• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWITASérioví a masoví vrazi - fakta a info
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo aileen-wuornos-160_zps7981814f.jpg
    Aileen Carol Wuornos (1956 - 2002)

    byla americká sériová vražedkyně, zlodějka a podvodnice, která v letech 1989–1990 na území Floridy zastřelila sedm mužů. Jako důvod těchto činů uvedla, že ji dotyční znásilnili nebo se ji pokusili znásilnit, a to v době kdy pracovala jako prostitutka. K jejímu zadržení došlo v roce 1991 a v následném procesu byla shledána vinnou a za šest vražd odsouzena k trestu smrti.
    Poslední jídlo odmítla a namísto toho vypila šálek kávy. Poprava injekcí proběhla na podzim 2002 ve státní věznici okresu Bradford County. Stala se tak desátou americkou ženou, na které byl vykonán trest smrti od zrušení jeho zákazu Nejvyšším soudem v roce 1976 a druhou popravenou na Floridě.

    popkultura
    film: Monster (2003) - Charlize Theron oceněna Oscarem pro nejlepší herečku v hlavní roli a Zlatým glóbem
    hudba: Wuornos (2001) - opera / San Francisco

    Aileen Wuornos | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/female.W/w/wuornos-aileen.htm
    M0R
    M0R --- ---
    tak já sem nacpu toho Picktona


    Šestapadesátiletý majitel prasečí farmy Robert Pickton byl obviněn z vraždy 26 žen. Porotci viděli videozáznam, na němž se přiznal k vraždám 49 žen. Do té doby vinu zcela popíral. "Připravoval jsem ještě jednu, aby jich bylo padesát," řekl Pickton prokurátorovi Derrillu Prevettovi, který si chtěl ověřit, zda se skutečně přiznal. Pickton popsal sám sebe jako masového vraha, který chtěl skončit v cele smrti.

    Prevett uvedl, že chce dokázat, že Pickton zavraždil šest žen a pak je rozporcoval. Jako zkušený majitel prasečí farmy uměl bourat maso. "Hlavy i těla byla rozpůlena," uvedl žalobce. Podle něj byly v tělech i v lebkách nalezeny stopy po střelách ráže 22. Pušku této ráže se našla v jeho prádelně v plastikovém pytli se sexuální hračkou, na které byly stopy DNA Picktona i jedné z jeho obětí.
    Poté, co byl v roce 2002 zadržen, hygienická stanice upozornila sousedy, kteří od Picktona kupovali vepřové, že by mezi ním mohly být i kusy lidského masa. Na farmě byly lidské kosti nalezeny spolu s prasečími. V bourárně masa také byla objevena náušnice jedné z obětí. Budova byla poté stržena a úřady vynaložily 61 milionů dolarů (1,3 miliardy korun) na prosetí půdy na celé usedlosti.

    9. prosince 2007 byl Pickton shledán vinným ze 6 vražd prvního stupně a odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti propuštění dříve než za 25 let.

    Robert Pickton | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/male.P/p/pickton-robert.htm
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo Gunman_Thomas_Hami_1638168a_zpse623bf57.jpg

    Thomas Watt Hamilton (1952 - 1996)

    byl 43letý nespokojený vedoucí skautů a zednář, kterého vypudila skotská Skautská asociace po dvaceti letech působení kvůli podezření z pedofilie. Hamilton se vypravil do Dunblane Primary School a v tělocvičně zastřelil 16 dětí a jejich učitelku. Použil svou legálně drženou zbraň a střelivo před tím než se zabil výstřelem do úst z revolveru ráže 357.

    Na počest sedmnácti obětí byl na místním hřbitově vybudován památník a kenotaf v katedrále. Peníze vybrané v následné sbírce byly použity pro výstavbu komunitního centra ve městě. Následkem těchto událostí byl parlamentem Velké Británie vydán zákon zakazující vlastnění všech ručních střelných zbraní pod 60 centimetrů celkové délky.

    Dunblane school massacre - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Dunblane_school_massacre
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    OT A SAMOTNÉ ODKAZY NA WIKIPEDII (ETC.) BEZ DOPLŇUJÍCÍCH INFORMACÍ BUDOU MAZÁNY!
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo 220px-Gillesderais1835_zps1d23d110.jpg

    Gilles de Rais (1404 - 1440)

    Hrabě Gilles de Montmorency-Laval, známý jako baron de Rais, přezdívaný Modrovous (fr. Barbe-bleue) byl bretaňský voják a sériový vrah. Narodil se v Machecoulu na západě Francie do rodiny bohatého velmože a po sňatku se svou sestřenicí Kateřinou de Thouarsovou získal velké jmění. V letech 1427-1435 působil jako velitel královské armády a během stoleté války bojoval i po boku Johanky z Arku, následně byl jmenován maršálem Francie.
    V roce 1434/5 vojenskou kariéru opustil a díky okultním praktikám, které provozoval, přišel o značnou část svého majetku. Po roce 1432 se stal viníkem řady dětských vražd. Počet obětí není dosud znám, odhaduje se však, že mohlo jít až o stovky. Na konci roku 1440 bylo u de Raise díky násilnému sporu s duchovním zahájeno církevní vyšetřování, díky kterému byly jeho vraždy odhaleny. Byl odsouzen k trestu smrti oběšením; byl popraven v Nantes dne 26. října 1440.

    Gilles de Rais - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gilles_de_Rais

    popkultura
    film: Tras El Cristal (1987), The Messenger: The Story of Joan of Arc (1999)
    hudba: Cradle of Filth - Godspeed on the Devil's Thunder
    LAURA
    LAURA --- ---
    KALLISTO: přiznala, že zavraždila i další děti (od roku 1957, tedy nejméně 3 roky odstup). Tj. dle mě je sériová vražedkyně. To, že jsi si vybrala mít úctu k ženám, ale nemít jí k dětem, je tvoje věc. Je to na stejné úrovni, prostě selektivně nepovažuješ některé lidi za lidi. Někdo takhle nepovažuje za lidi třeba cikány nebo černochy, někdo ženské, ty děti. Snad jsem to vysvětlila tak, že to i ty pochopíš.
    KALLISTO
    KALLISTO --- ---
    Pranyrujte me.. nemuzu se oprostit od myslenky, co tak filantropicke duse delaji v auditku jako je tohle..

    LAURA: mimochodem, teta Wiki rika:
    Sériová vražda je označení pro více za sebou jdoucích vražd (FBI stanovila v letech sedmdesatych jako rozhodujici pocet tri vrazdy se spolecnou charakteristikou), jejichž místo i čas se různí, je mezi nimi poměrně velká časová prodleva a vrah s nimi nepřestane sám od sebe. Často je zaměňován s pojmem vícenásobná vražda(kauza Fikáčková), který označuje prostě zabití více lidí.

    A to, mimochodem, s uctou k zenam (ve ktere jsem vychovavana), nema vubec nic spolecneho.

    ID Schwita se omlouvam za ohavne skatulkovani..

    a abych jen neplkala..

    Edmund Kemper
    Edmund Kemper - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Edmund_Kemper

    Rozhovor z osmdesatych let:
    Ed Kemper Interview 1984 1/2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=tTnEY8y-p7M

    Ed Kemper Interview 1984 2/2 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=pmFuNBgFue4

    LAURA
    LAURA --- ---
    KALLISTO: co ty považuješ nebo nepovažuješ za člověka je vzhledem k definici masových a sériových vrahů dost irelevantní. Tvůj názor je zruba na úrovni názoru, že ženy nejsou lidi.
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    KALLISTO: Nevedel jsem ze maji v Bohnicich pacienti pristup na net.
    KALLISTO
    KALLISTO --- ---
    SCHWITA: ono to bude asi postavene i vztahem k obetem.. do ctyr let nepovazuju dite za cloveka.. asi tak.. prave jsem si dala cerneho Petra a jdu spachat sebevrazdu, protoze se zas prihrne nejaky moralista filantrop :o/
    THE_SON_OF_MAN
    THE_SON_OF_MAN --- ---
    KALLISTO: Ja myslim ze sem zapada naprosto presne. Jestli sem nekdo nepatril, tak to byl Che Guevara.
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    KALLISTO: Dovoluješ si správně, očekával jsem nějaké plivance od fetišistů škatulí a wannabe bachařů. Přiznávám, že Marie je OT light, nicméně brutalita na dalších deseti novorozencích, a navíc podezření nějaké té další neplechy ji dává žolíka.
    KALLISTO
    KALLISTO --- ---
    SCHWITA: ta nezapada bohuzel ani do kolonky seriovi ani masovi, dovolila bych si podotknout ;)
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo 0001_zps96c81c39.jpg  photo 0032_zps0b5d3c3c.jpg

    Yoo Young-chul (*1970)

    je jihokorejský sériový vrah a kanibal. Přiznal se k vraždám 21 lidí, zejména prostitutek a zámožných starších mužů a byl jihokorejským soudem odsouzen za 20 vražd (jedna mu nebyla připsána pro nedostatek důkazů).
    Yoo zabíjel palicí, spálil tři své oběti a zmrzačil nejméně jedenáct dalších předtím. Sdělil, že snědl játra jedné své oběti. Jako motiv pro svoje počínání uvedl nenávist vůči bohatým lidem, ženám a veškeré společnosti. Neprojevil žádnou lítost, nýbrž zdůrazňoval, že si smrt zasloužili.
    Vraždy uskutečnil v rozmezí devíti měsíců - do svého zatčení v červenci 2004. 13. prosince 2004 byl odsouzen k trestu smrti. Jeho případ, který způsobil vlnu hrůzy v Jižní Koreji, vyvolal debaty o trestu smrti. Ačkoli tento nebyl zrušen zákonem, bylo moratoriem usneseno, že nebudou vykonávány žádné popravy. Před zatčením Yoo bylo veřejné mínění pro zrušení absolutního trestu, poté se souhlas v rámci populace opět zvýšil. Předseda senátu odůvodnil trest tak, že taková série vražd v Jižní Koreji je zbezprecedentní a představuje velmi závažný trestný čin. Trest smrti pro Yoo byl nevyhnutelný, vzhledem k obrovskému utrpení, které přinesl pozůstalým po obětech i celému národu.

    popkultura: film Bílé Maso (Chugyeogja) - 2008

    Yoo Young-Chul | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/male.Y/y/young-chul.htm
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo marie-fikackova-2_zps5d6de5c4.jpg
    Marie Fikáčková (1936 – 1961)

    rozená Schmidlová, byla česká zdravotní sestra a vražedkyně. V roce 1955 vystudovala Střední zdravotní školu v Klatovech a od roku 1957 pracovala jako zdravotní sestra na novorozeneckém oddělení sušické nemocnice. Pro její pracovní morálku se zvažovalo její zařazení do funkce vrchní sestry.
    Dne 23. února 1960 zemřeli na oddělení během její služby dva novorozenci. Při pitvě bylo zjištěno, že zemřeli násilnou smrtí. O čtyři dny později byla zatčena přímo na svém pracovišti. Při následném výslechu se přiznala. Oba novorozenci byli ženského pohlaví ve stáří 20 hodin a 5 týdnů. Přiznala se, že oběma promáčkla hlavu a jednomu navíc zlomila ruce. Přiznala také, že použila násilí proti asi deseti dalším novorozencům, ale ti – podle jejích slov – útok přežili.

    Jako důvod uvedla pláč dětí, který ji vadil. Do protokolu doslova uvedla: Bití dětí jsem dělala v době, když jsem měla dostat menstruaci, anebo v průběhu menstruace, neboť mě rozčiloval pláč dětí, což ve mně vzbudilo úplnou nenávist k dětem. Soudní lékaři ji shledali příčetnou, avšak se sklony k depresím, hysterii a k nekontrolovaným výbuchům vzteku.
    Rozsudek smrti byl vynesen 6. října 1960. Byla popravena oběšením v ranních hodinách 13. dubna 1961 v pankrácké věznici.

    Marie Fikácková | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/female.F/f/fikackova-marie.htm
    KALLISTO
    KALLISTO --- ---
    Pokud mohu, doporucila bych tematickou kapelu.. :)

    The Official Macabre band website/ Murdermetal.com
    http://www.murdermetal.com/
    Z4IK
    Z4IK --- ---
    tamatickej song
    Combichrist - God Bless - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=OQE3CxXuszQ
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo luca_zps02098373.jpg

    Henry Lee Lucas (1936 – 2001)

    byl americký sériový vrah, nekrofil a kanibal odsouzený za 11 vražd. Zabíjel spolu se svým komplicem převážně stopařky. Krátce po zatčení tvrdil, že spáchal 60 vražd, u soudu 100 a po přelíčení 3000, tedy jedné vraždy za den od jeho propuštění v roce 1975. Později svá svědectví odvolal. Dostal trest smrti, ale rozsudek byl nakonec Georgem W. Bushem v roce 1998 změněn na doživotní vězení. Bylo to první zvrácení trestu smrti, od roku 1982, kdy byl ve státě Texas znovu zaveden. Lucas by diagnostikovaný psychopat a zemřel v roce 2001 na infarkt.
    Případ se stal americkou senzací, Lucas kritizoval postupy výslechu a vyšetřování. Zapojila se dokonce Amnesty International.

    V roce 1976, po zabití svoji matky, se Lucas na Floridě seznámil s Ottisem Toolem a jeho neteří Friedou Powell. Lucas a Toole vytvořili v roce 1978 tzv. "homosexual crime team" a vydali se na vražednou jízdu po státě. Lucas později tvrdil, že během tohoto období zabil stovky lidí a Toole mu asistoval při 108. Trio opustilo Floridu a usadilo se ve Stoneburgu, kde založilo komunitu zvanou The House of Prayer. Lucas byl zatčen v roce 1983.

    Henry Lee Lucas - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Lee_Lucas

    Henry Lee Lucas ; The Confession Killer (Documentary) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=xRhND1OyI1o
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo picuskyn_zpsca361db3.jpg

    Alexandr Pičuškin (*1974) aka Šachovnicový vrah

    je ruský sériový vrah, který zabil podle svých slov 61 lidí v Bitcevském parku v Moskvě. První vraždu spáchal v roce 1992, kdy zabil svého spolužáka. Těla mrtvých lidí zpočátku házel do kanalizace, proto se spousta lidí co zavraždil považovala za nezvěstné, později mrtvoly do kanalizace přestal házet a nechával je na povrchu, díky tomu na něj policie přišla. Dokázáno mu bylo 48 vražd ostatní mu nebyly prokázány, avšak Pičuškin se k nim sám doznal, chtěl prý zavraždit celkem 64 lidí - tolik je políček na šachovnici. V říjnu 2007 byl odsouzen k doživotnímu trestu.

    Pičuškin vyhledával převážně starší bezdomovce a lákal je na vodku. Poté, co spolu popili, jim rozbíjel hlavu kladivem a lahví od vodky. Někdy si vybral i mladší muže, děti nebo ženy. Útočil vždy zezadu, aby si nepotřísnil šaty od krve.
    Tvrdí, že se při každém zabíjení cítil jako Bůh, protože rozhodoval o tom, jestli by oběť měla žít nebo zemřít. "Ve všech případech jsem zabíjel z jediného důvodu, abych žil. Chtít žít pro mě znamená zabíjet. Vražda je pro mě jako pro vás jídlo." Kliničtí psychiatři shledali Pičuškina duševně zdravým.

    Alexander Pichushkin | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/male.P/p/pichushkin-alexander.htm

    Serial Killer ➠ Alexander Pichushkin ➠ Chessboard Killer - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Ek1U4iKXhUE
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
     photo speed-freak-killers-combo-2agrid-8x2_zps19dd141d.jpg

    Loren Herzog - Wesley Shermantine aka Speed Freak Killers

    duo sériových vrahů, kteří byli původně obviněni ze 4 vražd a podezříváni ze zabití 72 lidí v okolí San Joaquin v Kalifornii. Pseudonym dostali kvůli jejich zneužívání amfetaminů. Shermantine je odsouzen k trestu smrti, Herzog spáchal sebevraždu v roce 2012.
    Vyšetřovatelé se domnívají, že pachatelé zakopávali těla v odlehlých kopcích, důlních šachtách a přívěsových sídlištích. Nové výpovědi stále přinášejí nové důkazy. V roce 2012 napsal Shermantine dopis novináři s lokalitou a vyšetřovatelé na místě určení, ve studně na opuštěné farmě, nalezly 300 lidských kostí.

    "Listen to the heartbeats of people I've buried here. Listen to the heartbeats of families I've buried here."
    (Shermantine po konfrontaci sousedkou na přívěsovém sídlišti)

    Wesley Shermantine | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/male.S/s/shermantine-wesley.htm
    Loren Herzog | Murderpedia, the encyclopedia of murderers
    http://murderpedia.org/male.H/h/herzog-loren-joseph.htm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam