ANDY_WARHOL: Kolik cigánů nadává na veřejnosti svým dětem?
To je stejná argumentace jako "Ha! V televizi říkali, že jeden bílej zmlátil svou manželku. Tss, tss, ti češi, to jsou ale hovada, bijou manželky!"
Ty vidíš pár extrémů, co nadávají dětem, já zas vidím kolem sebe matky, co kouří nad dětským kočárkem - bílé. Jak říkám, zameťme si před vlastním prahem a vytáhněme si z vlastních očí příslovečné trámy, než začneme kritizovat druhé.
Ještě jsem neviděl, že by někdo chtěl odebírat rodičovskou matkám, co kouří nad kočárkem (a nebo vůbec všem rodičům, co kouří - což by bylo nejlepší řešení). Takže na co si to tu hrajeme? Cigáni musí být vzorní, a my můžeme být hovada???
JOHNYTHEDEVIL: A to jako cigáni sedí v parlamentu a mění parametry, za kterých lze žádat o invalidní nebo jiný důchod? Pokud někdo, kdo má objektivní důvody horšího uplatnění, musí žít z popelnic, není to chyba cigánů. Cigáni ani nezvyšují dávky podpory, ani nezvyšují mateřskou, ani nesnižují invalidní důchody, ani nevyřazují některé diagnózy ze seznamu těch, za kterých je možné žádat o plnou invaliditu.
Je mi líto, můžeš mě klidně označovat za "pseudohumanistu" nebo "milovníka cigánů", ale faktem je, že všechny tyhle problémy si způsobují bílí sami sobě - tím, že do parlamentu volí dobytek, tím, že neposlouchají návrhy skutečných odborníků, tím, že ve své pýše chtějí vždy vymyslet vlastní české řešení, místo toho, aby převzali to, co už dávno dobře funguje v zahraničí.