• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KORALPlanetside 2

http://www.planetside2.com/ - americké stránky. Oficiální SOE
    rozbalit záhlaví
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KORAL: to si spis vygoogluj, ja tam neco vycvaknu a uz to nikdy nezacvakne, to zname, nejsem moc hardwarovej typ.)
    KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: jasně, mě šlo o to zdali má smysl kvuli tomu přikupovat pamět a nebo ne.
    A jinak stačí vycvaknout jeden modul pamětovej :) Protože 8 GB = 2x 4
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KORAL: jak? nevim jak. nechce se mi v tom moc hrabat.)
    KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: hele dokázal by jsi to hodit jen na 6GB Ram ? Docela by měl zajímalo, jestli deklarovaných 8GB je podmínkou a nebo stačí i těch 6GB.

Díky
    KORAL
    KORAL --- ---
    tedy optimalizace :-D
    KORAL
    KORAL --- ---
    Informace o tom, jak pokračují aktualizace - ZDE
    KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: Tak jsem si provedl tvé nastavení a opravdu je to mnohem lepší :-) At žijou experimenty, každopádně dokud nebude uvedena optimalizace na víc jader, tak stále budeme limitováni výkonem CPU pro jedno jádro.
    KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: Lokaci a nebo tedy i úkol jaký máš udělat/splnit, najdeš po zmáčkjnutí TABULÁTORU. Je to uplně dole v tom okně co se ti otevře. Máš tam kolik už je z daného ukolu splněno a nebo kolik % uzemí tvoje imperium už získalo oproti ostatním.
    Momentálně jsou linky na dvou kontinetech, Indar a Esamir. Tam musíš mít k techplantum a biolabum linky, aby si je mohl zabrat. Ameriš je zatím bez linek (ale brzo i on je bude mít) a tam ti stačí mít hexa napojení :-)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KORAL:
    i5-3470 3.2ghz 3.6ghz
    8gb ram
    gefore gtx 650ti
    ssd nemam .)

za 10 000xp je 40 certu, ne?
    jinak dik.. a co se tyce lokaci tech eventu, tak kde to vyctu? a teda nemuseji byt ani linkuty? muzou byt nekde urpostred nepratelskyho uzemi?
    KORAL
    KORAL --- ---
    Ps : hod sem tvoji HW sestavu pls :-D
    KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: Díky, večer se na to mrknu a otestuju :)

Jsou eventy. Ty jsou ruzné. Pro příklad :
    1. zabrat co nejvíce Techplantu, biolabů na daném kontinetě. Čím víc jich máš, tím větší bonus/XP.
    2. to samé, jen v rámci kontinentů. To jest přes všechny kontinenty, né jen na jednom.
    3. získat co nejvíce uzemí na daném kontinetu.

To jsou nejhlavnější eventy co se konají. Na různých serverech je vyhrávájí různé impéria. Na Milleru nejčastěji TRka, na Wodmenu VSka, atd ...

Čim víc XP dostaneš tím víc certů získáš. Takže když vyhraješ event a dostaneš 10 000,- XP , tak dostaneš 100 certů a čím mín bodů, tim mín certů :-)
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KORAL: tady to je..

+ me zajima, nehraju moc dlouho, ale co se vcera presne udalo, kdyz sem obdrzel zpravu, ze nase teranska rasa neco vyhrala nebo udrzela nebo nevim co to mohlo byt, ale dostal sem asi 50 certu za to, ale nevim presne za co. zac se tam da ziskat takovej velkej obnos? + by se mi sikla naka tabulka rpesne za co je kolik expu.?

KORAL
    KORAL --- ---
    LOJZEE: hod to sem :-) Sem pro každou špatnost, vyzkoušet :-D

Moje laborování bylo založeno na tom, že HW který mám by měl zvládat max nastavení s minimálním FPS 30. Což nesplnuje :-D
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    KORAL: moje postrehy, zdaleka ne tak odbone, ale vycteno na forech, ze staci si chvilku hrat s nastavenim grafiky ve hre a celkem pekne to jede i na starsich masinach. vyzdvyhl bych - flora quality off, shadow quality off, klidne dam podrobnejsi prepis sveho nastaveni, vcera sem to pomahal rozjet kamosovi na notebooku, kterej z toho byl zoufalej, ale potom, co si opsal moje nastaveni, tak mu to jelo krasne. predesilam s graphic quality high a texture quality ultra.
    KORAL
    KORAL --- ---
    Tak jsemn si procházel včera net a snažil jsem se najít jakjá je idální kombinace HW pro hru PS2.

Takže pokud se budu držet FullHD rozlišení a Ultra detailu se zapnutým GPU Physixs.

CPU : Core i5 - 3,5GHz (přetočené na 4GHz, ale není podmínka)
    VGA : Tady je minimum GTX 680 1GB VRAM. Doporučována je 780, ale co jsem vysledoval, tak 680 stačí. 580 a nižší, již na tomto rozlišení v tomto nastavení nestíhají.
    RAM : 8GB, ale moje zkušenost a co jsem dále vytsledoval stačí i 6GB. jakmile, ale máte méně, jak 6 GB, opět již na toto nastavení nemáte výkon.
    HDD : kapacita je jedno, ale základem je 7200 otáček, nejlépe nogreen serie s co největší cashe. SSD je sice fajn, ale není podmínkou a co jsem viděl, plotnový disk neznamenal spoždění v FPS.

Při této HW sestavě se Vám FPS budou pohybovat i ve velké bitvě kolem 32 - 60 (32 bylo minimum, níž to neklesá !). Což je na plinulé hraní dostatečné.
    Zaznělo tu a i odemně, že ideální je mít 60 FPS. Stále si za tím stojím, ale pokud Vám FPS nepadají pod 30 hra je v klidu hratelná.

Já sem hodím ale svůj postřeh.

Moje sestava je :
    CPU : i7 930 2,8GHz (přetočená na 3,9GHz)
    VGA : GTX 680 2GB VRAM
    RAM : 6 GB
    HDD : SSD
    Rozlišení : 1920x1200 (je nepatrně vyšší, než FullHD) a druhým monitorem 1920x1080 FullHD

Na této sestavě mi FPS na Ultra bez GPU běží 24 - 50 FPS ve velké bitvě.

Přemýšlel jsem, kde je problém, proč jiným to na obdobné sestavě běží lépe a mě né. Jediné 2 rozíly které tam mám jsou :
    1. 2x monitor s rozlišným rozlišením
    2. mám starší CPU

Podle reakcí co mám od lidí z Mumble a kteří mají novější CPU a přitom třeba horší grafiku, jsem dospěl k názoru a přesvědčení, že moje stará i7 nepodporuje některé funkce, které PS2 využívá u CPU a mají je až nové i5 a i7. To vše mi potvrzují diskuze na netu a videa, která jsem včera procházel.

Nedalo mi to a včera jsem si hrál s taktováním CPU a nastavováním grafiky ve hře. Moje resůmé bylo, že při defaultní frekvenci CPU 2,8GHz byl rozdíl v FPS minimální oproti přetaktování na 3,9GHz. Domnívám se tedy, že PS2 využívá některé nové funkce v CPU, které starší modely nemají.

Jaké jsou Vaše postřehy ?
    KORAL
    KORAL --- ---
    Já TRka moc nemusím, ale tohle video je nice !

Planetside 2: Bait and Switch - Annihilating an NC Tank Column - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OKz_4x9F_kA&feature=youtu.be
    KORAL
    KORAL --- ---
    WENDIGO: Obávám se,m že tě trochu zklamu :(
    Základy z 90% pod štítem. Nízká letová hladina nastavena.
    Takže to bude na nízké přelety a do vzdušných soubojů se budou hodně zapojovat pěšáci pod štíty s raketami a maxi. Takže bude těžké utéct.

Nicméně, je to test server, takže se hladina pak může zvednout a .... :-)
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    KORAL: Tak to bude lahudka na litani, uz se tesim. A kdyby jste ta noc zustala takhle temna. No vypada vyborne tak se snad uz brzo dockame.
    KORAL
    KORAL --- ---
    HOSSIN NA TEST SERVERU !
    1. link
    1. link
    3. link
    4. link
    5. linik

KORAL
    KORAL --- ---
    Kontinentální lattice, tenhle koncept už je známý pár týdnů, ale ne každý o něm ví

Img Zde
    KORAL
    KORAL --- ---
    ANT/ Advanced Nanite Transport se vrací, společně s kompletním překopáním systémů resourců.

Zdroj

Detaily lze najít třeba Zde
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam