• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FESAKFLOYDDementogenní psychofarmaka a metabolické jedy
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    MORPHLER: Knihu uz mam, tesim se na ni. Ale jestli je v ni to co pisou noviny, its pity - 30 years late...
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: staci guglit. Cornelii tu mam jako prototyp lekarske demagogie.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    KOCOURMIKES: Hlavne lidi, co chteji vsechno terapeutizovat, maji tendenci hned odhadovat neci hlavu. Chapu to, je to jejich praxe, ale nerozumim tomu, proc nejsou ochotni si precist alespon mainstreamova media - ze ty firmy dostavaji nejvyssi mozne pokuty co kazdy rok, a soud jasne urci za co, vychazi ve vsech novinach a je o tom jasna verejna debata.

U dementogenni - samozrejme se o tom muzeme dohadovat, a kazdy terapeut vyrukuje se svoji klinickou praxi, nicmene alespon znat tech par stezejnich vyzkumu by taky vec osvetlilo. Alespon bychom vedeli, kdo s cim a proc nesouhlasi.

Jinak mi to pripomina spis hospodu nebo mlzeni.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    KLUZAU: na tu korupci ve farmafirmach, farmafirmy platily v usa miliardy dolaru pokut - ti budou tvrdit ze jsi paranoidni i nasi "experti" v nasem auditku v cele s Cornelii,a to nejsou si schopni precist clanek, ani n, ze clanku ktery dokazujou ze neuroleptika jsou dementogenni. chacha.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    MORPHLER: me na tom prijde pikantni fakt, ze kdo dnes tvrdi, ze ho sleduje CIA a chysta se proti nemu komplot, tak ma defakto pravdu: viz sledovani NSA, jednani o TTIP apod. Ale myslim ze lze dobre rozlisit, kdy je to patologie spojena s tim, ze ten clovek si mysli, ze je v tom sam a musi proti tomu hned zacit sam bojovat, atd. - ten clanek to vyborne popisuje.
    Na druhou stranu jsem mel kolegyni psycholozku, ktera mi na moje opatrne poznamky o korupci ve farmakoprumyslu (kterou jsem dolozil clanky z New York Times a vedeckych databazi), argumentovala tim, ze jsem paranoidne nastaveny.
    Dnesni doba prinasi necekane paradoxy.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    IOM_NUKSO: Je suis Cornelius Grouppe
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    podivejme, o tomto se tady presne mluvi. hilarious!
    MinusIQ with czech subtitles
    https://www.youtube.com/watch?v=8n3Z5gDDtO0
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Red Hot Chili Peppers - Otherside (Lyrics)
    https://www.youtube.com/watch?v=_m7_xZN8D7M
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    v praxi to vypada takto> 1/3 chronifikuje, 1/3 jednou za cas relabuje a 1/3 se psychousum napriste vyhne velkym obloukem
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ceska psychiatrie je likvidacni. kdyz se bavime o full recovery, tak ta prvni epizoda, a jeji "lecba" tedy, by mela cloveka natolik probrat, aby se "tam" clovek uz nikdy nevratil. je k tomu 70 procentni sance.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    PETGRIDUS: to jako myslis, ze to v tom Finsku proste prestalo fungovat, nebo opustitli co funguje? neoverene bych tomu moc nerikal. http://www.mindfreedom.org/kb/mental-health-alternatives/finland-open-dialogue ono to cele je o tom jak vlastne defunujes schizofrenii a jak k ni pristupujes.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    PETGRIDUS: tady vetsina lidi koriguje jednostranný bludy a bláboly od mikeše.
    a samozřejmě z tebe tady taky padaj názory daný tvým jednostranný pohledem.

pro mě je smutný, že napíšu x-krát, svůj kompromisní pohled na medikaci a jsem strkán do stejného pytle s psychicky labilním demagogem. NAPROSTO se od toho, co píše mikeš, distancuju.

Jsem proti plošnému dlohodobému nasazování psychofarmak všeho druhu...abychom nedopadli jak v USA.

proti dlouhodobému
    A plošnému!!!, tzn. v některých případech, je to opodstatněné, třeba ve tvém, kor když to TY CHCEŠ..to je ta volba.

ale to chce používat hlavu.

pokud se sem podle sebe chodíš hádat s mikešem a zachraňovat jehňátka v atace, tak ok.
    já si tě dám do ignoru (stejně jako mikeše), páč jsi tu jen další zaseklá jehla na gramodesce.

sbohem, měj dobrý život.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    spíš sem sem chodil, protože jsem chtěl aspoň trochu korigovat ty bludy a bláboly co tu rozjíždíte. Protože třeba člověk co má s tou nemocí novou zkušenost a přečte si tu ty demence od mikeše tak je jasný, že přijde k doktorovi a řekne pane doktore ja vam na to seru ja nechci byt dement psali to na internetu. No a diky nezaleceni pak vetsinou opetovne skonci v lecebne. Jak rikam je to marny budete tady donekonecna sermovat nejakejma alternativama, ktery nejsou overeny. Nevim nakolik funguji ti zazracni finove jak ste tu jima tapetovali par let zpet. Proste podle me je od vas peknej podraz desit uz tak vydesenyho cloveka a strasit ho jeste s nejakou demenci a dalsima perlama co splodi mikesuv poskozeny mozek.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    Sorry, sjem sice teoreticky za ty vsechny alternativy bez leku, absolutne, ale sama nemam dobrou zkusenost s terapiemi atd. Mozna to tady v Cechach jenom nefunguje, ale osobne mi vic pomohli leky nez vsechny terapie - terapie me spise vic rozhodili. Bylo mi sice v danem momentu probihajici terapie fantasticky, ale nasledny pad byl osklivy.
    KLUZAU: diabasis me taky hodne zklamal, poslal me tam slusne k sipkum, wtf... nevim komu jsou teda ochotni se venovat, jestli jen padesatnickam s propadem do feng-shui...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    half-wits, really
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    a btw. pisu to asi o pet prispevku niz dokonce:

[ AIM_FREEMAN @ Dementogenní psychofarmaka a metabolické jedy ]
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    CORNELA: ja tu xkrat psal ze zaleceni akutni faze je fer, tak nevim, co tu nacvicujete ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    CORNELA: no tak samozrejme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam