• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FESAKFLOYDDementogenní psychofarmaka a metabolické jedy
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    KOCOURMIKES: Jsi jediný, kdo se tu o neuroleptikach baví. Ostatní se baví o tobě.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KOCOURMIKES: si psychotický až sa hory zelenajú; a vieš o tom...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: ktera btw ?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    IXTREMIST: prosimte neopruzuj v tomto auditku se bavime o neurolepticich
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    CORNELA: Já myslím, že těch přidružených onemocnění je tam více, proto jsem napsal komorbidita.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: popiras ze neuroleptika meni objemy bile hmoty a sede kury v mozku ? melas tu dva clanky ktere to prokazuji
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Are drugs causing the dementia epidemic? | Intrepid Report.com
    http://www.intrepidreport.com/archives/5559
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: ale existuje precti si tady dovzdelej se tos nevedelas

Google
    https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=hZayVJGNCYqH8Qf0poGAAw&gws_rd=ssl#q=tardive+dysmentia
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MORPHLER: k tomu jsem se nedostal, jinak mas pravdu tohle je auditko o nebezpeci neuroleptik, je to cesta k chemicke lobotomii a k tardivni demenci, surely, je to nemale zlo globalne.
    KLUZAU: diky za konstruktivni prispevek, snad si to verejnost uvedomi. pokud vim tak treba ve Finsku jsou s neuroleptiky opatrni, studie ze neuroleptika poskozuji mozek existuji.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: ja uznavam neuroleptika jako akutni reseni. pro lidi specificky s paranoidni schizofrenii i dlouhodobe, jinak s takzvanou udrzovaci lecbou nesouhlasim, protoze psychousi {psychiatri} perou neuroleptika uplne do vsech na potkani, i do tech co nemaji zadnou psychozu.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KLUZAU: jaky typ odborniku si predstavujes? psychology a psychoterapeuty takove znam. u psychiatru je to trochu horsi- ekonomicka incentiva funguje spise pro to, aby jen predepsali leky a nedelali neco jineho nebo navic. napada me, ze http://www.diabasis.cz je trochu timto smerem.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KOCOURMIKES: vazne? zatim mam spise pocit ze jsme v diskuzi (!sic) s botem. (nemam si precist nastenku?) odkazy na studie jeste nedelaji odbornost diskuze. a jednostrannost a zarputile odmitani jineho pohledu neni ani moc vedecke. tim to tu nechci nijak shazovat, i takovy klub ma imho svuj vyznam- mozna by pomohlo, kdybys do nastenky napsal, ze tohle ma byt diskuze vylucne o negativnich ucincich psychofarmak a nechces zde resit jejich mozny prinos at uz podle tebe existuje nebo ne, ani tvou osobu a nemilosrdne za to davat RO.

mam pocit, ze nejak zapominas, ze tyto leky nemaji jen stranku nabidky, ale take potavky a to pomerne znacnou. sam jsem narazil na docela dost lidi, kteri proste davaji prednost lekum nez jakekoli jine forme lecby. myslim si, ze urcite varovani a informace o moznych negativnich dopadech je na miste, ale touhle formou kterou jsi zvolil to imho moc fungovat nemuze. (jak muzes videt z prevazujicich reakci zde)

nejak jsem nepostrehl, ze by tu nekdo vylozene nesouhlasil s tim, ze nektere ucinky psychofarmak jsou negativni. na druhou stranu mam pocit, zes ty popiras, ze na nektere lidi maji i cast ucinku pro ne velmi prinosnych, cimz svuj pohled dost shazujes.

a v neposledni rade, jen boris, popiras a nenabizis zde alternativy (celkove jiny pohled na tyto stavy, jine moznosti reseni stavu nez leky...) cimz je uzitecnost pro lidi kterych by se to mohlo tykat dost omezena.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    Ahoj, Přicházím s konkrétním dotazem.
    Mad in America - poměrně etablovaná organizace, různé přístupy, ale stejně smýslející odborníci (zaměření na "full recovery") - bez léků.
    Writers - Mad In America
    http://www.madinamerica.com/writers/
    Vycházejí z výzkumů WHO, Oxfordu, atd.

Nechci se s nikým hádat. Jen se chci zeptat, narazil li někdo v ČR na podobně smýšlející odborníky, nebo nemá li dokonce osobní zkušenost. Moje pátrání zatím marné.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    co to melete ? jste v odborne diskusi
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    to uz ani nie je komorbidita, ale totalny zasek a celkovy rozpad (z toho zaseku), zemetrasenie demencie.
    IXTREMIST
    IXTREMIST --- ---
    SHEALA: omyl, kolegyně. S blbotem. Takovej bludnej kruh jsem už dlouho neviděl. Komorbidita jako prase ..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Achjo, já se bavím s botem.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SHEALA: precti si zahlavi a nastenku
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KOCOURMIKES: Pokud na sobě pozoruješ nějaký rozpad exekutivních funkcí, obávám se, že za tím nebudou neuroleptika.
    A pokud rád čteš dlouhý materiály, tady ti pošlu něco ke čtení: http://www.mentem.cz/blog/exekutivni-funkce/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam