• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PJTNabíjecí baterie
    PJT
    PJT --- ---
    Zkousel jsem treba merit samovybijeni u 6ti baterek (pote co mi 2 z 8mi odesly) a zajimavy je, ze se deli na 2 skupiny, kde se chovaji podobne:

PJT
    PJT --- ---
    Me osobne jde spis o baterie nez nabijecky, ale i to sem patri, takze Tvou nabidku jiste nekdo oceni.

Napriklad mam nasledujici problem:
    Koupil jsem Ni-MH baterie, ENERGY 2600 (pisou Special for Foto&Audio). Diky nabijecce dokazu zmerit skutecnou kapacitu kazde jednotlive baterie a take kolik v ni "zbylo" pote co mi fotoaparat (CANON PowerShot IS II) hlasi vybite baterie. A nestacim se divit. Obvykle totiz je kazda baterie schopna dodat jeste dalsich 1000mAh nez dojde k jejimu vybiti. Problem spociva zrejme ve fotaku, ktery po poklesu napeti v souctu na vsech 4 clancich pod urcitou hranici (platnou ale pro alkalicke baterie) zacne tvrdit, ze je baterka vybita. U ruznych vyrobcu je tato hranice jina, spojena s vybijeci charakteristikou. Ktere baterie ji maji pro fotoaparat staveny na alkalicke baterky nejpriznivejsi?

Jiny problem:

Po par cyklech baterii - tim myslim mezi 5-10ti (rekneme ze prumerne 1 cyklus za 2-3 tydny) se i pres to ze baterie korektne nabijim nezavisle na sobe a vzdy je necham nejprve vybit v nabijecce, jedna ci dve z nich zacnou znacne samovybijet. Coz samozrejme vede k tomu ze kdyz chvili stoji, ty nabite je zacnou po opetnem pouziti prebijet pod uroven bezneho vybiti, coz dlouho nevydrzi. Da se takhle znicena baterie reklamovat? Z ruznych typu baterii ktere jsem zkousel to delaji prakticky vsechny (vetsinou z 8mi koupenych tak 4-5 ktere tohle nedelaji vyberu) Vite o nejakych ktere "drzi"? Zkousel jsem Camelion, ty maji velmi male samovybijeni, dopadaji asi nejlepe, ale zas maji relativne nizkou kapacitu...

Vite nekdo neco i LiON tuzkovych bateriich? Zkousel jste je nekdo?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    no o tom zadna jenze to nestoji 300 :D spis mi slo o to ze bych to priohnul na potrebu nejake konkretni baterky.
    PJT
    PJT --- ---
    RAINBOF: :-) Dekuji za nabidku, ale to neni treba, jednak podobnou vec zvladam bez problemu sam a jednak vlastnim nabijecku VOLTCRAFT Charge manager 2015 (http://www.e-voltcraft.cz/nabijeci-stanice-charge-manager-2015.k201501), coz je uz pomerne velmi slusna hracka.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    chystám se stavět levnou inteligentní nabíječku baterií řízenou picaxe8e chcete li postavím to na míru vašim bateriím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam