Padl dotaz na Krajkáře...
S psaním je to na pytel, flákám to neskutečně, slíbila jsem dvě povídky, ale místo toho pořád maluju. Ale od února už si k tomu sednu, fakt!
Zatím sem ale dám seznam výstav svých malůvek - teda není to zatím tak úžasné jako v GASKu, ještě musím chvíli trénovat, než tam budu :D - ale výstavy obnášejí vernisáže a na vernisážích je víno a je možné se tam potkat, kdybyste někdo chtěl.
2. - 16. 2. : CHAPADLA VE VELVETU - Praha, kavárna Dark Velvet, vernisáž v pátek 6. 2. od 18:00, viz fb událost
https://www.facebook.com/events/2425282621256550Tam bude k vidění hlavně backlist (čili obrázky, které jsem měla na Pevnostconu a v prosinci na Palmovce), plus několik nových olejomaleb, čili kdo byl na těch předchozích, moc ho to nepřekvapí (ale jestli si tam něco vyhlédl, může to ještě rychle zdrapnout, akvarely jsou všechny na prodej, olejomalby budou k dispozici v červnu po výstavě v Šatlavě, viz níže).
17. 2. - ještěseuvidí: Hradec Králové, Café Pessoa, vernisáž 20. 2. od 18:00, fb událost taky teprve bude. Odvezu to tam rovnou z Velvetu a bude tam to samé, takže hradečáci nemusí sbírat odvahu lézt do absinthového baru ve zkažené Praze.
Duben - možná by malůvky ještě byly na Fantasticonu v Berouně, to ještě není napevno, a byly by tam spíš akvarely, na oleje není místo, a do té doby už s trochou štěstí budu mít nějaké nové (tedy akvarely).
18. 5. - zhrubakonecčervna: Praha, Dobrá Šatlava, Uhelný trh 2, vernisáž 19. 5. od 18:00 - výstava se bude jmenovat Útěky z Divnosvěta (nebo možná Návraty do Divnosvěta, to se ještě uvidí), a tam už bych ráda dala hlavně nové obrazy, pokud možno olejomalby a pokud možno větších formátů. Spoustu jich mám už rozmalovaných, ale holt baví mě vrstvené/lazurní olejomalby, a to je drbačka málem jako s románem: jsou tam technologické pauzy, protože každá vrstva musí pár dní schnout, než na ni může přijít další, a tím pádem se to vleče týdny a nedá se to moc uspěchat. (Proto ti opravdoví malíři mívají "série" - chodí prostě dokolečka kolem několika obrazů, které jsou všechny mokré, a šudlají ten z nich, který je momentálně nejsusší; a pak je si ovšem celá ta várka navzájem trochu podobná, protože vzniká najednou.) No a mně vzniká Divnosvět, jak se dalo koneckonců čekat.
Trochu doufám, že s technickými pauzami půjde skloubit i psaní a že ze mě konečně zas něco vypadne :) Poslední čtyři roky jsem chodila na různé večerní kurzy malování, ale teď od února už jsem to utnula, právě abych zase mohla psát. Jsem sova, mozek mi funguje akorát večer, ráno jsem marná.