PREVIT: Podívej, voličstvo Miloše Zemana je hodně různorodá skupina. Já sem zatím vypozoroval následující názorové proudy:
* Voliči sociální demokracie, dlouhodobě podporují socdem, patří sem jak ti co mu dali hlas v prvním kole tak ti co preferovali Dienstbieara
* Voliči ksčm pro které byl jasně menším zlem
* Hodně voličů ODS a Euroskeptiků. Tady je to paradox, protože MZ chce hlubší evropskou integraci než KS. Tito lidé ale věří, že MZ bude v EU víc hájit národní zájmy než KS
* Národovci, kteří prostě nechtějí prezidenta co neumí pořádně česky a má švýcarské občanství a německy mluvící manželku
* Lidé volící proti vládě
* Lidé volící proti osobě KS (ano, mnoho lidí kteří vládu podporují prostě nechtělo aby byl prezidentem senilní stařík kteří prospí i bezpečnostní konferenci) a věří, že MZ je menším zlem.
* Lidé kteří volili MZ natruc mediální masáži
Je samozřejmé, že u některých lidí se důvody mohou krýt. Já se (překvapení!) s názory pana Vyvadila asi příliš ztotožňovat nebudu, nicméně v jedné věci bych ho parafrázoval:
Zemana jsem volil. Jistě s ním někdy souhlasit nebudu. A tohle je jeden z takových případů.