JOSEFDRUHY: nemam vliv na politiku, protoze bych se necim takovym v zivote zabyvat nechtel. ale ver mi, ze kdybych tu touhu mel, moje vnitrni cilevedomost by me do nejake vysoke funkce driv nebo pozdeji katapultovala, nicmene mam mnoho moralnich zabran, takze by to byl tezky boj predevsim uvnitr me. a to mi za to nestoji...
navic ani neziju v cechach a tohle divadlo me jen utrvdilo v tom se jeste dlouho dlouho nevracet... i kdyz uz sem s tou myslenkou koketoval.
ps: s komousema si to nikdo nevyridil, maximalne tak regan. zmena neprisla zevnitr sametovou revoluci, ale z venci kvuli mezinarodni situaci. k hladkemu predani moci doslo kvuli tomu(predani je trochu nespravne slovo, protoze moc v podstate maji ti sami), ze karierni komuniste nemeli ve skutecnosti zadnou zvlastni lasku k oficialni ideologii, jen ke sve kariere, takze skutecny prevrat byl ne na narodce, ale mezi temi dvema proudy, tech co to mysleli vazne (napr. jakes) vs ti, kteri chteli proste varit prachy...
a ti nakonec vyhrali, protoze jim to umoznila mezinarnodni situace.
mozna by se to dalo i trochu srovnavat s 68 osmym, kde to dopadlo opacne, prave proto, ze mezinarodni situace nejakemu prevratu neprala. tehdy to taky vzniklo na zaklade boje dvou kridel v ksc. ovsem ponekud jinak ukotvenych