• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BLAMIThe Go Programming Language - moderni programovaci jazyk
    NYX
    NYX --- ---
    BLAMI: neresi tohle vendoring? a na spravu zavislosti treba glide nebo nejaky ekvivalent.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    jak si bezne organizujete workspace? Ja jsem donedavna pouzival jednu velkou hromadu (v ne-go svete pracuju na vyvoji operacniho systemu, kterej je tak zaverzovanej, takze mi to necinilo problem...) Ale ted pracuju na dvou projektech s konfliktnimi zavislostmi (jina branch). Pouzivate vic "GOPATH workspaces" a prepinate GOPATH?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Jak zprovoznit remote debugging Go aplikace ve Vagrantu z JetBrains (např. IDEA)? Povedlo se to někomu?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    NYX: tady je příklad konverze, akorát to není použitý v mapě: http://stackoverflow.com/...97/how-to-decode-json-with-type-convert-from-string-to-float64-in-golang
    možná zkusit nadefinovat klíč jako nový tip s anotací pro json?
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    NYX: To je hezky a zalezi ti na rychlosti? Nejsnazsi cesta je dat Unmarshal do interface{} a pak si s tim muzes delat pohodlne co chces. Kdyby zalezelo na rychlosti tak bych se zase mozna podival na https://github.com/pquerna/ffjson to pouziva generator a mozna to je dostatecne flexibilni i pro takovy pripad, nezkousel jsem v tom nic nez klasicky veci. Dalsi moznost je pres go generate si udelat vlastni dekodovani.
    NYX
    NYX --- ---
    Mam tu fujtajblovy JSON, kde jsou numericke klice jako stringy...tj.

{
       "5": {
       ... neco
       },
       "52": {
       ... neco
       },
       "57": {
       ... neco
       },
    }

a chci to dostat do map[int64]neco, tj. ten stringovy klic zkonvertovat behem unmarshalu na cisla. Zkousel jsem tam dat nejaky svuj custom type, dat mu UnmarshalJSON() a dostat do do map[customType]neco, ale vypada to, ze pro klice se vubec nevola.

tak kdyby treba nekdo mel napad co s tim.
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    NYX: Myslim, ze ve vetsine pripadu je stav takovej, ze na vice mistech jsou nejaky mensi projekty udelany, ale k velkymu rozmachu jeste nedoslo a nevim jestli a kdy dojde
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    Hledáme (DataSpring s.r.o.) do týmu programátora, aktuálně pro projekt v Go. Tak kdo se chcete přidat, ozvěte se mi do pošty.
    B3DA
    B3DA --- ---
    NYX: tusim jen ze Seznam a Skrz pouzivaji Go prave na ty zdlouhavejsi vypocty..
    NYX
    NYX --- ---
    jak moc se u nas Go vlastne rozsiruje? mate nekdo predstavu?

mame tu na projektu takovou silenost v php, ktera nektere veci pocita i par hodin (idealne by to melo mit "webove prijatelnou" odezvu)...tak jsem to ciste ze zajmu prepsal do Go a z 3.5h jsem se dostal na 30s na podstatne slabsim zeleze.

tak jestli az neco podobneho provedu priste, bude treba uz Go korporatne prijatelna varianta nebo to dopadne jako ted a bude to pouzitelne jen jako POC pro protlaceni prepisu do Javy.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: pro upřesnění - jedná se o temp tabulku
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    CUCHULAIN: tak jsem to vyřešil jinak.
    použil jsem driver github.com/minus5/gofreetds
    v něm můžu v jednom sql deklarovat tabulku, vložit do ní hodnoty a pak ji předat jako parametr do procedury :-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    WILD_A: github.com/denisenkom/go-mssqldb
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    CUCHULAIN: A jaky pouzivas dirver?
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    tusite nekdo, jak z go volat proceduru v mssql, ktera ma jako parametry tabulky?
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    REDGUY: Zalezi odkud prichazis ... z C/C++ sveta? Tak learning curve je mala, delka kodu mensi, i kdyz v pripade C++ s STL a pod to bude srovnatelny, nicmene na sitovy applikace je vetsina veci v standardni knihovne a je to na par radek, obecne myslim, ze standardni knihovna je fakt dobre vybavena a clovek si s ni fakt vystaci.
    Pokud prichazis z pythonu, tak learning curve je vetsi, pointery a "OOP" jsou celkem zmeny. Kodu clovek pise o neco vic, hlavne error handling, tj chce to editor se snipetama jelikoz psani if err != nil je vsude :) Nicmene nastroje okolo, jako psani testu a pod jsou snadny a pohodlny, ocenuju hodne profiler.

Ladeni je celkem bez velkych obtizi, godebug, print a pokud uz nic tak furt mame GDB, ze jo, ale tam se hodne lidem nechce :)
    WILD_A
    WILD_A --- ---
    ALMAD: To je pravda, ze to nebyl zadny velky projekt, ale v pripade vetsiho projektu si myslim, ze ma go dalsi vyhody :)
    KING
    KING --- ---
    BLAMI: ja nevim, na to mi prijdou vhodnejsi jazyky bez GC a podobnych veci ala rust nez go jako takove.
    BLAMI
    BLAMI --- ---
    LITTLELI: Velka slava imho prijde s vetsim nastupem IoT :)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    LITTLELI:
    WILD_A: Sly by nejaky podrobnosti? Ja mam k Go dost rozporuplnej vztah, kterej bych si rad nejak ujasnil, tak by me to zajimalo. Learning curve, delka kodu, voprudivost, laditelnost a tak...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam