• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Postavit ramkovou dřevostavbu z prken stačí i bez kontejnerů.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    77WHITE: trocho postrádám smysl v tom, proč bydlet v konejneru, když chci, aby to vypadalo jak v dřevěný chaloupce. Kdyby se na něj vysrali a za ty prachy koupili venkovní obložení, bude to vypadat pětkrát líp
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    NEBOZKA: Snad jim to půjde a snad nejsou moc drahý, protože ta jedna jediná realizace v jejich galerii je taková, polovičatá.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    TIMELAPSE // Shipping Container to Tiny House
    https://www.youtube.com/watch?v=_yRt8sumOFI

+ další podrobnější videa v kanálu
    MAOLIS
    MAOLIS --- ---
    Kdybyste měl někdo zájem [ OFFERINGNABÍZÍM: Chata u Slapské přehrady / Slapy / 23 CZK ] spíše na rekreaci, nežř bydlení.
    ZELENY_CAJ
    ZELENY_CAJ --- ---
    Mate někdo zkušenosti se stavbou kořenové čističky pouze na šedou vodu? Tzn v chate záchod kompostování a voda ze sprchy a umyvadla svedena do kořenové čističky? Uvažují nad touhle kombinaci. Díky za každý tip na co se mam připravit:)
    ARAON
    ARAON --- ---
    77WHITE: Přesně. Pro grafika je fantastickej výhled spíš na zlost. Můj je skvostnej, leč 90% času za žaluziema, páč bych jinak viděl na monitoru prd.

UF0UN
    UF0UN --- ---
    SAMMA: tak ze všeho nejdřív by mě zajímalo to tvrzení, že "lze umístit do krajiny bez stavebního povolení" :D
    Jinak to vypadá jako klasická hipsteřina, spousta keců a informace 0.
    Ale to arch. studio Ddaann má jinak moc pěkné realizace.
    SAMMA
    SAMMA --- ---
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Ono to nutkání sezení čelem ke dveřím či prostoru je podmíněno psychologií, hlavně u chlapů. :)
    (sedáme si tak, abychom viděli, jestli nepřichází nějaký nebezpečí a záda máme chráněné zdí)

V malým prostoru imho žádnej ideál pro všechny neexistuje. Maximálně ona kostka s difuzním světlem zeshora.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Boční světlo může bejt blbý, ze zadu ještě horší. To difuzní světlo je super, jen bych kvůli tomu neobětoval možnost dělat tam po celý rok.
    A zády do místnosti (ke dveřím) si prostě dobrovolně nikdy nesednu. Přes to u mě nejede vlak.

SNOWFLAKE: Jasný, s tímhle přístupem by takové studio bylo ideálně ve tvaru kostky bez oken s jednou barvou, bez jakékoliv invence. takové pracoviště se ale asi na těchto stránkách hádám neobjeví :-D

Jsem rád, že jsem to téma načnul. Pro mě je velmi přínosné vědět, že to nikomu jinému nevadí.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Ja bych sedel zady k oknu, dost hluboko v dispozici. V praci mam za monitorem fantastickej vyhled, ale fakt to neocenuju. Ani bocni slunce neni pro grafickou praci zadny labuzo. To horni difuzni svetlo je nejlepsi.
    SNOWFLAKE
    SNOWFLAKE --- ---
    CUKI: Tak to záleží od člověka. Když pracuji doma, sednu si úmyslně zády, nebo odvráceně bokem, abych na zahradu nekoukala- jinak mám tendenci se zadívat a nepracovat....
    ANONKA
    ANONKA --- ---
    Umyvadlo podobného tvaru na desce s nohama máme už 13 roků a je to naprosto bez problémů, je velké, člověk nenacáká kolem tolik jak by se možná očekávalo. Chce to dobře udělané izolace. Měli jsme důvod to celé minulý týden rozdělat a divili jsme se, jak je výřez čistý a suchý jakoby byl udělaný před hodinou.
    Ale sedět zády k oknu je nepříjemné.
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Ty tvý inspirace co sem dáváš nejsou vůbec od věci, a nechci to nějak vyloženě hanět, jen jsem napsal co se mi na tom nelíbí, nebo bych viděl lépe udělané jinak.
    Krom absence té izolace (minimálně ve střeše) která to podle mě dost kazí. Jako kancelář na pár měsíců v roce? Tak to otočení se směrem zády k výhledu a propojení s venkem (které je jinak uděláno velmi zajímavě), to mi přijde jako big fail....
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Souhlasim s tebou v jedinym bodu, a to že umyvadlo na skřínce neni uplně praktický. To mě ale neodradilo od sdílení s váma:)
    Na architektuře je dobrý to, že ji každej vnímá jinak. Vzhledem k tomu, že si ji pro sebe projektoval architekt, tak si myslim že znal jeho vlastní preference :)
    VSICHNIMAME
    VSICHNIMAME --- ---
    CUKI: z toho, co vím, si tyhle zahradní boudicky v UK budují většinou chlapi 45+, aby se měli kde zašít před rodinou. Realita pak není práce na PC, ale sledování fotbalu v tv a popíjení piva z plechovky...
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: Chápu že jde o design dobře vypadající na fotkách, ale pracovat bych tam nechtěl ani v tom létě kdy se tam dá asi GB přežít většinou přežít lépe než u nás a díky tomu, že je tam ten strom.

Moc se mi líbí začlenění do anglického dvorku, ale vevnitř mě zaujaly akorát ty přiznané vazníky. To se mi líbí hodně a tady to má i velký přínos.

Umyvadlo tohoto stylu na dřevěném povrchu? Vždyť se to nedá udržovat.
    Koukat do zdi zády ke dveřím a jedinému oknu? Tomu, co z té boudy dělá něco víc? To jako vážně? Mě by asi přišlo rušivé i kdyby seděl někdo tak blízko vedle mě. Ale pracovat bych tam fakt nechtěl.
    Mě tyhle věci přijdou jako velmi podstatná součást designu-praktičnost a užitnost...

A když už překližku kam se podíváš, tak využít lépe její přednosti, třeba jako zde:
    The Way We Build creates chapel-like retreat in Dutch forest
    https://www.dezeen.com/2019/07/29/the-way-we-build-cabin-robbenoordbos-forest-netherlands/
    kde je nosnou k-cí a zároveň zajímavě rozděluje a slučuje pohledově prostor...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam