Kdyby sem někdo zabloudil, protože uvažuje o tom, vzít si v Equabank hypotéku, tak tu pro inspiraci dám svůj příběh... Je to už pár měsíců, ale pořád mi to leží v žaludku
K tomu abych si ji nevzala v mBank, kde jsem běžně měla svůj účet mě přesvědčila moje poradkyně a tím, že mají nejlepší úrok a celkově podmínky. Jediné co bylo opravdu rychlé byl odhad nemovitosti, odhadce se mi ozval v den zadání žádosti (ale odhad ani nedostanete do ruky... jen si ho zaplatíte). Poté ale začala absolutně váznout komunikace s bankou... schvalování úvěru trvalo přes 14 dní a to jen proto, že nikdo nebyl schopný napsat mojí poradkyni, že již na schválení potřebují originál potvrzení o přijmu. Poté co byl úvěr schválen trvalo dalších 10 dní vystavit papíry pro úřady a pojišťovnu (prostě síla).
Před podepsáním kupní smlouvy mi banka odsouhlasila, že že prodejce bude mít peníze do týdne od dodání podkladů, ale přitom až v den, kdy prodejce měl už mít peníze na účtě zjistili chybu na katastru, za kterou teda mohla Raifka, kde má hypotéku sestra, ale i tak... Ověřovat katastr den po tom co měli poslat peníze prostě síla. Ještě že prodejce byl rozumný a neuplatnil smluvní pokutu na kterou měl v tu chvíli již dle smlouvy nárok.
Pokud se někdo bude rozhodovat jestli do této banky dát svou hypotéku doufám, že si to přečte. Její vyřizování v téhle bance mě dostalo skoro do Bohnic