FILTHY_SAD_EMO: takle, pokud to beres jakoze vazne a ne jako praskovani dalsiho nyxihu klubu, tak ja si nemyslim ze hlavni problem CR sou zneuzivaci davek. Ano lze se hadat do jaky miry za ten bordel mohou neziskovky co pracuji v soc sfere a lide co to "mysli dobre". nicmene, ja za hlavni problem povauzju lidi co to mysli spatne, a neni vule je kontrolovat.
Preklopim takovej status z FB a muj komentar (sorry za TL, DR) jen se pokousim ilustrovat, kam mirim. (Jedna se o postizenou problematiku, tedy tam kde je tez riziko zneuziti davek, necitlivyho zasahu socialnich pracovniku nebo naopak hyperprotektivnich socpracovniku):
NĚKTERÉ RODINY ŘEŠÍ NAPŘÍKLAD TOTO: "Právě jsem odevzdala výpisy z účtu – půl roku zpětně na sociálce a oni se budou hrabat ve všech mých má dáti dal od kontokorentu do kontokorentu. Budou diskutovat o všech zbytných a nezbytných věcech na které smíme nebo nesmíme v hmotné nouzi ani pomyslet. Vyplňovala jsem kolonku o tom, zda jsem náhodou nepřišla z výkonu trestu a to je vždycky dobré si uvědomit kam člověk v téhle společnosti patří, když se stará o dítě s nejvyšším stupněm postižení. A tak se starám a nejsem holt fotbalový ani golfový klub, který si tak nějak samozřejmě nárokuje podporu z veřejných financí a rozhodně tomu neříká žebrat a hmotná nouze....
Zítra půjdu pro změnu žehlit čtyři poukazy do Motola, jen tak cvičně, protože prostě k vozíku zapomněli vypsat poháněcí obruč, postranici, posun těžiště a opěrku hlavy. Doufám, že z nich v předklonu vymámím to, na co máme nárok už sedm let, jenže nebyla síla a byly jisté obavy, že to nepůjde hladce, že…. Pojedu to osobně podat na pojišťovnu, kde budu doufat, že vozík, kolem kterého běháme od ledna konečně zkompletují.
(Tohle byl status od O.S. Asistence, O.S. ktera dela v socialni oblasti)
A muj komentar. Kterej vystihuje to, copali me. A zajimalo by me, jestli jsem ojedinelej magor, nebo jestli v tom vidi problem vic liduch:
ja vetsinou nejsem priznivcem tahat politiku do veci kolem handicapu, takze me kdyz tak smazte. Ale kez by byly podobne prisne kontroly na ministerstvech a uradech, kez by se vlada trasla ne o kazdy zapomenuty milion, ale korunu... a to bez rozdilu stranicke prislusnosti.