• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    Zeman na britské ambasádě: Obdivuji Churchilla, Blaira i Thatcherovou - Deník.cz
    http://www.denik.cz/...n-na-britske-ambasade-obdivuji-churchilla-blaira-i-thatcherovou-20150519.html
    Tohle už začíná být vážně poněkud zábavné protože jak na to tak koukám tak třeba na recepci Éire bude zase velice obdivovat Collinse

GUYVER: Osamělý a po pozornosti prahnoucí venkovan řešící zřejmě v rámci tréninku sociální interakce zde Zemana a gramatiku,kdesi na Okounovi Mojmu (raději nevědět jestli náhodou podobné vlákno nexistuje někde na Amatérech:)) a ve volném čase zřejmě šetřící na výlet až do PRAHY skrze další červenou kartoniádu jelikož internetová válka s Hradem mu zabírá podle všeho veškerý volný čas není někdo s kým bych o čemkoliv vážně diskutoval :D
    BTW proč jsi s kumpány znásilnil Mojmu?
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: Co má na sobě není zase až tak rozhodující jako to, že si je schopen koupit média aby o něm psala hezky, že to taky dělá a ještě se tím chlubí:
    „ Když jsem se dostal do situace, že lhaly a já jsem žaloval na ochranu osobnosti a nedomohl jsem se nikdy práva a pravdy, no tak jsem koupil to médium proto, aby psali pravdu. "
    a řiťolezce srovnatelné s ovarčíky má taky:
    "Pan Babiš je atypická osoba. Má takové schopnosti, které asi žádný z nás nemá. Myslím, že on není úplně přirozená bytost. Spíše nadpřirozená.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PREVIT: Byly doby, kdy bych se tomuhle smal daleko vic...
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PLANDAK: Jagr na Hrad! :)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    PLANDAK: Průser je to, že ho do té funkce zvolili lidé, kterým jeho vepřově umaštěná nátura imponuje. A že titíž lidé jsou schopni příště zvolit někoho, kdo se sice nebude potácet jako prase po třetí ráně, ale o to bude horší. K tomu, aby si tenhle typ voličů naklonil, mu stačí rozdat pár koblih zdarma.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    GUYVER:
    VYHULENY_UFO: Na rovinu at je po nem zvolen snad kdokoliv tak prezidentsky urad jen pozvedne. Ten posahanej alkoholik mel zustat na vysocine a byl by klid...
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: Kdyby ten nemocný člověk neseděl na místě, kde může škodit a také škodí, tak jistě. Ve kterémžto škodění ho podporuje tlupa pochlebníků, přicmrndálků a řiťolezců od senátorů až po polointeligentní alkoholiky typu Talpennyho.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    Alkoholismus postihuje mimo jiné i paměť:
    Pozdě podle Zemana přišlo také vyznamenání pro Churchilla, které převzal jeho vnuk Nicholas Soames. Řád první třídy dostal za zvlášť vynikající zásluhy ve prospěch České republiky. „Winston Churchill byl oddaným podporovatelem a obdivovatelem této země v době míru i války,“ řekl. Poté citoval slova samotného Churchilla z projevu v rozhlasovém vysílání v roce 1941.

„V průběhu historie žádný evropský národ neukázal větší vůli překonat všechny překážky než právě váš národ. Češi opakovaně byli schopni ukazovat svou odvahu a my ve velké Británii jsme přivítali s velkou ctí vaše vojáky. Jen díky nim jsme dokázali vyhrát bitvu o Británii, díky nim můžeme bojovat za základní lidská práva,“ uvedl Soames. „Děkuji pane prezidente, z hloubi svého srdce,“ poděkoval na závěr svého emotivního projevu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/...winton-prevzal-rad-bileho-lva-f1w-/domaci.aspx?c=A141028_145424_domaci_cen

Kromě Peroutky zmínil prezident Miloš Zeman koncem ledna na mezinárodním fóru Let My People Live dalšího intelektuála, který prý zklamal, britského politika Winstona Churchilla.

„Kdyby můj národ postihla velká katastrofa, přál bych si, aby v jeho čele stál muž s vaší silnou vůlí,“ citoval Zeman z údajné novoroční zdravice, kterou měl Churchill v lednu 1939 zaslat samotnému Adolfu Hitlerovi. Morální poklesek britského politika prý není třeba dohledávat. „Tento dopis je notoricky známý. Čili to není nic, co by bylo totálně neznámého,“ argumentoval Zeman v rozhovoru pro MF DNES.

Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/...hilla-zeman-narkl-nepravem-dtn-/media.aspx?c=A150418_072306_ln-media_mct

GUYVER
    GUYVER --- ---
    TALPENNY: Neznám žádné karlistické milice. Zato znám Ovarovy rozkuřovače jako jsi ty a které lze vidět v akci zde: [ GUYVER @ Ing. Miloš Zeman - Prezident České republiky ]
    Takovým Mojmu milerádi přenecháme. ostatně, všiml sis, že Mojmův písemný projev, vzato po čistě formální stránce, je daleko lepší než tvůj? Takže by se spíš patřilo aby Mojma ošukal tebe, nemyslíš?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    Holt kazdej ma jiny hodnoty, nekdo se spokoji s buranstvim a nekdo by radsi slusne mezilidske jednani....
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    GUYVER: Od členů nechvalně proslulých Karlistických milic i za dob jejich nezvedeného mládí bych čekal přeci jenom něco jiného než násilnění Mojmy,žijeme v tak krutém světě :(
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: Tohle taky:

TALPENNY: Obecní blbečci jsou přece tvoje kategorie. Podle tvého písemného projevu soudě. A co se Urobora týče, pak jsi úplně vedle, protože jsi přehlédl jeden dosti zásadní detail. Ale tím si nemusíš oba své mozkové závity namáhat, to bys nepochopil.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VYHULENY_UFO: V české verzi bude nepochybně že za to může Miloš - na venkově,v pražským Tescu na noční a před DOXem to strašně zvedne prodeje

GUYVER: To má být reakce na odhalení toho cos prováděl s obecním blbečkem?
    ROFL
    Uroboros se definitivně zakousl do svého ocasu a kruh se uzavřel-byl to Mojma a zřejmě se jednalo o období tvého působení ve skautském oddílu Letovice :D :D :D
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: To už po něm chceš příliš veliký intelektuální výkon. Tak příšerný písemný projev jako Talpenny nemá ani Mojmír Širůčka, proslulý obecní blb z Letovic:

NMB LETOVICE verejna omluva
    https://www.youtube.com/watch?v=tvSiQSIzfC8
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    TALPENNY: Zaprodanci Kremlu tuningovou babu s vyhřívánim a venkovský balíci sharujou prase anebo kozu čárkapřípadně obecního blbečka čárka kterýmu na pytlík přes hlavu kreslií uhlim fajfku tečka Tak to na tom světě už chodí čárkasestimsmiř tečka:)
    Podle tohohle písemného projevu se nezmůžeš ani na toho obecního blbečka.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    GUYVER: Zaprodanci Kremlu tuningovou babu s vyhřívánim a venkovský balíci sharujou prase anebo kozu případně obecního blbečka kterýmu na pytlík přes hlavu kreslií uhlim fajfku tak to na tom světě už chodí sestimsmiř :)
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    VYHULENY_UFO: To je na tom Talpenny líp, ten má aspoň nafukovací babu, se kterou vede pomyslné rozhovory.
    GUYVER
    GUYVER --- ---
    TALPENNY: Já píchám jen tvojí ségrutečka Teda myslim že je to ona-řikala že její brácha je velkej čůrák co hrozně hejtuje Zemana a s balenim na češtinu mu to nevyšlo ani s místní Jehovistkoutečka :)
    A teď se podíváme na to, co ti dělá největší problémy:
    Odchylky nemotivované, nenoremní můžeme chápat tak, že ve skutečnosti vyplývají z určité neobratnosti při stylizaci. Jsou to způsoby vyjádření, kterým bychom se měli raději vyhýbat. Kromě "defektů", které pro přílišnou složitost nelze ani jednoslovně definovat, sem patří zejména anakolut, kontaminace, zeugma a atrakce.

Anakolut je určité vyšinutí z větné vazby, v podstatě vzniká tím, že se věta nedokončí v té podobě, v níž začala. Nejlépe si to ukážeme na příkladu: Kdo přijde pozdě, nic mu nedají. Nedává to smysl. Podmět je zde vyjádřen větou. Kdo přijde pozdě je vlastně opozdilec a věta "Opozdilec nic mu nedají" je naprosto chybná. Správně bychom měli říct např. Kdo přijde pozdě, nic nedostane.
    Další poměrně častou chybu je kontaminace neboli křížení vazeb dvou různých slov významově blízkých. Sloveso přihlížet má vazbu se 3. pádem - přihlížet něčemu, ale významově podobné sloveso dívat se se pojí s pádem čtvrtým - dívat se na koho co, proto je chybou, použijeme-li spojení přihlížet na něco.
    Třetí nenoremní odchylkou je atrakce. Nejedná se o pouťovou atrakci, ale o tzv. větnou spodobu - vzhledem k malé šířce vozovce... substantivum vozovce se "přizpůsobuje" předchozímu slovu šířce. Správně bychom měli říct - vzhledem k malé šířce vozovky. Úplně na konec jsem si záměrně nechala zeugma, které je, podle mého názoru možná nejčastější nemotivovanou odchylkou. Jedná se o zanedbání dvojí vazby nebo také spřežení dvou vazeb. Vzniká mechanickým spojením jednoho pádu se dvěma slovesy, která mají různou vazbu - A tak jsem poprvé potkala a mluvila s tím člověkem. Mluvila jsem s ním, ale potkala jsem ho, proto by lepší bylo říct například: Poprvé jsem potkala toho člověka a mluvila s ním.
    Takže třeba věta - Mluvili jsme s nimi před i po představení je také špatně. Správně je to před představením a po představení.

Takže pilně studuj, nechlastej jako hradní podsvinče a cvič se v jazyce svých předků, jinak nezískáš ani funkci "municipal dullness manager".
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    VYHULENY_UFO: A neoslepnul :-) Jinak pochopitelně skandál, to už je druhej čech co onanoval. Ty češi sou fakt prasata :-)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    GUYVER: Já píchám jen tvojí ségru teda myslim že je to ona-řikala že její brácha je velkej čůrák co hrozně hejtuje Zemana a s balenim na češtinu mu to nevyšlo ani s místní Jehovistkou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam