• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JACKERPolitické hnutí ANO - www.ano2011.cz - Změňme českou politiku! Je to na nás!
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    BOREC: To není tak automatické, já mu věřím, protože ho znám. Snažím se být objektivní a taky se snažím si vytvořit svůj názor jako voliče, což není jednoduchý, proto i lezu sem za váma, abych nebyl v bublině.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    PISKVOR: No jasně, ale to je jasné z kontextu. Jistota není ani na jedné straně, ale připadá mi, že pokud se soudí a mohl by to prohrát, tak by to nebylo výrazně moudré rozhodnutí, takové od něj nečekám, takže to zřejmě neprohraje, tedy asi neexistuje podpis a tedy ani důkaz.

    V článku je navíc tahle věta: "takzvaná spolupráce měla probíhat (a je vykazována účtenkou z restaurace) i v době, kdy Andrej Babiš dlouhodobě pobýval jako delegát v Maroku. Mohla (mělo být "mohl", to je chyba) tak být těžko na dvou místech vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů."

    Zkus si představit, že fakt nespolupracoval, chápu že řada lidí ho nemá ráda, protože ho viděla v televizi v pořadech, kde se neuvedl dobře, navíc je to bohatý člověk, ale v tom Maroku opravdu byl.
    BOREC
    BOREC --- ---
    PISKVOR: kdyz te plati tak mu veris, to da rozum :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAREK_PRCHAL: ...u ktereho si muzes polozit otazku, zdali mu veris a proc mu veris.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    FEDAJKIN: Takhle od stolu od komplu s těmi údaji, které uvádíš, chápu, že Ti to "vše nasvědčuje", nicméně vezmi do úvahy, že AB tvrdí, že nic nepodepsal, což zatím nikdo nezpochybnil a on by to asi netvrdil, kdyby něco podepisoval, to by bylo, myslím, blbé. Vím o tom dost málo, ale myslím, že pokud neexistuje podpis vázacího aktu, tak jsme odkázání na dokumenty zločinecké organizace, u kterých si můžeš položit otázku, zdali jim věříš a proč jim věříš, a na jeho slovo.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    K tomu bych upozornila na vhodný relační rámec - a to je SOUČASNÝ ministr financí ;)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    SANTAL: číst diskuze pod článkama začnu hned poté, co mě omrzí sezení na hřebících a oposlouchá se mi Michal David
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    SANTAL: samozřejmě. A je nabíledni, že takový magor by na místě AB tenkrát mohl způsobit hospodářskou katastrofu.

    S potěšením shledávám že AB již na počátku 80.let jednal nesobecky a státotvorně. Jako ministr financí jistě bude naší zemi skutečným přínosem.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KEMAL: Pamatuju magory, co tomu fakt věřili. V osumdesátých. Nikdo z nich to nedotáhl nikam. Ani za sociku, ani po něm.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    ZAPPO: Doporučuju přečíst diskuse pod článkama o AB (a spolupráci) - a ne, opravdu si nemyslím, že se jedná pouze o placené příspěvky.
    Tahle optika zde už je.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    navíc si představte kdyby tam místo něj nalili nějakýho magora co tomu fakt věřil
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    FEDAJKIN: Nedobře se na to díváš. Ta správná optika je, že na spolupráci s STB není nic špatnýho, pokud jsi nemlátil lidi obuškem a neudával kamarády.
    Ještě chvíli a bude to znak zodpovědného občana, který se snaží státotvorně pomoci zemi, kterou má rád, skrze její standardní orgány!
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    MAREK_PRCHAL: táta v ksč, máma v ksč, on v ksč od 1980, kariéra v ssm, vše nasvědčuje tomu, že když za nim přišel pán v plášti, rozhodně odmítl spolupráci třeba se slovy "to už je za hranou mé morálky"
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Pch. Obchodník na situaci reaguje. Názory nemění konzervativní teolog.

    Mě spíše zajímá proč finance, ne třeba hospodářství...

    Ale zajímavost do kampaně to vnese - rozhodně do té Kalouskovi, která měla mít nastavení "my proti levici" - a nyní je vyzván k obhajobě "...a byl bych taky lepší jako Babiš".

    Beru to tak, že tím vyzval jak Kalouska, tak Sobotku.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    Kam se vytratilo předsevzetí držet se od vlády co nejdál?

    Jen hlupák nemění názory.

    AB chce bejt ministr financi.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MAREK_PRCHAL: Myslim ze clovek jako ty je scopen vseho.

    Jsou zavody ktery jsi v zivote vyhral Marku, to te jiste slechti. V zavode o moralku a pevnou pater se ti vubec nedari.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    VON_GILOTINE: Myslíš, že se člověk jako já zakope v aparátu politický strany? :-)
    CROME
    CROME --- ---
    strelivo na Andreje?:)
    Mrázek před smrtí sháněl „střelivo“ na Babiše - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...mrti-shanel-strelivo-na-babise-fee-/domaci.aspx?c=A060519_090827_domaci_mr
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    plati te dobre. tak preji nejakou hezkou pozici v aparatu po volbach. muzes tam vzit BOO, aby mu poradila nosit zelenkavou.
    MAREK_PRCHAL
    MAREK_PRCHAL --- ---
    Právě vydaná tisková zpráva:


    Na Andreje Babiše se objevil vykonstruovaný spis StB, spolupráci odmítá a soudí se

    Na internetu se objevil svazek StB, který údajně vedla na Andreje Babiše komunistická státní bezpečnost. Andrej Babiš se nikdy písemně nezavázal ke spolupráci s bývalou Státní bezpečností, nikdy s touto organizací jako agent vědomě nespolupracoval a nikdy ani neprojevil vůli s ní spolupracovat. Proto Andrej Babiš podal žalobu k soudu v Bratislavě, kde se snaží očistit své neprávem poškozené dobré jméno. Soudní líčení začalo letos v červnu a má pokračovat 10. října.

    V rámci úplné otevřenosti se Andrej Babiš rozhodl uveřejnit svoji žalobu v celém rozsahu. Ta poukazuje na to, že spis je nepravdivý, smyšlený a evidentně vykonstruovaný.

    Do přímého kontaktu s bývalou Státní bezpečností se Andrej Babiš dostal přibližně třikrát v letech 1980 až 1982, kdy byl předvolán jako zaměstnanec podniku zahraničního obchodu Petrimex Bratislava. Nešlo o žádná utajená setkání, nýbrž vždy o oficiální schůzku vyžádanou ze strany bývalé StB. Tématem těchto v jistém smyslu kárných rozhovorů v žádném případě nebyla spolupráce, avšak skutečnost, že Andrej Babiš jako zaměstnanec tehdejšího podniku Petrimex Bratislava odmítal dovážet nekvalitní a nebezpečné fosfáty ze Sýrie.

    „Komunistický režim mě donutil dovézt jednu loď fosfátů ze Sýrie do podniku Precheza v Přerově. Při vykládce dělníci i přes plynové masky krváceli z nosu i z uší a ovzduší v celém Přerově bylo zamořeno prachem,“ uvedl ke své údajné spolupráci s tajnou policií Andrej Babiš. Po této události komunistická StB již Andreje Babiše víckrát nekontaktovala.

    Ukázalo se, že i přes to byl Andrej Babiš v archivech veden od roku 1980 jako důvěrník a od roku 1982 dokonce jako agent bývalé Státní bezpečnosti. Andrej Babiš přitom vůbec neměl povědomí o tom, že by bývalá Státní bezpečnost na něj v tomto období vedla spis důvěrníka či agenta.

    „Dalo se čekat, že před volbami tento svazek, který si na mě StB bez mého vědomí vedla, někdo vytáhne. Opakuji to samé, co jsem řekl před soudem. Nikdy jsem s StB vědomě nespolupracoval, nikdy jsem nepodepsal žádnou spolupráci. Ve svazku s krycím jménem Bureš ani žádném jiném nenajdete můj podpis. Tajný policista si svazek vedl jen proto, aby vykazoval nějakou činnost,“ konstatuje Andrej Babiš.

    Spis, který na Andreje Babiše vedla StB, byl vykonstruovaný a smyšlený, o čemž jasně svědčí mimo jiné tyto skutečnosti:
    - údaje ve spise jsou dodatečně napsané stejnou osobou a ve stejném čase, i když takzvaná spolupráce měla probíhat několik let a osoby, které byly odpovědné ze strany StB za vedení spisu se opakovaně vyměnily,
    - takzvaná spolupráce měla probíhat (a je vykazována účtenkou z restaurace) i v době, kdy Andrej Babiš dlouhodobě pobýval jako delegát v Maroku. Mohla tak být těžko na dvou místech vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů,
    - zpráva o získání ke spolupráci je evidentně opsána z listiny z jiného staršího svazku vedeného StB na úplně jinou osobu,
    - ve spise je vykázáno zničení dokumentů, které nikdy neexistovaly,
    - svazek neobsahuje nic, co by byť okrajově svědčilo o úkolování Andreje Babiše.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam