• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    Sledujte vývoj české politické scény v nové Android aplikaci. Mějte přístup na iDNES, iHNed, Lidovky.cz, Aktuálně a další servery z jedné aplikace:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jakubflaska.novinkyrss

    Ukázka, jak se u nás krade:
    Reportéři ČT, 8.7.2013
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct/213452801240026/obsah/269541-kdo-vydelal-na-pronajmu-skladu-v-nemocnici-na-homolce/
    Pronájem skladu o pěti čtverečních metrech za osm milionů měsíčně.
    rozbalit záhlaví
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CROME: a co vše to teda bylo stornováno?
    a v čem konkrétně se projevuje/valo, že to byl "režimní prominent"?

    Jako já to nechci principielně zpochybňovat - jak jsem psal, já o Babišovi vim docela tužku, ale z toho co jsem četl na posledních 130 příspěvcích jsem nenašel absolutně nic kromě dojmologie a nepodpořených tvrzení.
    Kdybys byl tak hodný a dodal něco důvěryhodného, co by Tvoje řeči podpořilo - cokoliv, zápis StB který něco konkrétního dokazuje, výpoběď nějakého člověka co u něčeho byl, nějaký doklad o tom, že někde někomu něco provedl...


    LOPIK: Moje matka pracovala na Strojimportu, takže děkuji ale mám sám docela představu (ne, nebyla členkou KSČ, ano, byla přímo obchodní zástupkyní jednající se zahraničními dodavateli, ano, jezdila na zahraniční služební cesty, ne, nebyla nikde na rezidenčním pracovním pobytu).
    Mimo to se relativně zajímám o historii a současnou praxi tajných služeb.

    A mám kamarády mezi diplomaty nebo z rodin diplomatů... a můžu Tě ujistit, že s tajnou službou spolupracují lidé na podobných výjezdech dodnes. A to lidé všech států. A spolupracovali dřív a nejspíš ještě hodně dlouho budou.
    Ono ostatně od toho tajná služba tak trochu je - aby právě s těmihle lidmi spolupracovala.

    Prostě a jednoduše - pokud toužil dělat zahraničního pracovníka, nedivím se, že byl v KSČ/KSS, bez toho to moc nešlo a pokud prostě viděl svůj kariérní sen v tom že bude dělat obchodní zastoupení v zahraničí, tak si tu legitku pořídil, no. Není to zrovna něco, čím bych se chlubil, ale pokud to bylo všechno, co v tom KSČ dělal, tak mi to zase tak katastrofální nepřipadá. (teda, připadalo by, ale bohužel se z toho u nás stal dost standard, takže Babiš v tomhle směru prostě není nic zvláštního)

    V tom, že tam pak "spolupracoval" s StB - ono StB určitě zajímalo, kdo se nechal zkorumpovat, stejně jako to dneska zajímá BIS, takže bych se divil, kdyby vyjel do Maroka a "nespolupracoval". Stejně jako kdokoliv jinej na dané pozici. Pokud o nikom nikde nic neřekl, tak to je totéž jako s tou legitkou KSČ v tomhle kontextu, protože bez kádrové prověrky od StB by ho do toho Maroka nepustili.
    CROME
    CROME --- ---
    SIRIEN: ono je spis dulezitejsi co vse bylo stornovano, z principu to byl rezimni prominent proti cemuz se tak durazne obhajuje, proste byl a nedelej si iluze, ze strana a lid si nezadal ideologicky pevne kadry..me to staci
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CROME: HWLLFFRDD: četli jste to hoši? Já se jako o Babiše nijak moc nestarám, ale četl jsem teď ten jeho životopis a četl jsem i tu zprávu STB a nepřijdou mi nijak zvlášť v rozporu.

    Zejm. strana 7 zmíněného PDF, odst. 2 jasně říká, že Babiš spolupracoval s ekonomickou částí STB (tak, jak sám přiznává) za účelem odhalování korupční aktivity ve státním podniku (což je a vždy byla a doufám že vždy bude legitimně apolitická ekonomická trestná činnost.
    Plus tam je hromada komančskejch blbejch keců zejména v použitém slovníku ("vnitřní a vnější nepřítel" a podobné žvásty) - jenže ty jsou ve všech dokumentech té doby, nejen v StB dokumentech - komači tyhle sračky prostě psali kamkoliv mohli.

    V celém tom PDF jinak není ani fň něčeho, co by Babiše jakkoliv očerňovalo - jen hromada administrativních keců a formálních zápisů, vůbec nic konkrétního o čemkoliv.

    Jako sorry, ale tímhle jsi fakt dokázal dost kulový.


    CROME: a projistotu když tohle vidim předesílám: jsem studentem ČVUT a rozhodně nejsem placený žádnou politickou stranou - vskutečnosti momentálně nejsem placený nikým. Babiše ani nikoho jemu blízkého neznám. Jeho politickou iniciativu jsem zaregistroval nedávno a neplánuju ji jít volit.


    CROME: Určitě. Stejně jako schopný člověk najde uplatnění za každého režimu. Ono tohle je taky takovej dost nic nedokazující blábol - máš nějakej režim a lidi sou vždycky v podstatě stejní. Svině budou svině a chytří a pracovití budou chytří a pracovití a ve všech režimech si ti i oni najdou cestu nahoru. V některém režimu to je snazší pro jedny, v jiném pro druhé, ale žádný režim nezvládne jedny nebo druhé úplně zaříznout.


    HWLLFFRDD: Jo. Problém je, že StB tohle dělala běžně. Resp. její agenti. Řídící pracovník je jedinou spojkou mezi tajnou službou a agentem (kdekoliv na světě, je to princip fungování tajných služeb), takže si nabalí co nejvíc agentů okolo, pár jich skutečně něco dělá, ostatní jen vykazuje.
    Pak si chce třeba zajít s milenkou na kefe, tak si hodí šichtu, zajde do restaurace, dá si kafíčko, účet hodí na podatelnu jako "pracovní výdaje", sepíše dvě stránky blábolů o schůzce s agentem a tradá! má vykázanou i pracovní činnost.

    StB ostatně není zdaleka jediná kdo měl s tímhle problémy - i samotná CIA měla pár chutných skandálů na tohle téma, kdy její operativci vytunelovali nechutné prachy na neexistující agenty - dokonce nejen na "výdaje", ale i na údajné "úplatky" které pak zašili do vlastní kapsy a vykázali za ně naprosto nezajímavé informace.


    KEMAL: ne, fašismus počítá s vládou faší, (spolků, cechů, whatever, překladů jsem viděl mnoho) - tj. jedná se o systém, v němž jsou politické strany nahrazeny systémem odborových organizací. Což zahrnuje všechno od dělníků přes živnostníky až po velkopodnikatele.
    Je to systém založený na myšlence, že právě lidé vědí o svých problémech nejvíce a proto by lidé shodné profese (a tedy i sociální třídy atp.) měli být zastoupeni sebou samými a nikoliv stranami k nim se hlásícími.

    Teda, to je základ. Pak to můžeš dál historicky rozvíjet tím, jak budeš navazovat ten základ s reálnou implementací, ale na obhajobu fašismu bych rád poznamenal, že v době kdy se mu holdovalo demokracie nebyla ustálený standard a různé formy diktatury od aristokracie přes nacismus, komunismus atp. se v mnoha částech Evropy těšily velké oblibě - totalita není nutným atributem fašismu, ačkoliv historicky s ním spojena byla.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ROMANET: kdyz clovek nema co rict, je lepsi mlcet.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    JUNIPETRUS: ještě, že nás na to upozorňuješ, tedy jede obrovská debata o hitlerovi.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    spis je zdrojem nedorozumeni, ze nekdo si pod pojmem fas. predstavuje jen politiku a cinnost Adolfa H
    Asi je lepsi pouzivat jine slova, ale take je dobre vsimat podobnych rysu s fas. v jeho puvodnejsim vyznamu

    CROME
    CROME --- ---
    napsal, jsem to v reakci na potencial teto ekonomicke idee ne jako popsani soucastneho stavu veci..
    CROME
    CROME --- ---
    SANTAL: ano toho jsem si vedom, Babis neustale zduraznuje, jak dava praci Ceskym lidem a plati dane Ceskemu statu, take se snazi o jakousi moralni obrodu Ceskeho naroda (alespon tak to chapu z tech vykriku)
    Spolecensky i ekonomicky jsme hodne jinde vsak take netvrdim, ze je to Mussoliny, spis Berlusconi, ktery je dle soucastne terminologie blize pravemu stredu,...
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROME: Ne, to nedělej, protože je fakt nevhodné rozmělňovat slovo fašismus na kdeco.

    máme hodně jiných slov.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    CROME: houby, fašismus vykazuje i jiné znaky, jako silný nacionalismus a pod.

    Korporativismus máš i dnes (nebo neokorporativismus, bo jak to kdo nazývá, ono jsme společensky jinde než v době meziválečné a tak se mění io politika) třeba v Jižní Korea... nebo Hong-Kong.

    Tedy konkrétně: korporativismus je tam, kde část parlamentu je JMENOVÁNA (nikoli volena, což s s ANO i bez něj nezmění) korporacemi (jako takové můžou vystupovat i cechy... tedy v dnešní době třeba i odborná združení - nejen firmy).
    CROME
    CROME --- ---
    KEMAL:nechci Babise oznacovat za fasistu, ae minimalne ekonomicky se chova jako klasicky autokaticky korporatista a vzhledem k tomu , ze doted nerekl co je jeho vubec jeho fakticky politicky nazor, muzeme spekulovat
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    CROME: je pravda že ty rozdíly neznám, ale afaik i fašismus počítá s fyzickou likvidací "nevhodných" kulturních skupin

    pokud usoudíš že potřebuju dovzdělat, nebráním se další diskuzi, ale asi kdyžtak v poště ať to tu neplevelíme
    CROME
    CROME --- ---
    KEMAL: fasismus neni nacismus, korporatokracie je nedilnou soucasti teto ideologie,
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    KEMAL: fašisto!
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    chtěl bych poprosit o nedevalvování a nezamlžování pojmu "fašismus" tím, že se by se používal na cokoliv se někomu nelíbí, aniž by u toho šlo vysloveně o kejhák

    děkuji
    CROME
    CROME --- ---
    pro me fasismus neni v zadnem pripade zlepseni
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CROME: Co se mě týče, tak korporatokracie je furt zlepšení. Oproti současné kmotrokracii tam máš aspoň veřejně známou správní radu která nese odpovědnost (tj. víš, před kterým domem máš vlastně demonstrovat a do kterého okna konkrétně házet cihlu)
    CROME
    CROME --- ---
    LOPIK: to neni podstatne, hlavni je, ze se vse zodpovida Ducemu
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CROME: Tady narozdíl od korporátu aspoň víš, komu to patří..
    CROME
    CROME --- ---
    me z Ano vychazi stara dobra korporatokracie
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    JUNIPETRUS: :-DDDD

    "A ja mam pocit, ze se definice praviceho strany spociva v tom, ze neni levicova."

    tesat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam