• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Tyhle predstavy (vc. te programatorske) jsou az smesne naivni. Ano, delal jsem to. Ta spolecnost patrila urcite do TOP 10 v CR. Nainvestovalo se do toho velmi masivne, takze nejlepsi technologie apod. Pak prisla ta medialni hysterie, ktera vedla k tem absurdnim zaverum, ktere jsem uvadel jako priklad. Nasledkem toho prislo o praci spousta lidi a spolecnost na tom prodelala obrovske penize. Jediny kdo na tom vydelal byl stat. No nic, nebudu to tady dal zaplevelovat. Chces-li se dozvedet vic, SZ.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: to mi teda rekni, proc to delali, kdyz to bylo tak nevyhodne.
    to co rikas plati mozna o nejakem okresnim pravnickovi, ale o cem mluvim ja byly manufaktury, ktere byly docela dost efektivni. a naklady potom sly samozrejme take dolu.
    kdyz mas spravny system, tak zadani elektronickeho prikazu do databaze s automatickym odeslanim vic jak par minut skutecne trvat nemuze, ja sem programator a dovedu si takovou aplikaci predstavit.
    ted mi reknni, zivil si se tim a si v tom osobne zainteresovan, pak pochopim ze se toho tak zastavas, jinak mi to totiz hlava nebere

PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Jestli si myslis, ze to trva 5 min., jsi naivni. Obecne plati zhruba 1 administrativni sila a 0,3 pravnika na 3000 pohledavek po dobu asi 3 let. Je to zpusobeno tim, ze je treba chodit na jednani, doplnovat soudu co si prave vymysli, komunikovat s dluzniky (spl. kalendare), podavat navrhy na exekuci, s exekutorem... Je toho hromada a stoji to strasne penize.

Nakonec ti to nektere soudy zamitnou, protoze "je nemravne chtit po nekom 1000,- Kc" a ty jeste zaplatis naklady protistrane. Prima byznys.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHAILO: vymahatelnost práva, ta snad ani nepoklesla, ta nebyla od revoluce vůbec žádná...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    PHAILO: Ty víš o jiném politikovi, nezkorumpovaném, který poukazuje správně na správné nešvary ???? Prozraď ho.!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOHNYTHEDEVIL: O.K., míříme oba jedním směrem, a nevadí když já si vzal na mušku nešvary A,B,C,D a ty si přidal G,H,CH ...; v každém případě za ten bordel, co tu vládne už 20 let, komančové nemůžou ! ( ikdyž důsledky, jejich důslekdy, se budou za nimi táhnout jako smrad ještě dlouho )
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: 100 Kč náklad na pohledávku
    845 náklad na žalobu
    5 min časů sekretářky (pochybuju ze by se tim zabýval skutečný pravnik, to ze je tam jeho Jméno na razitku ještě prd znamená)
    dostaneš tedy 6500 - někdy 10. když vezmeme průměr třeba 8000. tak mi vychází ze i při 20 procentní uspesnisti je za pět minut Prace sekretářky vejvar přes 500 Kč. mzdové náklady a náklady na jedno pracovní místo mohou byt za pět minut kolik ? stovka ? to porad vychází skvělé. tech sekretarek můžeš Mit víc a už jen to generuje slusnej zisk. je to samozřejmě jen hrubé spocitano.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Tak jo, klidně:

- Nákup pohledávek prům. 100% nominální hodnoty.
    - Soudní poplatek: 800,- Kč na pohledávku (později - od 1.1.2013 - se vrátil zpět k 400,-)
    - Poštovné na předžalobní výzvu 45,- Kč
    - Přisouzeno cca 6.500,- Kč na přísudcích + v případě exekuce další cca 3.500,- Kč na pohledávku.
    - Reálně vymoženo cca 15-20% dle typu pohledávek, a to v řádu 5 let.
    - Minimálně první dva roky značné mzdové náklady (vychází to zhruba 0,3 právníka a 1 administrativní zaměstnanec na 2.000 ks pohledávek).

Já tam teda ten "vejvar" nevidím.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: sorry ale nemam silu. odpověz si Sam za kolik se dal koupit balík nekolikakorunovych pohledávek. jak dlouho trvalo sekretářce přepsat par údajů a přeposlat elektronicky na soud a kolik pak bylo za tohle Hovno uctovana odměna advokáta. na to cloveku stačí umět počítat a tarify byly celkem jasne. takže hrát to na nějaký veřejný mínění. ze ti ruka neupadla když si to psal. ale klidně nam povidej pohádky dal. ovsem s duskuzi podlozenou validnimi argumenty pak holt těžko můžeš počítat.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    ANDY_WARHOL: Ano, tenhle argument beru.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PHAILO: blabla.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JOSEFDRUHY: Jo, lidi jako estébák Babiš a populista Okamura jsou přesně ti, kdo mají poukazovat na nešvary druhých. Pobavil jsi.

ANDY_WARHOL: Je strašně snadné šířit nesmysly, které jsou v souladu s veřejným míněním. Obzvlášť, když o dané problematice nic nevíš. Viz např. to skupování pohledávek. Víš proč se to dělo? Víš jak to byl reálně skvělý byznys? Viš jaké to má nyní a bude mít v budoucnu dopady? Nevíš nic. Realita je přitom taková, že ten byznys byl tak skvělý jen teoreticky. Skvělý byl především pro ty, kdo ty pohledávky prodávaly. Protože na jedné straně měli povinnost dluhy vymáhat a na druhé straně na to neměli peníze. Takže byli v neřešitelné situaci. Důsledek změn v této věci vedl k tomu, že už dnes pohledávky nikdo nekupuje, ty peníze za ně značně chybí a poklesla vymahatelnost práva.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    KEMAL: pravé ze není. par slušných advokátu na tom nic nezmění. to ze většina byla poplatna režimu jako většina ostatních lidi to přece nemůžeš rozporovat ani omylem. ostatně dnes to není o nic lepší akorát ideologie se změnila. dnes jde o to co nejvíc nahrabat. třeba takové skupovani mini dluhu aby právník vydělal na soudních poplatcích je IMHO dost hnusna praktika, a presto se to jelo ve Velkem. a to je jen jedna z veci, našlo by se jich víc. já osobně bych byl rad, kdyby se právní rad zjednodusil natolik ze by si člověk vystacil se selskym rozumem a ve většině případů by právníky vůbec nepotřeboval. bohužel ti jsou dostatečně silní v lobovani takže se bude systém neustále zeslozitovat aby vytvářel prostor pro takovéto lidi ještě vetsi. tim samozřejmě mizi vymahatelnost práva. a všechno se zdrazuje. idea minimálního státu bez redukce právního systému tak v podstatě ztrácí smysl
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    JOSEFDRUHY: tak tehle moralnich problemu tu mame stale mnoho. Napr tu mame tu nejhorsi sortu lidi - agenty StB, cleny lidovych milici a vysoke stranicke funkcionare, kteri si dodnes uzivaji velmi nadstandartnich vysluh. Ono se casto mluvi o mandatornich vydajich, casto se poukazuje na maly manevrovaci prostor statu, kdyz tyhle vydaje tvori (a ted fatk nevim presne) 80% rozpoctu, jenze uz se tu nemluvi o tom, ze stat vyplaci velmi nadstandartni duchody lidem, kteri se primo podileli na svinstvech minuleho rezimu. Joo, mame tu zakon, ktery zlociny komunismu odsuzuje, ale tim veskera represe konci, komanci se smejou, jak jim to Havel skvele se svoji bandou pravdolaskaru zaridil. Totalni pardon vseho + nedotcene vysluhy. V ostrem kontrastu jsou tu nyni duchodci, kteri diky represim komancu nemeli poradnou praci a zivori s duchodem, co jim bolsan vymeril. Casto < 9.000,- / mesicne.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: dyť netepej do nešváru ! ( boháč přes noc zbohatlý nikdy nebude tepat do nešváru ) , ale je nás tu ve společnosti víc než jen já, co do nešváru tepat budem a...a přitom nebudeme ( a nechceme být ) bolševiky. Pokud si myslíš, že do nešváru tepají jen bolševici ....pak ??!, pak chraň nás boře před :
    a) nešvárem
    či nebo
    b) před bolševiky
    či nebo
    c) před takovými jako si ty, co nešvár podporuje vlastně chválí.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    vždyť to je ještě horší než kdyby prohlásil že prodlouženou rukou totalitní zvůle byli všichni státní úředníci nebo všichni členové KSČ.

ale to by si ten soudruh nasral do vlastního hnízda ...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: seš vyhulený..., to, co říkám a pranýřuji, to by bolševik nevymyslel ... koneckonců ostatní moudří čtenáři posoudí sami ! ( zda mám pravdu anebo ty, co obhajuješ zloděje a neplatiče daní a rozkrádače st. rozpočtu, atd. Pranýřuji nešvar, nikoliv v dresu rudého komunismu, to si pleteš. Dokonce to pranýřuji v zájmu budoucí mladé generace !!! Chci aby se měli lépe. Záměrně každý nešvar odhalený svádíš na to, že je to boilševický žvást ).
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    ANDY_WARHOL: osobností Otakara Motejla, například?

Cywe to je jak kdybys po mne chtěl důkaz že nebe je modré a vyzval mne abych srozumitelně definoval modrou barvu ... to jsem nečekal, myslel jsem že demence toho výroku je naprosto očividná.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEMAL: Není debil ... provokace mohou mít zkrytý pozitivní smysl. Čím víc budeme bít do nešvarů doby ( viz Babiš, Okamura, a už stovky jiných podobných...a bude jich přibývat !! )) tím víc se budou gauneři bát a ubude těch rozkrádaček a nehorázného obohacování se drzými spratky co si myslí že společnost je tu pro ně....; stamilionář má málo, proto krade...a krade...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    VYHULENY_UFO: Nikoliv. !
    Principem kapitalismu jsou dvě věci :
    a) chamtivost jistých lidí, že když mají hodně, opravdu hodně, chtějí mít ještě víc a se*ou na ostatní, na stav společnosti, na ...na ekoligii ( tu dělají z donucení, neradi, stojí je to jen peníze ), na chudobu, na morálku, na právo, na daně, na vědu,..na všechno ...pokud jin to nepřináší zisky.
    b) strach o práci kterým se udržuje, tj. tím systémem tak nastaveným, 95% pracujících, aby pracovali dobře, poctivě a s plným nasazením, často přesčas a bez odměny,...což se vyplatí ( i kapitalistům i celé společnosti ) i za cenu, že se bude muset společnost vypořádat s těmi 5-10ti % nezaměstnaných, kteří títmto systémem "vzniknou", a živit je. Tedy : 90-95% zaměstnaných ze strachu pracuje 5x víc, než za socializmu, kdy práce byla všem zaručena, a výkon-produktivita se dala ošvindlovat. Šlo to od 10 ti k 5 ti. Dnes ne, ale nadhodnoty neplynou do společnosti, ale na Sheyselly....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam