• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    Po mnoho let měla na nyxu místo debata Prof. Václav Klaus - Prezident České republiky. V historicky první přímé volbě byl zvolen jeho nástupcem Ing. Miloš Zeman. Domnívám se, že si rovněž zaslouží svůj klub, který má sloužit k věcnému komentování jeho činů v této významné funkci. Nemá se jednat ani o oslavný a nekriticky zbožňující, ale ani o špinící a nízkými nadávkami nasycený klub. K podobným výlevům používejte kluby jiné, za tímto účelem založené. Zklamání menšinové (i když na nyxu většinové) části elektorátu sem nepatří, volby skončily, výsledek se nedá změnit. Silně trpící, kteří nebudou diskutovat věcně, dostanou BAN a mohou odjet za Janem Jíchou do Černé Hory (neboli Monte Negro, případně Swarze Berg). Vítány jsou fotografie, články a linky, dokumentující činnost českého prezidenta Ing. Miloše Zemana po jeho funkční období.
    rozbalit záhlaví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    MANFRED: norove si udelali fond kterej plnili prachama z ropy, jenze ten fond investoval do more veci, co ted se jaksi rozplynuly do nenavratna, takze tam to jeste bude zajimave. a treba vse co se netyka ropy tam dost stagnuje, protoze jinde nejsou takovy prachy, takze to taky neni nic ruzoveho a potenicalne dost casovana bomba
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ANDY_WARHOL: přidrzlé skupiny je krásnej výraz :-)

DAVIDO: S těma skandinávcema je to složitý, oni jsou jiná mentalita. ale ten ráj sociálna už taky museli zredukovat. Vem si švédy.
    Ukázalo s tam, kam ta cesta "bohatýmu vezmi" vede.
    A i tak přesto, že si zcedli lehce daně, za 30let z 6 na 55-60%(progresivně-bohatýmu vezmi), přesto že zdevalvovali měnu (2x) a tim okradli všechny kteří měli prachy naškudlený (bohatýmu vezmi), přesto že nasekali dluhy, tak furt příjmy nestačily, a to jeli s ekonomikou v první pětce OECD:-) a dojeli k reformě.
    U nás se pochopitelně tenhle fakt nezaznamenal a furt se mluví o švédsku ze 70let, třeba že se jim zvyšuje počet relativně chudejch, maj problémy s netáhlama apd. se tady nějak nepovídá.
    Norové už tam taky házej kotvu.
    Ale i tak jo, proti nám je to kurevskej rozdíl a sen lidí co chtěj sociální stát(a taky bohužel netáhel).
    Až budem mít úroveň vzdělání lidí, jejich morálku, stupeň korupce, státní správu,silnou ekonomiku(tady švéďáci i norové to maj docela založený na přírodních zdrojích, to bude problém) mužem si tady dělat skandinávii. Zatim bych spíš hledal inspiraci ve vybombardovanym německu 45 :-).
    Těžko ale-a to oboje- s touhle politickou reprezentací.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DAVIDO: hele nevsiml sem si ze bychom zili ve skandinavii, za to umim pocitat
    a spocital sem si ze se mame hur nez za casu roboty.
    ono je hezky argumentovat skandinavii, kde maji skutecne vysoke dane, ale uvedom si take ze tam maji spoustu ruznych vyjimek a treba clovek zivici rodinu tam zas takove dane nema, jak se zde traduje. unas clovek zivici rodinu je na tom skoro nejhure.
    ovsem ani kdyz tohle pominu, tak ani tam to neni vse tak ruzove jak to vypada, zit bych tam nechtel, ale rozebirat to tady nebudu, protoze to uz je nad ramec tohoto klubu. nicmene pro me skandinavie argumentem neni uz z toho prosteho duvodu, ze nejdriv by s tu musel pravni stat dostat na tamni uroven abych vubec pripustil, ze tu mohou byt dane a socialni zabezpeceni jako tam.
    ale stejne i kdyby k tomu doslo, tak bych jejich system nechtel ani za nic, protoze se tam sletavaji nemakacenka z celyho sveta, takze v takovym malme uz je dost slusne cerno. opravdu by si chtel abychom dopadli jako tam ? jejich jedina zachrana je spatne klima, takze se stahuji skutecne hlavne vic na jihu, na severu je jeste porad pomerne klid, ale to my nemame, tady by se nam zacali roztahovat ze by si za chvili musel chodit s puskou.
    ve francii tohle vedlo hadej k cemu, zapalovani aut a podobne radovanky...
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ANDY_WARHOL: Myslis treba takovy otroctvi jako ve skandinavii? :)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DAVIDO: kdyby se ovsem s temi penezmi zachazelo lepe, tak bysi ve skutecnosti mohl platit mnohem mene nez ted, skutecne potrebni by dostali nalezitou pomoc, dostalo by se dost penez na vzdelani a na infrastrukturu a vsichni by byli spokojeni, to by byl skutecne raj,
    ale realita je takova, ze pridrzle skupiny nemakacenku vseho druhu funguji jako natlakova skupina, zvoli blby co vysavaji stredni vrstvu jeste vice nez driv a situaci tech co je zvolili to nezlepsi ani o pid. o ostatnich vecech ani nemluve
    takze to co rikas ty je proste utopie. je treba zatnout tyhle socialni korupci tipec, protoze to povede jen do otroctvi, do totalniho nevolnictvi skrz dane a odvody.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ANDY_WARHOL: Jiste, na situaci se shodneme. Lisime se akorat v tom co o ni rikame. Ty rikas "nechci platit" ja rikam "chci aby se s mymi penezi nakladalo lepe".
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DAVIDO: vsechno by to bylo krasne, kdyby ty penize se dostaly skutecne tam kam by mely, ale to neni, mluvim o skute nosti a ne o idealni situaci.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    DAVIDO: zdaneni je ted jako krava a tolik chudejch a skutecne potrebnejch nemame.
    navic tohle je jenom zaminka k vylakani penez, ti skutecne potrebni jsou na tom nejhur, dobre jsou na tom akorat lehkozivkove a ty ja zivit fakt nehodlam...
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    VYHULENY_UFO: Ale jo, vsimnul. Ale ja jsem takovej vul co se sam za sebe snazi spravedlivej bejt. Kazdopadne nerozporuju tady ze nekdo musi delat to a nekdo ono, jedine co rikam je to, ze mi nevadi platit pomerne vic nez ostatni na veci jako rozvoj infrastruktury, statni skoly/skolky, vedu a vyzkum atd. atp. vcetne podpory duchodcu, lidi co se k nim stesti docasne obratilo zady a tak. Ano, vadi mi kdyz se ty penize ukradnou a vadi mi podpora lidi co nepracujou dlouhodobe vubec, ale to je tak vsechno.

Pro zaznam tech 50k hrubeho co zminujes je pro mne osobne dost malo, a ne, nedostal jsem od zivota ani rodicu zadarmo nic :)
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ANDY_WARHOL: No vidis, me by zase nevadilo platit vetsi dane, byt solidarni s temi mene schopnymi nebo s temi co meli mensi stesti, a prispivat vetsi merou na nejakou rozumnou cestu kupredu nasi zeme. Jedine co mi vadi je zpusob jakym se s temi vybranymi penezi naklada. Kdybych mel pocit ze se stat chova ( v ramci jeho moznosti samozrejme ) rozumne, dane by me nesraly.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    BONGI:
    Fňukot docela často přerůstá v agresi:-(
    Já je lituju.
    Fakt.
    Profňukaj si život.
    Ale jako proč by nefňukali, nějak nudu zahnat musej.

V době, kdy jsem žral rohlíky a zapijel je vodou z potoka, sem se prostě radoval z jinejch věcí, než movitejch statků. Je ale fakt, že nefňukánim a neobléháním sociálky apod. sem se uvrhl do opovrženíhodného stavu člověka živícího se prací, nespoléhající se na jinou pomoc než která je v dutině mozkové (co tam je, raději nepátrám) a na konci paží a zustalo mi to.
    Standardy se posunuly. Mě vadí ta děsná hysterie. A smazání hranice co je morálně únosný.
    Ale jako nevidim to nevratně.
    Metla vyhání lidi z pekla a lékem na hysterii je co vim pár facek.
    Podle mne stačí na nějakou podobnou událost počkat.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    JOSEFDRUHY: ja si preju aby me nevykoristovali lide, kteri se malo snazili, kvuli cemu maji hovno a maji tedy pocit, ze ja kterej sem se snazil vic jim snad neco dluzim...
    a je mi jedno ze tech je vetsina, ja sem jejich stav nijak nezavinil a neni tu nic, co by me presvedcilo, ze bych se s tim co svoji praci poctive vydelam mel s takovymi delit.
    dostavat ze spolecnyho by meli jen skutecne potrebni, napriklad invalide. ale lide co maji zdrave obe ruce i nohy fakt ne...
    nikdo mi nic v zivote zadarmo nedal, pochazim z chudsi rodiny nez vetsina lidi tady a presto bych mel ja, kterej se z toho vylizal sam, dotovat ty kteri jsou jen lini ? na to vazne seru
    BONGI
    BONGI --- ---
    MANFRED: No trochu me to fnukani zespodu sere. O kvalifikovane profese v nekterych oborech je nouze, poptavka prevysuje nabidku. Uciliste zeji prazdnotou, rodice si preji mit deti uredniky. Vyhozeny urednik neumi nic a pozaduje bud stejne misto, nebo hned nekvalifikovanou praci s odmenou podobnou te, co mel jako urednik. Prozrat vyplatu je vnimano jako standard a vlastni invetsice do sebe (jazyk, vzdelani) jako luxus. To zase jiny pohled a mozna jinych skupin, ale pokud se obe poda individualne jako standard, mame na co nadavat. :(
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Tak k nespokojenosti maj některý skupiny důvod.
    Ustavení vlády se vleče.
    Ti, co maj vazby na ČSSD a nebylo levný je získat, nebo maj podíly ve firmách který ovládá Babiš se už nemužou dočkat.
    Zbytek to zdržení naopak vítá, má čas udělat si kontakty na nový světovládce(dělám si prdel, už je maj, taky to nebylo zadarmo).
    Tak všichni čekaj a vláda se svejma státníma zakázkama, pobídka a dotacema, porád nikde.
    Nedivim se že sou nespokojený.

Nevim co by si přáli kapitalisti. Nevim co lidi mýho typu. Mě by stačil zbytek národa s trochou uvažování, že krásný příčiny maj nekrásný následky.
    Velký hráče nějaký hejblata s daněma naprosto neserou.Kdyby jim je náhodou zvedli....
    Zvýšej cenu výslednýho produktu (Jé Pepo, voni to zdražili ty svině kapitalistický, na to už nemáme,vrať to maso, koupim brambory...)
    Snížej ceny věcí dodavatelum(Krachuju, za tohle prasata nedokážu vypěstovat. Pepo a Mařko, jdete na pracák)
    Zvýšej produktivitu(vyčuráš se po pracovní době, Mařka, jedu jedu! Pepu sem vyrazil, tak si musíš pohnout)
    Přemístěj výrobu(Jé, kde je náš prasečák, Mařko? Dem na pracák)
    Snížej náklady (Ty gumáky nepotřebuješ, Mařka, máš hezký nohy. Jo a prémie nebudou.)
    Ošidí spotřebitele(Kerej kretém zas dal do buřtů maso!)
    Sníží daňovej základ(Ano, ten Rolls je součástka rozmetače hnoje. Ta obálka..ano ta. Ta je Vaše, pane ouředník. Vim jak finančák špatně platí)
    Zkrachujou či zavřou (Ignác, už nejedem do prasečáku, zahněte do švýcarska a pak pojedem někam do tepla. Moment, stát!...Mařkááá, na pracák se de na sever, ne na jih!!)

Všechno se to nakonec sesype na zaměstnance s nadstandartním příjmem..ale to už sem rozebíral.
    A výsledně taky, až se posere tiskárna na peníze,nebo dojdou tonery, na všechny.
    Ale to nevadí.
    Hlavní je ten pocit, jak se něco děje..teda neděje. Rusnok navždy:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Opakuji : proč všichni kapitalisté, vašeho typu, jsou s volbami nespokojeni ?? Co si přáli ? bohatí |?
    Pochopte, že když kapitalistů bude jen 10-20% národa, že jejich názory nikdy nezvítězí proti názorům chudých,..; těch je a bude ještě 500 let více než bohatých. ( anebo že ne ? kdy se ten poměr obrátí ???? ) Tak ....tak jak to uděláte, aby menšina kapitalistů příště porazila většinu chudých ??

Už minule jste mi na podobné téma neodpověděl. Snažte se. !
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SWT:
    To je vpravdě katastrofa.
    Ono podle mne to, že to někdo dělá vcelku na hovno, není snad tak hroznej jako nestabilita.
    SWT
    SWT --- ---
    MANFRED: Špatný to není, souhlasím, nicméně výhledy nevypadají na zlepšující se tendenci :/ A totálně roztříštěný výsledek voleb tomu teda taky nepomohl :(
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Tak vzkvétání to není. To netvrdim.
    Teda když se hodnotí to jediný, o čem se v čechách mele porád dokola, takže ekonomika.Ale špatný to není.
    Kdyby bylo, vanul by k nám s větrem pach rozkládajících se obyvatel zemí, který skončily za náma. Věřit tomu nařikání a breku jak se u nás bídně žije, už bych nečekal, že někdo v zemi, jen o ždibec za náma, muže ještě někdo přežít.
    Vším tim brekem, kterej vedou hromadně naše média, se dokázalo jediný. Zvolit si jinou politickou partu.
    No nevim, tak uvidíme, až vyřešej podstatný věci, skončej s palácovejma převratama, spílánim si a podobně, no a možná se dohodnou i na nějaký vládě (žádnej spěch), jak hbitě poskočíme v hodnoceních. Zatim teda mimo zděšení zvenku neznám jiný reakce.
    Jo ne, ještě se ji povedlo zvednout úroveň breku všeobecně. Nařiká a brečí se u nás odjakživa ochotně a s vervou. Protože je to o hodně míň náročný na fyzický a psychický nasazení, než se snažit něco dělat. Prostě tady nás máte a zachraňte nás, ale plavat nebudem, to se radši utopíme:-).
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SWT: Manfréd už 20 tý příspěvek má na bázi nesouhlasu s názory o dnešním marasmu, jemu se současný stav líbí. Vyhonoť te si to pozpátku. Jinak souhlasím s Vaším názorem ohledně Babiše.
    SWT
    SWT --- ---
    JOSEFDRUHY: Umíte číst, když už neumíte psát? Kde Manfred říká, že nejdeme do kopru? Pojmenovává důvody (tak, jak je vidí on).
    Plus flusanec, abych nezapomněl - nemáte tam ani jednou dvě stejný písmena za sebou, zamyslete se. Aspoň že ta interpunkce to zachraňuje.

MANFRED: Však on jim Babiš ještě ty kukadla provětrá, neboj, myslím si, že i my se budem divit, jak se posunou hranice možného.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Vypadá to, že klamu ve svých názorech ( kapitalistické obyvatelstvo Čech ) nejen já, ale celá novinářská obec klame naše obyvatelstvo, všichni političtí analytici světa klamou když nás hodnotí protože...protože,,,protože pan Manfred to vidí jinak.

Naše společnost vzkvétá a vzkvéta ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam