• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EZEEDark Souls & Demon's Souls | PREPARE TO DIE! | Bloodborne | Sekiro | Elden Ring | atd | ...aneb umíráme s nadšením

Demon's Souls wiki | Dark Souls wiki | Dark Souls II wiki | Bloodborne wiki | Dark Souls 3 wiki | Sekiro wiki | Elden Ring wiki

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nioh wiki | Ashen wiki | Remnant wiki

rozbalit záhlaví
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    FRIZER: Me na DaD chybelo, aby když tam neco dela, probleskla nekde bokem dvacetistenka :)
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AIAX: Taky jsem jeho scimitary ocenil..)
    AIAX
    AIAX --- ---
    FRIZER: Ha, teď jsi mi připomněl příhodu z pravěku, když jsem hrál poprvé BG1, tak jsem zatoužil po lootu z Drizzta, někde jsem si našel, jak ten fight ocheesovat a fakt ho zabil. Byl to sice takový oser, že si to pamatuju i po dvaceti letech, ale zvládl jsem to. A pak s tou jeho výbavou prošel zbytek hry s prstem v nose :DD
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    AIAX: DaD je hlavne skvelej fanservice napchanej odshora az dolu odkazy ktere nema "casual" sanci pobrat a to nejsem extra znalec. Jedine co tomu chybi je Drizut ktery se mohl mihnout nekde v pozadi, tak jako v BG1.

Nikdo taky nezminil MK kterej jsem si ve Svetozoru v deviti letech nesmirne uzil a minimalne OST main theme ospravedlnuje cely film...podobne jako Blade...)

Fallout je take odkazy narvany k prasknuti a minimalne prvni serie paradni...a top jsou samoztejme prvni tri dily prvni serie Arcane, ale to je hodne volne lozeny.
    AIAX
    AIAX --- ---
    HAVANA: Tak v těch třech případech se asi neshodnem. Uncharted za mě absolutně zapomenutelné nic s příšerně obsazeným Wahlbergem (kterého mám jinak docela rád), Fallout mě nudil, ale já na postapo nikdy moc nebyl, takže asi nejsem cílovka. A ohledně Last of Us asi takhle - s manželkou jsme se podívali na první dva díly, které vypustili zároveň, řekli jsme si "docela fajn, příští týden si asi pustíme další díl" a už nikdy jsme si to nepustili. A druhá sezóna prý totální cringe.

Z adaptací si ještě vágně pamatuju na Warcraft, ten jsem myslím dokoukal do konce, takže asi koukatelná kokotinka. Kdysi dááávno jsem viděl Final Fantasy, IIRC to byl taky takový nothingburger, ale tehdy to docela upoutalo coby jeden z prvních "realistických" animáků.

Za mě asi "nejlepší" Tomb Raider s tou švédskou herečkou. Jako, taky kokotina že jo, ale na slečnu Laru bylo aspoň pěkné pokoukání.

Jo a ještě jsem neviděl Dungeons&Dragons, asi to taky nebude žádný Kubrick, ale pár kámošů si to pochvalovalo jako dobrou guilty pleasure.
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    Uncharted bylo fajn prevedeni hry do filmu
    Last of us a fallout sou skvely seriály.

Já myslím že s tema hernima adaptacema máme PTSD z nultejch let kdy to tocil samej ocas a všechno stalo za hovno
    FRIZER
    FRIZER --- ---
    SITH: Nevidim nahace s hrncem na hlave.
    SITH
    SITH --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    Hype

SITH
    SITH --- ---
    Takže dung tam bude :)

LAHINO
    LAHINO --- ---
    GANDHI: Man of culture!
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Jo! Za mě snad nejvíc nedoceněná hra všech dob. Spolu s Deus Ex: Mankind Divided.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: nejlepší film podle hry by byl MAD MAX Fury Road, kdyby to ovšem nebylo právě naopak :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    AIAX: to je případ, kdy se snažili to filměři pojmout originálně. Jenže se to vůbec nepovedlo, protože jejich vize se ukázala jako strašná kravina.

Obecně, problém je hlavně v tom, že filmaři často ostatními pohrdají a videohrami úplně. Vždycky ve svém kosmu vidí nějakého idiota, jak sedí před televizí a dělá to pfíúúú, pfiúú. Pak i ti tolerantnější ti natočí TOmb Raidera, kde se otevírá skála tak, že na ní nalepí nějaký stroječek a hrdinka udělá nesmysl a udělá to šrú, škrú a otevře se to.
    //vůbec jim nedochází, že třeba ty hádanky mají skutečně logiku, a konkrétně v TR jsou některé postavené i na znalosti mayských číslic, či znaků pro množství. JIné na fyzice. Další na logice. Oni si to ale ani neuvědomují, takže když pak mají vytvářet vizuální výrazy, tak v nich realizují to co sami vidí, a pak standardně ve filmech podle videoher nedává smysl co se tam děje a neplatí tam fyzika. Začne se propadat podlaha, hlavní hrdinka vyřeší nesmyslnou hádanku a složí rebus co nedává smysl, ukáže se nějaký paprsek světla a on zastaví rozpadu cesty z obřích kamenů, co levitují asi nějak ve vzduchu. To je efektní, to se bude líbit. přesně tak to ve hrách je, viděl jsem to u svýho pětiletýho synovce.
    A podobně je to i v hodně filmech podle comicsů, protože to je přece bžum, vrum. Že existuje spousta vizuálních grafických románů, co obsahují propracovaný příběh, nebo jsou schopný vysvětlovat i složitý matematický úlohy, nikoho nezajímá. Cílovka čte vruuum, uděláme film s hodně vruuum.

FIlm je asi hodně egoistický umění, strašně moc lidí tam podléhá předsudkům (vlastně ten sybolismus. ale i zahcycování běžného života, tam je hodně postavený na stereotypech, obrazech stereotypů, takže maj k tomu hodně blízko), což pak vysvětluje i ten aktivismus, který ale taky nedává smysl. Točí se filmy, kde se ukazujou černoši jako lupiči a pak najednou bum a stejná továrna najednou točí filmy, kde jsou všichni černoši ti hodní, protože prý NĚKDO vytvořil ve společnosti předsudky, a to včetně té části, která ani černochy nezná a nikdy je neviděla, že jsou lupiči.
    U videoherních filmů to samé – dycky vystouppí a řeknou, jo, ty filmy přede mnou, ty byly špatně. protože oni nevěděli. Ale já jo, já fakt hraju. Teď to bude dobře. A bum, zase píčovina, plná nějakých představ a předsudků, která ale dokáže i témě původní hry netrefit o celé světelné roky.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Teď si uvědomuju, že jsem pořád neviděl toho Assassin's Creeda. Sice obsazení luxusní - Fassbender, Cotillard, Irons, Gleeson, M. K. Williams - ale na databázi jen 57%, takže ani tohle asi nebude příklad povedené adaptace.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VIRIK: nejlepsi filmova adaptace hry je Postal od Uwe Bolla:p Change my mind:)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: "Dark Souls 1, v nich je podle mě daleko větší potenciál než v ER"

ER je mnohem novější a dnes už možná i známější, nedivím se, že si ho vybrali. Navíc dnešní Hollywood určitě lákalo, že v ER hrají mnohem větší roli ženské postavy a jsou tam snad i prvky gender fluidity, queer apod. (Radagon/Marika, Miquella apod.) Ve hře je to jen tak lehce naznačené, ale vsadil bych se, že ve filmu z toho udělají big deal, mark my words.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PHOW_SAATCH: Já jsem vůči všem herním adaptacím předem maximálně skeptickej, protože jsou z 95% na plátno nepřenositelný. Každopádně Garland je mizernej ohledně práce se scénářem, ale zase umí vyprávět slušně pomocí obrazů, tak by to nemuselo být vyloženě naprosto trapný, ale je mi jasný, že tu snovou a mumlavě neurčitou atmosféru budou muset pro diváka “rozmluvit” a to bude spíš ku škodě věci. Každopádně A24 jsem měl rád, teď jede jejich produkce krapet prvoplánově, ale i tak je to záruka toho, že to může být sympaticky bizarní fanservis. Osobně bych taky viděl raději adaptaci Demon, anebo Dark Souls, ale co už. O co mám vyloženou obavu je ta nově oznámená animovaná celovečerní verze Bloodborne. To bude cringe jako hovado.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    (i když jak to můžu vědět, když jsem ho neviděl !? :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    VIRIK: tak ten jsem neviděl... ale to asi není úplně můj žánr... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam