• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VVENDY: Vždycky a všude nám řekli, ať so ho vezmem na palubu. Ale napsaný to asi oficiálně nemají.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    Když letím jen s příručním zavazadlem, můžu k tomu mít pro dítě podsedák? Píšou, že autosedačky se přepravují zdarma, ale nenašla jsem, jestli to platí i pro podsedák, který bych vzala na palubu a ne do zavazadlového prostoru.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: jezdivame na Hochficht, coz sice nejsou Alpy, ale trate jsou dlouhe a spise cervene nez modre. Tak abychom se v Postalmu nenudili...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Dostali jsme hodne vyhodnou nabidku jet lyzovat do Postalmu. Ze stranek to na me pusobi jako takove spis detske stredisko, ne moc narocne a spis kratsi trate. Byli jste tam nekdo?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Hledáme pro rodinou akci chalupu pro cca 14 až 20 llidí, počty ještě řešíme. Projela jsem tipy, co tu byly, ale oslavenec, kvůli němuž se to pořádá, by rád Šumavu a tu jsem tu neviděla. Nevěděl byste někdo?

(vybavení pro děti nevyžadujeme, už jsou velký)

Díky!
    JENDAZCB
    JENDAZCB --- ---
    Když jste tu před pár dlouhými týdny psali, že by se vám hodily nějaký levný letenky, tak teď do konce ledna má Ryanair takovou akci a celkem se tam dá něco najít. Je pravda, že některé destinace jsou až od dubna a dál, záleží na místech, kam se letí, ale není to pravidlem.

A rozhodně je lepší na to koukat na pc či notebooku, líp se to pak čte a rozklikává a hledá v kalendáři a hledaj konkrétní země atd...

Začíná se na 739 Kč a je to "Rezervujte si letenky do 31/01/25 na cestu mezi destinacemi 01/04/25 a 31/10/25. " Snad to není pro některé tak šibeniční termín se ve 14 dnech aspoň poohlídnout, srovnat ceny atd...

Jinak bych vám všem doporučil naučit se se skyscanner, fakt na tom nic není, a v Evropě najdete těžko lepší volbu na hledání levných letenek. Ostatně jako reference slouží i PAN_SPRCHA v rámci fora Letenky za pár kaček...

Vase nabidky
    https://www.ryanair.com/cz/cs/lp/propagacni-akce0/vase-nabidky
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Někdo byl s dětmi v Dubaji? Co nevynechat a určitě navštívit? Jsem dutá a internet je samá reklama a nějak nedokážu poznat, co je “must see”
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    ATUARFIK: děkuju moc, toho Leonarda máme v plánu!
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    LITTLE_SISTER: Byli jsme v Římě se synem v roce 2018, bylo mu 6, a už si moc nepamatuju detaily, ale byli jsme spokojení s tímhle - třeba by to užili i starší:

- Výstava o Leonardových vynálezech https://www.mostradileonardo.com/en/

- Jiná výstava o Leonardových vynálezech https://www.leonardodavincimuseo.com/

- Překvapivě dobrá byla dvouhodinová lekce v gladiátorské škole, čekala jsem bohapustou komerci, ale bylo to poučné i záživné. Bohužel ten konkrétní lektor, který na nás připadl, už tam není, tak mohu jen doufat, že ti ostatní jsou stejně dobří. Lekce probíhala v angličtině. (Jejich přímé stránky jsou trochu zmatečné, ale lze bookovat i přes různé agentury - kdyžtak pogoogluj.)

GLADIATOR SCHOOL
    https://www.romegladiatorschool.com/gladiator-school

- Ještě jsem našla v itineráři tohle - ale vůbec si to nepamatuju, podle mě jsme tam nakonec nešli.
    TechnoTown Roma - Hub della scienza creativa 12+
    https://www.technotown.it/
    LITTLE_SISTER
    LITTLE_SISTER --- ---
    chystáme se do Říma cca za měsíc s dětma 8 a 12.
    nějaký tip, kterým naředit ty klasický historický památky a muzea?
    jsem celkem zvědavá, jak to děti daj a jak moc budou brblat, že je to nudaaa.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IKARIE: To zní skvěle. My už jsme s dětmi v Maroku byli, hlavně Marrakesh a As Sawwira, ale zrovna tuhle jsem si říkala, že bychom si to mohli zopakovat. A teď teda chci ještě víc.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    (pardon, severozapadni, v severovychodni Indii opruzaci temer nejsou - a je to tam super)
    Chtel bych, aby dceruska videla zlatej chram v Amritsaru, imho jedna za top 3 sakralnich pamatek na svete, ale na severozapad se mi nechce z par duvodu a jeden jsou opruzaci.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    POZITRON: dve tri univerzalni rady na vsechny opruzaky, do "Orientu" jezdim casto a pravidelne:
    1) vyhnout se co to jde mistum kde se zdrzuji, logicky ty, kde maji nejvetsi nadeji nadeji na uspech, obvykle jasne vymezitelne lokality
    2) nulova komunikace, i jakkoli razne NE, zavrteni hlavou nebo ocni kontakt jsou komunikace
    3) nejevit zajem o zbozi nebo sluzby, ktere si nechci koupit
    -----
    Pamatuju, jak kamarad v severovychodni Indii dorazil z osamocene vychazky s tezkou bronzovou sochou bozstva, nejdriv si ji prohlizel, pak odmital a nakonec koupil, kdyz ho prodavac pronasledoval, padal na kolena a bil oblicejem o zem.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ale jdu sem teda s dotazem, jestli mi wizzair vezme pro dite mladsi 2 let krom kocarku jako druhy predmet odrazedlo funny wheels?
    KATIA
    KATIA --- ---
    TSOH: zajdi na čaj sem - majitel je v Maroku každou chvíli- https://www.cajovnasetkani.cz/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VERCA_ZABA: my jsme byli v Maroku s muzem za bezdetma nekdy pred vic nez deseti lety a souhlas s zebranim a vsudypritomnymi nahaneci. opravdu to bylo otravne, neprijemne, nebylo pred tim uniku a manzel tam kvuli tomu uz nechce nikdy jet.
    byli jsme tehdy pouze v Marrakesi, Essaurie a u vodopadu Ouzoud.
    kolikrat se na nas prilepili, sli s nama, otravovali, nedali se odehnat, potom treba zazitek, kdy jsme zaplatili bus, nastoupili, nabehli do busu a vybirali dalsi penize, ze jinak nepojedem, nebo taxikar nas od vodopadu odvezl jinam, kamsi do odlehlejch ulicek Marrakese a tam nam tvrdil, ze jsme nezaplatili, chtel dalsi penize a podobne. ale meli jsme nastesti GPS, takze jsme dosli zbytek pesky.

ja bych se tam moc rada nekdy vratila, tak asi sama s nekym z deti, az budou vetsi. :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: Věřím, že po těch letech se to tam změnilo. I jsem postřehla nějakou bandu španělů a maročanů, co tam zakládají útulky a kastrují zvířata.
    My jsme tam byli na 3 měsíce obytnákem, takže ježdění hlavně mimo turistické oblasti, jídlo jsme si kupovali na trhu a vařili, v restauraci jen párkrát. Jídlo mají samozřejmě super - ovoce, zelenina, bylinky, ořechy, chléb.. Jinak ohroženě jsem se mezi dospělými taky necítila, ty sňatky byly mezi placením na trhu, kdy manžel několikrát odmítl kozy, velbloudy atd:)) Plus jsme sebou měli velkýho psa, který odradil nejednoho zloděje.

TSOH: My to tam zažili skoro všude, nejvíc na jihu u pobřeží.
    TSOH
    TSOH --- ---
    IKARIE: Díky
    TSOH
    TSOH --- ---
    VERCA_ZABA: V Maroku jsem byl 3x a vždy s odstupem docela dost let. To co popisujes jsem tam moc nezažíval a pokud ano, tak spíše na severu. Poslední listopadovej výlet byl zcela bez jakékoliv prudy. Jo, strašně mi tam chyběla všude ta MB piána, teď po letech tam lítaj docela nová auta co nemaj šmrnc.
    .....
    Nebyl zde někdo v Západní Sahaře?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam