• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    Po mnoho let měla na nyxu místo debata Prof. Václav Klaus - Prezident České republiky. V historicky první přímé volbě byl zvolen jeho nástupcem Ing. Miloš Zeman. Domnívám se, že si rovněž zaslouží svůj klub, který má sloužit k věcnému komentování jeho činů v této významné funkci. Nemá se jednat ani o oslavný a nekriticky zbožňující, ale ani o špinící a nízkými nadávkami nasycený klub. K podobným výlevům používejte kluby jiné, za tímto účelem založené. Zklamání menšinové (i když na nyxu většinové) části elektorátu sem nepatří, volby skončily, výsledek se nedá změnit. Silně trpící, kteří nebudou diskutovat věcně, dostanou BAN a mohou odjet za Janem Jíchou do Černé Hory (neboli Monte Negro, případně Swarze Berg). Vítány jsou fotografie, články a linky, dokumentující činnost českého prezidenta Ing. Miloše Zemana po jeho funkční období.
    rozbalit záhlaví
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    BIOBOID: nejde o to, že neútočí na prezidenta, ale že jsou jak z pera Kojzara z Rudého práva. Člověk by řek, že za tohle byl nějaký ten výsměch očekávatelný.

Takže abych to shrnul, v reportáži je vidět, jak paní učitelka hledá někoho, kdo by se jí jedné takové plonkové otázky "ujmul", studenti na FB tvrdí, že ty otázky psala ona, paní ředitelka zase, že si je psali sami, Hašek vyzývá k ukončení mediální štvanice a Ovčáček hraje mrtvýho brouka. To je teda zase kauza.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Učitelka, která se studenty chystala otázky pro Zemana, se zhroutila – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...874-ucitelka-ktera-se-studenty-chystala-otazky-pro-zemana-se-zhroutila.html

jojo, nová česká Jiřinka Švorcová dostala, co si zasloužila. Teď už snad ví, že sepsat a zformulovat studentum jejich dotazy, které neútočí na prezidenta, to se prostě nedělá...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    "Byla to snadná příležitost popisovat, jak se tady buduje autoritativní režim, na někom, kdo žádnou skutečnou moc nevykonával. A přehlížet postupující oligarchizaci a sílící moc Andreje Babiše, která se rozrůstala symbiózou jeho funkce ministra, majitele Agrofertu a vlivných médií. Za popisováním každého dalšího výkřiku Miloše Zemana zapadalo, kde všude už na důležitých pozicích sedí věrní z Agrofertu."
    http://echo24.cz/a/it5pr/pakt-babis--zeman-dokud-je-smrt-nerozdeli

TALPENNY: Tak jde si vybrat.
    http://echo24.cz/a/wQCjD/pruzkum-lide-nejvic-veri-zemanovi-predstihl-i-babise
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    BIOBOID: :D
    Podle TV Nova má Šerminátor podporu většiny veřejnosti,ten výzkum podle mýho dělali pět minut před uzávěrkou na WC tipuju
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    No, paní učitelka asi nenosila odznáček s čírem...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Otázka přečtená prezidentovi:
    „Pane prezidente, vy sám jste se již několikrát vyjádřil směrem k České televizi. Uměl byste nám vysvětlit, proč televize, za kterou lidé platí nemalé koncesionářské poplatky, předkládá informace lidem stejně manipulativně a neobjektivně jako jiná masmédia? A lze tomu nějak zabránit?“

Přemýšlím, jakým způsobem musí dát student najevo, že ho určité téma zajímá, aby na základě toho učitelka daný zájem přetransformovala přesně do takovéhoto znění.

Učitelka: "Takže, přijede prezident Miloš Zeman a vy budete mít možnost se ho zeptat na cokoliv, co vás zajímá. Takže, co vás zajímá? Na co byste se chtěli zeptat?"
    Varianta A:
    Žák: "Já intenzivně sleduji veškeré výroky pana prezidenta Zemana, a všiml jsem si, že se opakovaně vyjádřil na adresu České televize. Proto bych se ho rád zeptal, proč, když už za ni platíme koncesionářské poplatky, nám tato televize předkládá zmanipulované zpravodajství, a zda by tomu šlo nějak zabránit."

Varianta B:
    Žák: "Mě by zajímalo, jestli fakt ty kurvy novinářský lžou, manipulujou a proč."

ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    každopádně ty otázky jsou vtipné, takové na tělo
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    ATOMIKS: Já jsem tu reportáž neviděl, ale pokud dobře rozumím tvrzení studentů, paní učitelka prošla třídami, aby zjistila témata, která studenty zajímají, a na základě toho zjištění zformulovala otázky, které studentům rozdala.
    Nevím tedy, co bylo v ČT, ale ten popis situace na Novinkách se studenty imho souhlasí...
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    tak tak:

Michelle Kosková
    Michelle Kosková Emotikona grin ..Byla to diskuze,tudiz jsme si na ni prichystali predem pripravene otazky,co je na tom k nepochopeni? Napsala jsem sem jen proto,ze vidim,jak se vyjadruji ti,kteri zhltli reportaz,ktera byla upravena ve prospech CT. Tema nebylo urceno,takze jsme se ptali na ty otazky,ktere nas zajimali a na ktere jsme se predem domluvili..
    To se mi líbí · Odpovědět · 2 · 7 hod
    Skrýt odpovědi (13)
    Peter Sevela
    Peter Sevela Takže soudružka učitelka od Vás vybrala otázky a potom Vám je zpět rozdala?
    To se mi líbí · Odpovědět · 1 · 6 hod
    Pavel Sycha
    Pavel Sycha Takže studenti napsali otázky, učitelka si je vybrala a pak hledala dobrovolníky aby je přečetli? Smysl tohoto postupu? A nebo autoři byli studenti co se museli účastnit soutěže ve stříhání?
    Lukáš Penčák
    Lukáš Penčák Otázky byly sestaveny na základě promluvy se všemi třídami, byly vybrány podle toho co nás zajímalo nejvíc a paní učitelce se předali pouze pro to aby je upravili do formy prezentace hodné prezidenta. A to že je paní učitelka rozdávala, pokud jste dokonalý tak prosím, ale žáci byli nervozní tak se to rozdávalo podle toho kdo trému neměl nebo se prezidenta zeptat chtěl.
    Pavel Sycha
    Pavel Sycha A co znamená úprava reportáže ' ve prospěch čt' ?
    To se mi líbí · Odpovědět · 6 hod
    Michelle Kosková
    Michelle Kosková A co znamenaji vase otazky?
    Pavel Sycha
    Pavel Sycha Michelle Kosková: moje otázky znamenají, že jsou věci kreré nevím a domnívám se že vy byste mi mohla odpovědět. Takže, pakliže použijete nějakou formulaci a já jí nerozumím, zeptám se. Dočkám se odpovědi?:)
    Pavel Sycha
    Pavel Sycha Lukáš Penčák: otázky byly sestaveny na základě promluvy? Kdo s kým promlouval a kdo otázky formuloval prosím.
    Lukáš Penčák
    Lukáš Penčák paní učitelka, která měla na starost tuhle návštěvu se zeptala co by nás zajímalo a na základě toho potom otázky zformulovala. A to rozdávání otázek na které všichni naráží je pouze kvůli trémě studentů. Navíc jak už sem tu jednou psal studenty kteří se ptali sami od sebe a neměli žádné "papírky" neměli.
    Lukáš Penčák
    Lukáš Penčák rozhodně to není tak že by nám byli otázky podstrčeny.
    Michelle Kosková
    Michelle Kosková Je zbytecne tu neco omilat stale dokola,nevim,co je na mych odpovedich nesrozumitelneho,pekny den Emotikona smile
    Peter Sevela
    Peter Sevela Lukáš Penčák Nechápu to středoškolští studenti nejsou schopni formulovat otázku tak, aby byla vhodná pro prezidenta?
    To se mi líbí · Odpovědět · 2 · 6 hod
    Pavel Sycha
    Pavel Sycha Takže otázky formulovala paní učitelka na základě popovídání si se studenty. Děkuju za odpověď, je to přesně taková šaškárna jak se to jeví... ( nikde netvrdím že se studenti ptali nedobrovolně, či že nebyly naformulovány na základě debaty s nimi)
    Jitka Vé
    Jitka Vé Je fajn to vysvetlit.. protoze na zaklade tehle reportaze uz si prihriva polivcicku Kalousek a siri se info o Metodickem pokynu pro navstevy prezidenta a o tom, jak otazky pripravuje Hrad.. tak kdo pak dela z lidi blbce? Cemu maji verit, kdyz u toho nebyli? Takze je fajn se neurazet a normalne to uvest na pravou miru...
    To se mi líbí · Odpovědět · 4 hod
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Třeba:

Michelle Kosková: ..Byla to diskuze,tudiz jsme si na ni prichystali predem pripravene otazky,co je na tom k nepochopeni? Napsala jsem sem jen proto,ze vidim,jak se vyjadruji ti,kteri zhltli reportaz,ktera byla upravena ve prospech CT. Tema nebylo urceno,takze jsme se ptali na ty otazky,ktere nas zajimali a na ktere jsme se predem domluvili..

Lukáš Penčák: Otázky byly sestaveny na základě promluvy se všemi třídami, byly vybrány podle toho co nás zajímalo nejvíc a paní učitelce se předali pouze pro to aby je upravili do formy prezentace hodné prezidenta. A to že je paní učitelka rozdávala, pokud jste dokonalý tak prosím, ale žáci byli nervozní tak se to rozdávalo podle toho kdo trému neměl nebo se prezidenta zeptat chtěl.

Lukáš Penčák: paní učitelka, která měla na starost tuhle návštěvu se zeptala co by nás zajímalo a na základě toho potom otázky zformulovala. A to rozdávání otázek na které všichni naráží je pouze kvůli trémě studentů. Navíc jak už sem tu jednou psal studenty kteří se ptali sami od sebe a neměli žádné "papírky" neměli.

...
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    PLANDAK: také tam nemám profil, stránky jsou volně dostupné
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    ATOMIKS: Nechces sem hodit screen ci repastnou nejaky vysvetleni od studentu pro nas co nepouzivaji fcb pls?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    CHORCHEOS: měl by sis přečíst facebook pořadu 168 hodin, kde se k danému sestříhu vyjadřují sami studenti. třeba tě překvapí jejich popis situace, tak jak se ve skutečnosti měla.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Já teda paní učitelku docela chápu, kdyby se děti pana prezidenta třeba ptaly, kolik spotřebuje denně flašek, to by nebylo hodno vinařské školy :)
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    Jako před rokem 1989. Politikům vadí předpřipravené otázky pro Zemana – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...6-jako-pred-rokem-1989-politikum-vadi-predpripravene-otazky-pro-zemana.html

Dokonce i Ovčáčka to překvapilo, hehe.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    což mi připomíná, kterak pan prezident v době svého elévského premiérovského mládí promluvil na tryzně za pobodanýho studenta černé pleti. již tenkrát hovořil o našich pravidlech a nutnosti je dodržovat, jen adresát byl jiný.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    A pozor. Ukrajinský bojovník a velký obdivovatel pana Prezidenta Vyhuleny....teda Tomáš Peczynski svolává démošku na podporu Shermana:
    Po Zemanově výroku o kalašnikovu bude demonstrace na podporu Sobotky - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...emonstrace-na-podporu-sobotky-1e2-/domaci.aspx?c=A160201_103705_domaci_kop

Tam bude lidu :-)

a bude to jistě vřít, Tomovi ruply nervy, to už prostě fašisti posrali tohle:
    Fašisté na nás tahají nože. Zmrdi, rozléhá se internetem po pobodání muslima v Praze. Ať to raději nečte Zeman | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...rnetem-po-pobodani-muslima-v-Praze-At-to-radeji-necte-Zeman-419776

Podle aktivisty Pražského Majdanu Tomasze Peszynskiho se jedná o teroristický útok. A spáchal ho nikoliv muslimský uprchlík, ale český „nácek“. „Rubikon byl překročen… když prezident mluvil o kalašnikovu, tak nůž se zdá jako mírný prostředek…“ míní Peszynski.

„Opravdu je potřeba se proti tomu postavit! Tento útok byl veden na člověka, s kterým jsem si podal ruku, na přítele mé známé… Násilí se blíží ke mně… Násilí se blíží k vám… Je to blíž než si myslíte…“ dodává.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Zeman rozděluje společnost a jde na ruku fašistům, řekl Sobotka – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/.../393392-zeman-rozdeluje-spolecnost-a-jde-na-ruku-fasistum-rekl-sobotka.html
    Šérmen si to hovínko bude na tom svým obličeji prostě pořád rozmazávat.....

Sobotka škodí sociální demokracii, řekl Zeman. Strana prý ztrácí vliv - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...mana-skodi-socialni-demokracii-pgw-/domaci.aspx?c=A160130_144454_domaci_zt
    Premiér Bohuslav Sobotka škodí podle prezidenta Miloše Zemana sociální demokracii. Je prý neúspěšným politikem, řekl Zeman v sobotním rozhovoru pro Deník. Zeman také přivítal, že ANO nominuje do krajských voleb odborné ministerské náměstkyně.
    No jo, Andrej s Milošem si klacky pod nohy rozhodně nehází...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ALCATOR: Spíš bych to viděl na zklamání z toho, že ačkoliv se ječí, brečí, zapřísahá, hrozí, naříká, zhrozuje se a jinak všemediálně informuje o horrorové všeničící postavě z hradu, vůbec nic se neděje, preference neklesají, ba naopak. Hrůza.

S listopadem nelze operovat, listopad nebyl boj za odstranění vlády a národního shromáždění, listopad byl bojem za přechod od totalitní nedemokratické společnosti k demokratické (nestřílelo se, protože nikomu kdo ovládal silový složky, nic nehrozilo, mimo jiný). Odstranit vládu a NS za totalitního systému by bylo navíc přínosný asi dost málo,, bolševickejch debilů měl tehdejší režim na vyměňování dostatek (dodnes tvoří demokratický kádryy v nemálo moderních stranách) a výměnou bolševika za bolševika by se asi moc nevyřešilo.
    Momentálně nemáme totalitní nedemokratickej systém, vláda etc. jsou výsledkem voleb, takže jakej že demokratickej systém na výměnu mimo voleb existuje? Maximálně tak Ištván systém, vznik nový koaliční či opoziční dohody stran v parlamentu následkem nedostatečné podpory Agrofertu a podobný hejblata.

ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    MANFRED: Myslím, že jim především vadí, že prezident, který si nedávno zabral celý Albertov kvůli oslavám výročí Listopadu 1989, jehož cílem bylo mimo termín řádných voleb odstranit vládu (a s ní i celé národní shromáždění), nedokázal při svém moudrém pátrání po Peroutkovi způsobech demokratického odstranění vlády vzpomenout na nic jiného než volby, a jako další alternativu viděl jenom kalašnikov. Kolik že výstřelů padlo v listopadu 1989?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    ATOMIKS: Tak očekával bych nějakou demošku či podpisovku za chudáka socánka, třeba by mu to zkrátilo čekání na chvíli voleb, kdy ho Bureš už jen vymete a jak řikal nějakej naiva, kterej měl Bureše rád, (teda podle Bureše) "láska a pravda zvítězí".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam