI
    WAKI --- ---
    HONZAF: A proc by sis porizoval NFC kartu, aby jsi prerusoval jeji zakladni funkci? A to platit bezkontaktne? Mozna hloupy dotaz, ale pro me je to jako, kdyby sis koupil telefon a nechtel s nim volat...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    HONZAF: Ty plasty jsou nepruhledny
    HONZAF
    HONZAF --- ---
    a co takhle bezkontaktni platebni karty? nemate ji nekdo? prohlidli jste si ji proti svetlu, zda je tam videt antena, ktera by sla prerusit a nfc funkcionalitu tak znefunkcnit?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    RATTKIN: to urcite vyzkousej toto, pokud ji jeste nepouzivas:
    NDEF Library for Proximity APIs / NFC - Home
    http://ndef.codeplex.com/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam