• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ONDRAESExtreme golf, extrémní golf, X- GOLF, crossgolf
    Jinak také původní golf, prvotní golf, pravý golf... Srdečně zveme všechny hráče i nehráče na zapomenutý a znovu nalezený zelený sport v otevřené krajině hor, pahorkatin, luk a polí. Skutečný ryzí golf v terénu, který mu sluší. Extrémní golf. Dnešní golf jak ho známe začínal právě v takovémto přirozeném prostředí. Jistě měl u prvních hráčů velký úspěch, když dokráčel až do současné podoby. Vznikly kluby a ty si postavily golfová hřiště. Ale trošku se zapomnělo na to, co na golfu bylo možná nejatraktivnější – živá krajina. Tam si chodí extrémní golfisté nacházet svá hřiště. I když se extrémní golf zdá na první pohled jako nová mladá záležitost, tak je to svým způsobem návrat ke kořenům golfu.
    rozbalit záhlaví
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    Pozvánka na mistrovství ČR v Xgolfu 27.9.2014 - hra ze skály
    https://www.youtube.com/watch?v=Sfy_qLnlEys
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    EUROPEAN URBAN GOLF CUP - COLOGNE 03.05.2014 - [GOT BALLS?]
    http://www.eugc.org/


    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    European Urban Golf Cup 2013
    http://www.youtube.com/watch?v=bu7_SusmSJI
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    Blíží se první turnaj v Praze


    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    ONDRAES
    ONDRAES --- ---
    O ČESKÉ ASOCIACI EXTRÉMNÍHO GOLFU

    Extrémní golf (x-golf) si našel příznivce v Evropě i ve světě již před několika desítkami let. Zatímco se na zahraničních pláních, lesích, industriálních objektech či v noční atmosféře velkých měst proháněli nadšenci s golfovými holemi, v důsledku historických událostí i vysoké oblibě golfu s pěstěnými trávníky, nenašel si x-golf v České republice větší množství příznivců. Česká republika se tak stala jedním z posledních míst v Evropě, kde byl x-golf zcela mimo zájem sportovních fanoušků. Česká republika však extrémnímu golfu svůj dluh splatila, a to v neobyčejně velkorysém stylu.

    I přestože si x-golf do české kotliny hledal dlouhou cestu, je Česká republika první zemí na světě, kde se začal x-golf rozvíjet na institucionální a organizační úrovni. Důsledkem rostoucího počtu turnajů, zápasů i hráčů byla nutnost přesně definovat pravidla samotné hry i organizace soutěží. 23. ledna 2009 tak vznikla Česká asociace extrémního golfu (dále jen ČAEG) jakožto dobrovolné sportovní sdružení jednotlivců i klubů. Vytvořením pravidel hry, herního řádu a podporou rozvoje juniorských i seniorských kategorií se podařilo České republice přivést x-golf do rodiny světových sportů. :-)

    WWW.CAEG.CZ
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam