• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    SWT: hele dovol mi se bavit s kym budu chtit, jsem dospely clovek.
    SWT
    SWT --- ---
    ANDY_WARHOL: FFS! Nekrmit! Toto je matka všech trollů :/
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    S mravní očistou už běžte taky do pryč... zloděje dělá jen příležitost a je to všude na světě stejný.. Já nekradu, bavím se většinou s lidma o kterých si to myslím taky a nemyslím si, že to za tou mojí osobní sférou najednou nějak končí. Většina lidí je IMO vychovaná, že normální je nekrást..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    me taky sere, jak to dopadlo s tim co tu melo hodnotu, ale obavam se, ze to mohlo spis dopadnout jeste hur....
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: ale me si neodpovedel, jak by si chtel ve state, kdy vsem bylo vlastni heslo, kdo nekrade okrada rodinu, budovat takovou spolecnost jakou popisujes ? to proste nejde, kde neni vule ani zakony nepomuzou, nejdriv je treba mravni ocista a pak to teprve muze fungovat.
    me by se tvoje vize taky libila, ale jsem trochu skeptickej, jestli to neni jen utopie.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    btw. kdyby to nerozdali, tak tu dneska nenadáváme na nějaký kmotry, co tahaj za nitky, ale přímo na volený politiky - bývalý svazáky a pod., který si to defakto zprivatizovali pro sebe..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Když se kouknem jak to dopadlo jinde, tak se tenkrát Klausovi prostě +- povedlo.. Samozřejmě že se děli opravdu velký svinstva (třeba ten, kdo dovolil Bakalovi zprivatizovat půlky bydlení v Ostravě by měl viset za koule v průvanu) ale ve výsledku to nedopadlo tak špatně. Jak se tu psalo - ten majetek se musel rozdat a tohle byl jeden z lepších způsobů.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PREVIT: Vážený příteli. Já Klausovi psal v letech 1994 a 1995. Jenže on tvrdil, že je fuk komu se soc. majetek předá do vlastnictví, protože doktrína velí, že "soukromý majitel statků“ se k nim chová lépe, efektivněji, ekonomičtěji než stát. Neměl jsem dost volních sil ani času v té době 91 – 96, abych ho a veřejnost přesvědčoval, že je to nekorektní hloupost a nesmysl. Že pokud chce rozdat majetek do "soukromých rukou", že musí k takovému aktu nejdříve vymyslet zákony, pravidla, řády, postupy, atd....., nikoliv tak jak to on provedl : chaoticky, nazdařbůh, a rozdal to především těm ( komunistům, ti zprivatizovali 75% veškerého majetku státu ), kteří neměli zájem se stát "vlastníky" a starat se o akciovky, o továrny, dílny, obchody, a firmičky, ( a jejich zaměstnance a o prosperitu, nové technologie apod. ) ale zájem co nejvíce si z nicjh vytunelovat do daňových rájů, a bank na konta svých dcer, apod. co nejvíce si nahrabat na své soukromé účty, než ten podnik zbankrotuje.... ; cílem privatizace nebylo nalézt nového vlastníka, který by se o statky staral do úmoru....; tak se vyvíjel onen poctivý kapitalizmus, poctivá tržní ekonomie. U nás to byl podvod a tunelovačka na obyvatelstvo.

Pozn. Tomu PAULMULADDIB jen dodám, aby nepodporoval trolla, díky, tím zvítězí tvá doktrína demokracie, a hlavně, abys sám si vyrobil ( svými činy a kydy ) lepší společnost než je dnes a než já kritizuji. Přeji mu šťastný život ve stále narůstající bídě....přijde i na tu střední třídu až vyčerpá své našetřené zásoby.
    SWT
    SWT --- ---
    PREVIT: Nekrmit, pls.
    BOREC
    BOREC --- ---
    ANDY_WARHOL: Masaryk rikal dve generace minimalne... tak tech 40 let muze byt ok :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: to mas sice pravdu. ale jaksi těžko můžeš předpokládat, ze věcí jako dobra morálka se dají nařídit shora. všechno tohle co píšeš chce CAS. tenkrát se říkalo ze to bude trvat 20 let minimálně. pesimiste říkali 40 a zda se ze budou pravdě blíž. za to jaka je tu morálka Klaus nemůže. nikdo nemá takovou moc.
    a ze Sam byl jako většina politiku nemorální? ve státe bez morálky většinou politici s morálkou nemají šanci. tohle proste musí přijít ze zdola. nedá se to nařídit.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: Mel ses tenkrat prihlasit do OF a pak treba radit Klausovi, jak privatizovat. Ted je pozde bycha honit...:)
    Ja nikdy na ekonomii nebyl, tak neremcam, protoze bych sam na nic lepsiho asi neprisel.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    ANDY_WARHOL: kdyz si chtel prejit od planovaneho hospodarstvi k trznimu, tak si v podstate nemel jinou moznost nez majetek rozdat, jenze jak
    Na tom byla dobrá pouze ta idea. Jenže....praxe nikoliv. Jak ? znamená vytvářet dobré zákony, dobrou morálku, dobré vlastnické vztahy, celospolečenská pravidla nastavit jinak než tomu je dnes.
    Atd.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Jinak Kalousek byl v televizní debatě na ČT naspeedovanej jak swiň (podle mimiky). Měl asi tak 1.5 promile, ale v jeho stavu mu to přidalo na důraznosti, vtipu a přehledu...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ANDY_WARHOL: Je to k pláči. Předsedou sněmovny by mohl být Pospíšil, ministrem vnitra ODSácký Ron Paul Kubera (neplést s Kubou Kubikulou Dlouhým z Hluboké). Asi si podám přihlášku do ODS, znát všechny spolustraníky jménem je dnes možné jen u Svobodných...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PAULMUADDIB: tahle komedie uz neni ani smesna
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    Chudák Němcová. Takhle ji kmotříci odkecali... "Ty Mirko, už si skrečovala toho prezidenta a ten křečík džungarský nás posral 2,46 procentama. Ty bys měla aspoň pět a předběhla bys tu Fišerovú a Rotovú a nebyli bysme za takové blbce. Tak teď pudeš na premiérku a ne že ne...

Pár dnů až týdnů a je od ní "klid na práci"...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    ANDY_WARHOL: Nekrmit trolla.
    HCS
    HCS --- ---
    CHORCHE: jo je to padouch, takhle se drze snažit upozornit na dluh kterej nás všechny žene do pekel (sakra už používám i topolova slova)

MANFRED: přesně:)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    No tak to mi teda pověz, proč by politici politikovali, kdyby nemohli pořádně nakrást :-) Já osobně se teda docela víc děsim lidí, který vykládaj jak jdou do politiky aby nám udělali blaho, než těch co tam jdou prioritně nakrást(ono teda je to jedna, oba skončej u nějakejch těch milionů a pár kilo zlata pod gaučem).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam