• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU
    ILTU --- ---
    TRISSIE: Jů, pandy potřebujeme vidět!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ILTU: Schönbrunnskou ZOO už jste absolvovali? Mají teď nově dvě pandy, my je v květnu těsně minuli.
    Jinak kdyby bylo hezký počasí, tak v Schönbrunnu ještě bludiště/hřiště, a pokud jsou holky ještě parádnice, tak dětské muzeum, mají tam obrovskou šatnu se spoustou dobových šatů a doplňků a fotokoutek.
    ILTU
    ILTU --- ---
    ILTU: děti 10 let.
    ILTU
    ILTU --- ---
    Poradíte, co s dětmi takhle na podzim (teď o víkendu) ve Vídni?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VAMPY: my byli loni po vanocich v maroku a v pousti jsme spali jednu noc, pro decka absolutni highlight na ktery vzpominaji doted, ale jak rika verca zaba, zima jak HOVADO od momentu, kdy zapadlo slunce do momentu, nez rano vylezlo. marocni beduini meli krasne vybaveny stan s posteli a milionem dek, ale stejne sme spali uplne ve vsem, co jsme s sebou meli. od jordanskych na muj vkus dost luxusnich “bublin” vybavenych klimou na pritapeni mam proto ocekavani na tepelny komfort vyssi a doufam, ze tam zvladnem noci dve :))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VERCA_ZABA: Jako ja byla teochu neprijemne prekvapena, kdyz jsme si v dubnu(!!!) vymysleli stanovani s detma a ono bylo doprdele pet stupnu v noci, coz jsme teda necekali :D. Koncem ledna jsme zase byli v pousti kolem mertveho more a v noci bylo -1 a pres den 16 ve stinu (na slunci 26). Nicmene nas to netrapilo, protoze jsme spali v hotelu s topenim (na to je asi treba dat si pozor :D) a pres den jsme to zvladli v ktasech a tilku.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    IKARIE: nevim jak mas stary deti a co je zajima, ale mne (k memu velkemu prekvapeni) dost bavilo objizdet ruzny mista z Bible, ve stylu hm, tady Jan Krtitel macel Jezise, tamhle Mojzis poprve spatri zemi zaslibenou, ted stojim na miste, kde byla Sodoma a tamhle mel Lot jeskyni....
    V Akabe jsem byl nekdy kolem vanoc, bylo na tenkou mikinu.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    IKARIE: my byli v půlce února a zažili jsme průřez teplotami, jak píše Vampy. Koupani a snorchlovani v Eilatu (byl celkem hic), pak přesun do Jordánska a do Wadi Rum, kde jsme dali 1 noc u beduínů (zima jak hovado, že se ani spát nedalo) a následně Petra, kde byl zase hic :)) připravte se tedy na všechno.
    Určitě bych tě Akabe dala šanci, dá se tam taky šnorchlovat, dětem se bude libit:)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    IKARIE: S pocasim to bude dost loterie, to jak v pousti, tak v Aqabe. Pripravila bych se na cokoliv (od minusovych teplot az po 20ti stupnova vedyrka. Utvorila bych si hodne flexibilni plan, ktery bude mozne menit ze dne na den. Kdyz bude prset, bude Petra zavrena (neni to tak davno, co tam vlna splachla turisty). V Aqabe muze byt 26 stupnu a super koupacka pro otuzile Evropany, ale taky muze prset a byt 10 stupnu. Kazdopadne jsou tam delfini, takze pokud by se vam to veslo, deti budou nejspis nadsene.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    kdyby mel nekdo tipy na jordansko, uvitam. prave jsem pri patrani po levnych letenkach na kanary koupila letenky do ammanu, na posledni tyden v unoru.

rada bych mrtve more, wadi rum asi na dve noci, samozrejme petru. ma cenu v tomto terminu zajizdet do akaby? deti by si to asi uzily, pokud by rude more bylo alespon na otuzilecke osplouchnuti (na kanarech se v atlantiku v tomhle terminu koupeme bezne).
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    POZITRON: tohle je 100x lepší, než debilní autobus, co vyráží v noci a v noci se i vrací :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TOOMIX: to vypada super! vidim i cerven 2026. premyslim, ze bych vyrazila se starsima klukama, tem budou tou dobou 8 a 6. slibila jsem jim legoland, jeste jsme nebyli, zvazovala jsem jednodenni zajezd autobusem, ale tohle vypada jeste lip, zazitek navic spani ve vlaku. :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUSINDA: přidávám tip na východ od Prahy:
    Slavnosti podzimu na Huslíku 2025 – Kudy z nudy
    https://www.kudyznudy.cz/akce/slavnosti-podzimu-na-husliku-1
    ILTU
    ILTU --- ---
    LUSINDA: Já si říkala, že název Dalabanice je divnej 😊
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tip na lowcost akci za Prahou s divadlem a dlabáním dýní..... závratných 40 Kč. Bydlím poměrně nedaleko a přitom to místo fakt neznám. Je to ekocentrum a zahrada ""zahrady Myšlín"".

VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ILTU: ještě ne, protože nevím jakou půjčovnu ani na jaký dny. Budeme bydlet v Torremolinos a chceme auto jen na jeden den na výlet, ale to až podle počasí.

MEDWYN: díky. Podsedak do letadla je taky jedna z možností, uvidíme.

IKARIE: super, díky moc. Já fakt projela asi 8 půjčoven a zarazilo mě to, že tuhle kategorii sedaček nemají.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    VERCA_ZABA: ja mam zkusenost z kanaru, ze ty posledni velke sedacky vubec nevedou - maji pouze vejce a ty “prostredni” do 18 kilo a pak uz jen podesak. zkusenost z obou autopujcoven, kde si pujcujeme auta (cicar i autoreisen).
    ILTU
    ILTU --- ---
    VERCA_ZABA: Zkoušela jsi tam zavolat/napsat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam