MANFRED: zdroj těch dat neznám, ale jestli to teda dobře chápu, tak 16% z týhle kohorty volilo Zemana? Jinými slovy, přesně, co jsem napsal. (Ano, samozřejmě se rekrutují ze všech věkových skupin, ale ta proporce je podstatně menší u voličů řekněme do třicítky.)
Jinak asi takhle: obyvatel ČR ve věku 18 — 29 bylo k 31.12.2012 asi 1,6 milionu. Takže při 100% podpoře Zemana by jejich volební účast musela být kolem 85%, aby tvořili alespoň polovinu skutečného Zemanova elektorátu, tj. polovinu lidí, kteří pro něj skutečně hlasovali. Jestli znáš data, která tohle potvrzují, sem s nimi.
Že někdo k volbám nešel, to je jistě problém (nejen této generace). Ti, kdo k volbám šli a hlasovali pro Zemana, ve výrazné většině nebyli z této věkové skupiny. To je, co jsem psal v druhé části své poznámky. Byl to stejně jenom doplněk k té první části — za to, jak to v ČR vypadá dnes, vděčí třicátníci a mladší generaci tady Josefa a nejspíš i tvojí. Je to samo banalita, ale nějak jsem to chtěl připomenout, když je tu řeč o nových generacích.