• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SNORRYAquaponie
    Informace/rady/odkazy
    rozbalit záhlaví
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Aquaponics: From Science to Practice Tickets, Mon, 9 Apr 2018 at 09:00 | Eventbrite
    https://www.eventbrite.co.uk/e/aquaponics-from-science-to-practice-tickets-42096166768
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    LINKOS: jj. ja myslim, ze to ma velkou budoucnost jako pokrocilejsi a ekologictejsi alternativa ke v soucasnosti praktikovane hydroponii, zejmena az se jeste poresi nejaka vyroba peletek pro ryby ze suchozemskych zdroju (pravdepodobne hmyz, nejaky vyzkumy se zabyvaj black soldier larvama). ale zalezi na skale a ekonomice toho provozu. ja bych to chtel jako soucast nejaky integrovany full-diet farmy. je to celkem investice, ale kdyz prodavas za maloobchodni ceny tal by to za urcitejch podminek melo vychazet dobre. u tech nelson&pade meli takovej stredne velkej sklenik a produkci asi 60 hlavek denne a cca 200 ryb mesicne, prace tak pro tri lidi.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    TADEAS: dekuji za reakci. No,nakonec jsem zjistil od lidi co to prakticky zkouseli a pises o tom i ty,ze to neni zas tak jednoduche jak byva prezentovano. A jak take pises v hobby mnozstvi je to prilis mnoho energie a nevelky vysledek. Mozna to nekdy vyzkousim, treba az budu v duchodu a nebudu mit co na praci :-)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    LINKOS: se stavbou systemu, ani s takovouhle implementaci nemam zkusenost, nicmene nejvic asi zalezi co chces. co a kolik to ma produkovat a kolik jsi do toho ochotnej investovat casu a penez? byl jsem v lete se podivat u nelson&pade, jedni z top lidi co ty systemy optimalizujou poslednich 20 let. v podstate ti bude -nejak- na hobby urovni fungovat skoro vsechno. vetsina projektu skonci na tom, ze to nedava smysl, protoze pro realnou spotrebu nebo prodej tam toho vyroste moc malo na to, abys do toho byl ochotnej davat svou energii.

    jinak ty systemy jsou ryby + bakterie + rostliny. bakterie tam hrajou tu nejzasadnejsi roli, protoze delaj konverze dusiku. pokrocilejsi systemy maj tuhle cast oddelenou a trva nekolik mesicu v zavislosti na velikosti systemu, nez se to nastartuje. hlavni soucasnej research je pak jaky vlastne tam jsou bakterie (neco se rika, ale ve skutecnosti nikdo dna sekvencovani neudelal) a jak optimalizovat prostredi pro ne. pokud se to podari, plocha pro rostliny se se stejnym stavem ryb muze (spekulace) az zectyrnasobit.

    vzduchovani je imho nutnost. u tech nelson&pade absolutne nebyla citit nikde zadna rybina. to dela prave kvalitni vzduchovani.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    LINKOS: nikdo?
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Měl bych pár základních dotazů.
    Uvažoval bych o aquaponii z ibc kontejneru. Vrchních cca 20-30 cm bych odřízl a použil na rostliny, spodní část na ryby.
    Pokud vím, tak je tam čerpadýlko(jaký typ?) cumlající vodu nahoru, nahoře může být třeba liapor(dřevěný uhlí...?), nějaký přívod vody nahoru, bude stačit jedno místo, nebo do několika bodů kam voda poteče?
    Nahoře by měl být tedy ještě nějaký speciální sifon, který jak jsem pochopil při dosažení určité hladiny, odpustí vodu dolu. Kde se dá sehnat? Je potřeba mít tam vzduchování pro ryby, řekl bych, že to přepouštění vody zpět nemůže stačit pro okysličení, navíc i rostlinám by udělala okysličenější voda dobře.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Visionary Aquaponics with Maribou Latour
    http://visionaryaquaponics.libsyn.com/
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS: https://drive.google.com/drive/u/0/folders/0B0NG-lv1ELQvdV9zWVJxSzJjTGs
    rozkliknete si, jsou tam odkazy na dalsi podrobny prezentace
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Open Source Aquaponic Greenhouse
    https://vimeo.com/141252002
    MUSHROOM
    MUSHROOM --- ---
    Zkoušíme, co na to systém .... hlasujte pro nás
    FARMA V POKOJI - Social Impact Award Czech Republic - Empowering students to make a difference
    http://socialimpactaward.cz/project/farma-v-pokoji/
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jakej je poměr kytek a vody? Budu stavět velkou akvarijní stěnu, tak bych rád přidal i sekci s kytkama.
    DEEMAN
    DEEMAN --- ---
    Update y Větrušic.. navezl jsem ryby, žerou i teď v zimě! http://farmafutura.blogspot.cz/2014/12/naledi-vanice-zacpy-ale-ryby-jsou-doma.html
    JINDRA
    JINDRA --- ---
    DEEMAN
    DEEMAN --- ---
    Tak posilam aktualni foto z Vetrusic tesne pred vnitrnim naterem a zaklopenim boku skleniku. Behem dvou tydnu bych mel spoustet.

    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Internet of Farming: Arduino-based, backyard aquaponics
    http://www.youtube.com/watch?v=X2wWTadsBDA


    Current Working System | Aquaponic DIY Automation Blog
    http://rik94566.wordpress.com/100-gallon-aquaponic-system/
    MUSHROOM
    MUSHROOM --- ---
    Začíná se to dávat dohromady :-) :

    DEEMAN
    DEEMAN --- ---
    MOMENT: O víkendu se budou zdít základy, tak na konci příštího týdne by mohlo být něco vidět. Akorát mi kvůli dešti pořádně zdrancovali zahradu.
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    DEEMAN: Skvěle! vyrostl jsem v Klecánkách dole u vody, Větrušice trochu znám. Držím palce a při první příležitosti se přijdu podívat :)
    DEEMAN
    DEEMAN --- ---
    Zdravim všechny... začal jsem stavět akvaponickou farmu, deník výstavby a nějaké doplňující články dávám sem http://farmafutura.blogspot.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam