• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SALVATORFilmová pátračka - aneb jak se sakra jmenuje??
    Radíme všem, kteří chtějí vidět, ale nedokážou si vzpomenout na název filmu. O hledaném filmu uveďte co nejvíce detailů, které si dokážete vybavit. Pokud znáte jména herců, zkuste nejdříve vyhledávání na csfd.cz.

Pro dotazy na tištěné dílo použijte spřízněný klub Literární pátračka

- Při zadávání dotazu na film napište do postu buď hledám film nebo hledám seriál. Podle tohoto pak přímo v diskuzi půjdou vyfiltrovat čistě jen dotazy.
    - Do záhlaví se zároveň budou umisťovat odkazy na aktuální, ještě nezodpovězené dotazy. Po jejich vyřešení budou ze záhlaví přesunuty na nástěnku.
    - Dlouhodobě nezodpovězené dotazy se budou z nástěnky časem mazat. Nic vám ale nebrání vznést dotaz znovu.
    - Pokud někdo film pozná/najde, dejte jasně najevo, že je to to, co jste hledali, aby mohl být film odstraněn z aktivních dotazů a umístěn na nástěnku. Palec nahoru sice potěší, ale nestačí.

Pokuste si vzpomenout na co nejvíc detailů, k hledání poslouží i pokročilé vyhledávání na IMDb nebo hledání přes klíčová slova.

V případě dotazů nebo problémů se obracejte na admina -  ID SALVATOR

A KDO HLEDÁ FILM VO KLUKOVI, CO LEKNUTÍM VYPLEŠATÍ, TAK JE TO PEANUT BUTTER SOLUTION!
    A TEN ASIJKEJ FILM S MALEJMA ROBOTAMA, ROZPŮLENÝM AUTEM A PODOBNEJMA PÍČOVINKAMA JE JEDEN Z DÍLŮ BLÁZNIVÝ MISE!
    rozbalit záhlaví
    KAAA1903
    KAAA1903 --- ---
    LOVE_DALI: Tak přesně tento film scháním strašně dlouho.....Nikde nic jsem nenašel. Děkuji za připomenutí, třeba tu někdo dá okaz na film vč. dabingu-titulků. Až ten film znova uvidím, možná mi odkápne nostalgická slza.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Vzpomněl jsem si klasický film, co dávali v Magionu:
    Kosmický syn Bej Bej (1988) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/342423-kosmicky-syn-bej-bej/recenze/
    našel jsem link na CN verzi a pochopitně bez zizllků. Zkoušel jsem hledat a nikde nic. Nevíte někdo? Vzal bych cokoliv. Klidně bych si to přečasoval a přeložil :).
    儿童电影 霹雳贝贝-电影-高清完整正版视频在线观看-优酷
    https://v.youku.com/v_show/id_XMzA5NTQwODg=.html
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    LOVE_DALI: Nemohl by to být Magický krystal?
    Magický krystal (1986) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/39262-magicky-krystal/recenze/
    CUNESK8
    CUNESK8 --- ---
    Hledám nejspíše krátký experimentální video art film, který běžel okolo roku 2000 na čt2 po skončení běžného vysílání. Název pokud si dobře pamatuji to mělo Graffiti. Nahrál jsem to na vhs s tím, že to bude nějaký dokument o graffiti, ale jakmile jsem to spustil, tak celý ten čas běžela v obraze modrá spirála na žlutém podkladu s monotonějším zvukem. Samozřejmě jsem si po x letech na tu vhs vzpomněl, ale nemůžu ji nikde najít. víte někdo něco o tom?
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    LOVE_DALI: To si pamatuju, dávali to na TV Premiera, taky by mě zajímalo co to je za film.
    FREELA
    FREELA --- ---
    ABRAHAM
    ABRAHAM --- ---
    Hledám film o automobilovém závodníkovi, měl rodinné problémy s manželkou, syna a možná i dceru. Na konci filmu se dal se ženou opět dohromady. Ale na konci při posledním závodě naboural a (asi) umřel.
    Bylo to někdy v devadesátkách na ČT. Možná to byl spíš seriál. Zahraniční.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Hledám tak osmdesarkovej dobrodruznej film. Nazev mi evokuje neco jako Tygri oko, Diamantové oko. Bylo to o hledani nejakyho posvatnyho kamenu. Vyprava, co to hledala byla takovy mixed. Snad mnich, nejakwj malej kluk (kral?), co umel bojovy umeni. Pak nejakej vedec.
    Pamatuju scenu, jak se meli v jeskyni dostat pres jamu a to udelali pres letajici koberec, protoze to v ty jame bylo helium.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Nehledám film, ale dabing. Nevíte kdo v prvním dabingu Prciček dabuje tu vysokoškolačku v autě, které Chris řekne "Vykuř mi ho, krásko"?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ELSINOR: Dost jsem se bál, aby mě zas nepředběhla RANDOM_NIGHT.

A Můj život jako pes hned rok nato. – Jo, strávil jsem na tom tři čtvrtě hodiny stále vzteklejšího prompt engineeringu (nakonec zabralo prosté Google/Gemini [skandinávský film kluk předvádí spolužákům kouzelnické triky]) a factcheckingu, ale zase jsem si dost rozšířil znalosti severské kinematografie.

Ještě bych doplnil, že 2021 udělali remake, kde je hrdina výrazně blonďatější a snad i hrncovitější, na ČT šel naposledy 7. února.
    Busterův svět - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/14516822073-busteruv-svet/

A asi to ovlivnilo celou generaci, tady si můžete užít na Oscara nominovaný 22minutový (2008): vystupuje 25letý wannabe mág stále bydlící u rodičů, dětská party, křeček, "dynamit", a probodávání bedny.
    Istället För Abrakadabra | PATRIK EKLUND
    https://vimeo.com/120778781
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    LEFTY: Na tomhle auditku je nejhorší, že si i u popisu filmu, kterej jsem nejspíš nikdy nevidě vsugeruju, že jsem tu konkrétně scénu určitě někde viděl. Mimochodem je mi to trochu povědomý. Viděl jsem někdy kolem toho roku 2000 skandinávskej film, kde byl hlavní hrdinou kluk byl, zval si domů děti a předváděl jim kouzelnický triky, který se naučil a zaboha si taky nemůžu vzpomenout na název. Byla tam scéna, kdy někomu z těch pozvaných sundal hodinky a předváděl trik s hmoždířem a tvářil se u toho tak, že mu ten trik opravdu nevyšel. Pokud někdo tohle viděl, tak poprosím o vysvobození, protože si nemůžu vzpomenout.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    hledám, ve kterém filmu (nejspíš švédském) byla scéna, kdy chlapečkovi chodili na návštěvu kamarádi a on se každému uklonil a řekl "doma je všechno v pořádku"?
    Byl to dětskej film, ale takovej s tím melancholickým vážným podtónem, prostě švédskej, dánskej nebo něco takovýho. Datace před 2005.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Hledám jeden film a přestávám si být jistá, jestli existuje. Cca z 80 až 90 let, odehrává se někde v Anglii, ve vězení. Hlavní postava ukradla větší množství liber, ale ty přestanou platit dřív, než se dostane na svobodu a budou nahrazené novými s jiným portrétem Alžběty II. Aby si je mohl vyměnit, zorganizuje útěk. Nějak v tom, tuším, figurovala vězeňská psycholožka a postava, kterou jsem myslela, že hrál John Candy, ale asi ne. "John Candy" v průběhu filmu umře a v závěrečné scéně, nebo snad mezititulkové, sedí u piana a hraje Sunny od Boney M, ale jako baladu.
    KULA
    KULA --- ---
    SALVATOR:
    NAGASAWA:
    HAHAHA!
    The Silent City (Short Film) Starring Cillian Murphy Don Wycherley, Garvan Mcgrath HD
    https://youtu.be/ALLaivOA3Vk?si=3mKxkySA_VJcj0-y
    ARAON
    ARAON --- ---
    Tohle muze byt naprosto film unrelated, ale u nas doma koluje rceni: "hubu to ma na sparenej jetel, ale zralo by to koser". A my nemuzeme prijit na to, odkud se to vzalo. Mame podezreni, ze to je puvodne nejaka filmova hlaska, protoze to zni hodne jako neco, co by zapadlo do neceho jako "Slunce, seno", ale odtamtud to urcite neni.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    EZEE: Mozek je svině, já si zcela jasně pamatuju film, ve kterém už jsem poznala tři různé filmy a jeden díl seriálu. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam