• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLAMIThe Go Programming Language - moderni programovaci jazyk
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Já nechápu osobně využití Go. Přijde mi, že srovnávat ho s C nebo C++ nejde, protože má GC a nehodí se tedy na nízkoúrovňový věci a srovnávat ho s Javou a C# taky nejde, protože není, tak vysokoúrovňový.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    BLAMI: O tom vim, mne spis zajiamala neci osobni zkusenost. C++ jsem nikdy neprisel na chut, byt v nem v praci pisu vetsinu casu a Go mne v tomhle dost nadchlo.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    WILD_A: Tipl bych si ze Google urcite, tusim ze snad Rob Pike nekde mluvil o tom, ze to pouzivaji v Google Maps. Z vetsich firem/organizaci o kterych jsem cetl/videl v ruznych mailinglistech nebo knihach urcite minimalne Canonical, Heroku a tusim Siemens.

Jinak se taky zatim rozkoukavam, ale vzhledem k tomu kolik overheadu odstranuje treba jen go tool bych se vetsiho projektu rozhodne nebal (trebas v C je kazdy projekt hned trosku vetsi kdyz clovek pouzije autotools :)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Zatim jsem nemel moznost v tom napsat neco vetsiho, sofistikovanejsiho, spis si to tak osahavam, ale rozhodne mi to dava vetsi smysl nez C++. Zajimalo by me, jestli to nekdo pouziva do produkce a psani velkejch projektu.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    moderni C-like jazyk? :) "Go makes much more sense for the class of problems that C++ was originally intended to solve." .. to zni zajimave, az budu mit cas, tak to na win vyzkousim ..
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    Tak abych to tu nejak "odpalil", zacnu takovym zakladnim dotazem. Vy kdo pisete v Go, jak si organizujete workspace? Mate neco jako ~/go se stabni kulturou GOPATH (bin/, pkg/, src/) a projekty nested v src/ a nebo mate projekty out-of-tree?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam