• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PAULMUADDIBIng. Miloš Zeman - Prezident České republiky
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: Jeden priklad byl napriklad na summitu NATO kdy se ho myslim Bildt po jeho papouskovani Putinovy propagandy o Ukrajine zeptal jestli ma ceska republika tajne sluzby.
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PLANDAK: Problém trošku je, že novinář, navzdory tomu, že v článku onu situaci zmiňuje opakovaně, tak nedokázal zacitovat, jak ta údajná otázka zněla. Celou dobu ji pouze OPISUJE, a následně CITUJE, jak Zeman reagoval.

Což vlastně není problém trošku, je to problém dost zásadní. Protože kdybych byl na Zemanově místě a někdo mi položil otázku "Proč se bavíte s Čínským prezidentem, se kterým se nebaví nikdo jiný?!" tak bych měl taky sto chutí odpálkovat takového blbce poukázáním na to, že se s Čínským prezidentem bavila Alžběta II. i Obama. Zatímco pokud otázka zněla "Proč Číně tak zuřivě podlézáte?" bylo by to něco jiného.

Tahle novinářská tendence vyprávět příběhy, místo dělání žurnalistiky, mě dost štve.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PLANDAK: no ona v článku není ta "otázka na proruské a pročínské směřování" takticks citována (inu, echo24 :)
    Uvedeš aspoň ty nějaký konkrétní příklad toho proruského a pročínského směřování (ve srovnání s tím, co udělala královna, Obama nebo rakouský prezident?
    Obvyklé bezobsažné kavárenské cancy vynech, těmi jen potvrdíš Hamplova slova :)
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: No pokud ti nedochazi ze neodpovedel na polozenou otazku coz je pri diskuzi normalni, tak se nemame o cem bavit :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PLANDAK: no zmínit, že královna nebo Obama vítali čínského prezidenta daleko pompézněji je opravdu "provokativní" (páč to kavárně boří bábovičky)
    A ty mi budeš kázat o čerbobílém vidění? :)
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: jinak pohled z jineho uhlu

Prezidenta Miloše Zemana dnes přivítalo na berounském náměstí pískotem a hučením až několik stovek jeho odpůrců. Vystavit prezidentovi červené karty přijeli i mnozí lidé z Prahy, čehož si prezident hned všiml. Zeman se do nich navezl s tím, že řvou jako „neandrtálci“, a vyzval je k diskuzi. Odpovědi na svou proruskou a pročínskou politiku se však vyhnul a neváhal místo toho provokativně zmínit jednání anglické královny, amerického nebo rakouského prezidenta.

http://echo24.cz/a/iuaKA/zeman-vyzval-neandrtalce-k-diskuzi-pak-se-ale-otazkam-vyhybal
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: Meni :) Hampl je minimalne zaujaty proti teto skupine kvuli jeho ocividne podpore Zemana. Tudiz pouze hani oponenty...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    OMNIHASH: mění osoba autora cokoliv na citovaných slovech?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    LONESTAR: really, citovat Hampla?
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: Ale jinak mel ocividne Hampl narvano :-D

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PLANDAK: já? :)
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    LONESTAR: [ PLANDAK @ Věci Veřejné - Vaše moudrost je nad naše chápání ]

Zkus si koupit barevny bryle misto tech tvych cernobilych :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PLANDAK: Postřeh ze včerejšího berounského střetnutí prezidenta s delegací pražské kavárny (měli jsme tam petiční stánek, takže jsem vše poslouchal zblízka) - intelektuální superpřevaha!

Člověk by naivně čekal, že když se ti lidé pokládají za intelektuální elitu, budou mít proti prezidentovi silné argumenty, vtipné poznámky, že budou znát základní fakta o tom, o čem mluví. Ale ani náhodou! Mechanické opakování novinových titulků a agitačních hesel. A k tomu urážky. Pro prezidenta nebylo těžké si je vychutnat vtipnými poznámkami.

Takže místo zajímavé ostré debaty jen zklamání nad tím, že "elita" jsou vlastně jen tupí primitivové. A vztek nad tím, jak funguje české školství. Akceptuju, že je někdo zastánce totalitní ideologie (říká se tomu laskavě "sluníčko"), ale i takový člověk by mohl být schopen zformulovat argument.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    Miloš Zeman ve středních Čechách • RESPEKT
    http://www.respekt.cz/galerie/milos-zeman-ve-strednich-cechach
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    MANFRED: Jo tomuhle. Tak ten je asi jeho.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PLANDAK: Co Kárlově synátorovi bouchla kulovnice do xichtu, byl bych bejt Milošem na zbraně vopatrnej.
    PLANDAK
    PLANDAK --- ---
    Zeman dostal ve vlašimské zbrojovce jako dar tablo s náboji. „Mně hejtman libereckého kraje Martin Půta věnoval samopal, děkuji vám za dodávku munice. Když jsem se ptal, jaké poskytujete zaměstnancům benefity, že každý dobrý zaměstnanec si může zalovit v oboře, ale do vaší obory nepůjdu, protože samopalem se zvěř střílet nemá.“ V nábojích střelný prach není, což Zeman komentoval slovy: „To je totéž, jako když mi dáte slivovici bez alkoholu.“

Generace 21 obešla pašeráky, řekl Zeman. Pak mluvil o střílení novinářů - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...tredoceskeho-kraje-fy4-/praha-zpravy.aspx?c=A160418_123720_praha-zpravy_nub
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PLANDAK: Na třítýdenní práci to nejni valný :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam