• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    SITH
    SITH --- ---
    Bývalý důl / štola v Mikulově u Teplic.

Štola Lehnschafter
    50.6911565N, 13.7213659E
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/pohuvevosa

Štola Mikulov - světově unikátní důl na stříbro
    https://www.stolamikulov.cz/

Předem určený čas, ideálně rezervace dopředu, ale nemusí se. Děti a dospělý dostanou hornickou helmu, svítilnu a velké montérky / ochranné hadry proti ušpinění. Nedostanete ale gumovky ani jiné boty, takže doporučuji obuv vhodnou k ušpinění a proti vodě.

Jde se s průvodcem cca 1km do hloubky štoly, svítí se jen lucerničkou. Občas dole voda, bláto, bahno. Je to cca 160cm vysoké a 90cm široké, ale i se najdou užší a menší úseky, ale v místech výkladů se už dá postavit i 180cm lidi.

Vklad zajímavý, pana to baví, děti naprosto nadšení. Je to fskt masakr na záda a nohy, dětem to nevadí :)

KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    S boltem se bojim i sam kdyz sem pripoutanej, s ditetem bez sedacky bych tam nejel i kdybych tam mel jet nadvakrat svym autem nebo autobusem... ty kluci tam aby prezili jezdi klidne 30hodin bez spanku a i kdyz zrovna ne tak to zadny zavratny ridici nejsou... toho bych se fakt bal :(

REDSNAKE: resim to tak ze najdu jednoho ridice kterej nas tam hodi mym autem se sedackama (bracha, nebo dneska mama) a pokud se do nej nevejdeme, tak jede jedna mama s ridicem a detma v nasem a druha se mnou a vezmu sharovany car4way auto ktery ma na letisti normalne hnizdo kde ho zahodis. (za kilo navic, z ladvi to vyjde asi na tri kila).
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANNAWA: Jojo, ja to sem dala spis pro doplneni, protoze se mi zdalo, ze se mozna i obecne pta jak lidi cestuji taxikem s detmi, kdyz je tak tezky sehnat ridice se sedackama a clovek to musi vylozene lovit a ze proste se da jet i bez sedacky. Protoze ta absolutni frustrace, kdy ti treba vypadne ridic (uz se nam napriklad stalo, ze se cestou k nam vyboural a nedokazal za sebe sehnat adekvatni nahradu) a ty potrebujes byt nekde (treba na tom letisti v nejaky cas), tak je dobry vedet, ze to proste jde i jinak.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VAMPY: Tam jde asi spíš o to, že člověk chce, aby dítě v tý sedačce bylo ale?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    REDSNAKE: My jezdime na vyjimku bez sedacky s Boltem. Maji uz par let povinnou registraci taxi, takze do vyjimky spadaji.
    KATIA
    KATIA --- ---
    Tak tohle jsem neznala, ukládám jako tip pro naše a třeba se to někomu hodí:
    FotbalPark Praha – první hřiště na fotbalgolf v Praze – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/aktivity/fotbalpark-praha
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    REDSNAKE: liftagem, v aplikaci sedacky zadat jdou
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    REDSNAKE: Když jsem v Praze tak jezdíme s https://www.prague-airport-transport.co.uk/ . Jsou drahý. Vždy přijeli v čas. Sedačky mají podle toho jak jsme si zadali. Někdy jsou i milý.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Urcite chci objednat auto predem, jen musim mit nekde moznost zadat, ze potrebujem sedacky
    SHILENEC
    SHILENEC --- ---
    REDSNAKE: klasicky taxi, domluvit se predem. pokud jede ale v ramci mesta, tak nemusi mit deti sedacky (viz odpovidajici zakon o taxisluzbe). v Praze (v ramci prahy -> prg) jsme to kdysi resili tak, ze jsme obvolali par taxi sluzeb par dni dopredu a rekli, ze potrebujem odvezt deti. v Brne (v ramci brna na brq) je to ve meste, takze pohoda.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    REDSNAKE: Liftago to umi i se sedackami pro deti, ale myslim, ze je lepsi objednat auto predem a nespolehat se, ze bude vzdy nejaky k dispozici.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potreboval bych odvezt s detmi na letiste. Deti jsou prcci 1,5 a 5 let a my dva dospelaci. Do osobaku se nevejdem a potrebujem sedacky pro deti. V aplikaci boltu jsem tuhle moznost nikde nenasel. Jak tohle resite?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    REONA: nevim zda to je v pruvodcich, ale na druhem konci jardines de turia (pokud bereme, ze zacina u ciudad de artes y ciencias) je pry pekny biopark / zoo - osobne jsem nebyla, ale byla jsem tam letos v breznu za kamaradkou, co tam zije a byla z valencie tak nadsena, ze bych se rada vratila i s detma. a ona mi to prave doporucovala v ramci toho, co by se s nima dalo podkniknout.

Mapy Google
    https://maps.app.goo.gl/GNhJFZmSJ7P9yrV78?g_st=ipc

jinak jestli budete jen mhd, da se tramvaji dojet az na plaz - cca sem: https://maps.app.goo.gl/qyCZpr3Zs1MPGNnK9?g_st=ipc
    REONA
    REONA --- ---
    Letíme s dětmi 9 a 11 na pár dní do Valencie. Je něco, co jste tam viděli a zažili a byli nadšení mimo klasických atrakcí a památek, které jsou obvykle v průvodcích?
    KATIA
    KATIA --- ---
    HANELA: já myslím, že je prostě rozdíl muzeum a science park a někdo ocení i to, že může koukat na vzácné exponáty:-) ale je fakt, že národní to udělalo o něco lépe a nějakou tou interakcí to přece jen občas proloží...
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: to je taková skoda, ze se nevyuzila ta rekonstrukce 🫣😟
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    VAMPY: Technicky muzeum na Letné je promarnena příležitost a nuda na druhou. Tam vůbec nechodíme.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Co se tyce muzei, tak pro vetsi deti mi prijde technicke muzeum na letne. Naopak rodice mensich deti mi rikali, ze to chce jeste dorust aby si to uzili. Nevim 12 je urcite ideal vek, 14 vlastne nevim, ale taky by mohl byt. A jinak samozrejme v kazdem veku zoologicka a pak hit posledni doby- PLANETARIUM
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    BALAENA: jo mas pravdu, moje chyba.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BALAENA: Na slupi ale děti nesměly dolů, kde bylo víc koček, pokud se to už nezměnilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam