Vypadá to, že jsem si měl dát tak o litr míň, když mi při takto podle mě jasných formulacích nepomůže ani ChatGPT... nicméně snažím se přijít na tohle:
Zjevně nějaká post-apo a téměř jistě zombie. Jenže to není nic z toho notoricky známýho (?) okruhu a já na to prostě nemůžu přijít.
Motá se mi tam ještě scéna explodující helikoptéry s posádkou rodiny protagonisty, na což on přímo kouká. Nejsem si ale jistej, jestli to není jinej film (jehož jméno si taktéž nepamatuju). Evokuje mi to hodně Willa Smithe, ale I Am Legend to není. A stejně tak to není World War Z.
Nicméně mně šlo především o tenhle detail a klíčovou scénu, podle který si to všechno pamatuju: týpek v noci pádí autem k nějakýmu zátarasu – situace á la Raccoon City. Vtom ho někdo (myslím že s pistolí) z auta vyhodí a chce mu ho ukrást. Týpek řekne, dobrý, ale nech mě si zezadu vzít dítě. Zloděj kývne, týpek si z dětský sedačky vezme svý škvrně a vše je v pohodě. Na film to ostatně nemá vliv.
Mám tak čtyři promile, čili se omlouvám; v tomto stavu bych neměl psát nikam. Každopádně snad bude zítra někdo konečně chytřejší než AI.