• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMILuxusní šperky
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRENC: Krapna jako pacicka?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj všem, pokud Vám po pár týdnech nošení zlatého prstenu s briliantem někde upadne jedna krapna, má to nějakou souvislost s kvalitou zlata, anebo je to prostě běžné? Mám trochu obavu, aby někdy v budoucnu kámen rovnou nevypadl. Děkuji za radu.
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    Ahoj navrhují a vyrábím designové snubní prsteny na zakázku. Prsteny, které nesou příběh vašeho seznámení nebo symboliku, která vás spoluje.

Antonie Lecher - snubní a zásnubní prsteny – antonielecher
    https://antonielecher.com/collections/designove-snubni-a-zasnubni-prsteny

FERRENC
    FERRENC --- ---
    _VYKUTALENA_: No ten jejich certifikát Glamira také nabízí, ale to jsem samozřejmě nechtěl. To otestování ale není špatný nápad, díky za tip.
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    FERRENC: pokud to bude originální certifikat GIA nebo GCAL k danému kamenu tak by neměl, pokud chceš mít jistotu můžeš si to nechat testnout v gemologické laboratoři. Stojí to okolo 500 Kč. Některé společnosti vydávají své vlastní certifikáty a u toho bych se pozastavila, tam kvalita nemusí sedět. Při výběru takto drahého kusů bych zvážili také jeho výtvarnou hodnotu, ta do budoucna také navýší cenu.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    _VYKUTALENA_: Já ho beru GIA certifikát, samozřejmě. Pak mi, podle mě, žádný šunt nehrozí, ne?
    _VYKUTALENA_
    _VYKUTALENA_ --- ---
    FERRENC: S Glamirou raději nic nesrovnávej prodávají šunty za statisíce a lidé jim to žerou. U takto velkych šutrů by měl být certufikát GIA standart.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    SOLEI: ma to byt radost, nekdy holt neni konstelace hvezd. osobne bych to nelamala pres koleno, ma te to tesit x dalsich let a ne si rikat jezismarja musela jsem jim ty svoje prachy nutit.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Tak aby byla nějaká zábava.
    Dnes byl poslední den co jsem mohla něco podniknout, přímo a rychle, tak jsem šla na procházku a vzala to taky kolem Inbar ....a teď se mi můžete smát....obsluha pouze v angličtině a všeho všudy ve žlutém zlatě pouhé dva modely s tím, že u toho jednoho nevěděl cenu. Vzhledem k tomu, že minulý týden jsem prošla zlatnictvim Dayef , kde byly dva uspokojivě modely a skoro jsem už byla rozhodnutá vzít oba,. Jenže mi neodpověděli na zprávu ve které jsem psala, že vybrané náušnice beru a dotazují se za mi to mohou poslat. To vypadá tak, že mi žádné náušnice souzené nejsou.
    Začínám mít podezření, že si koupím šutry v Žatecký a nechám si je vyrobit.
    Nebo tenhle výdaj pustím k vodě a na zlato se vybodnu.
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    KASUMI: Tak eshop má ze zákona 14 dní na vrácení zboží (Pokud není personalisované). Tento shop dokonce nabízí 60 dní na vrácení, takže vše si můžeš ještě včas prohlédnout a ověřit.

Jinak myslím, že jejich krám je podstatně levnější, než provoz a vývoj eshopu a marketing. :) Ale samozřejmě to dělají už jako masovku, takže si mohou dovolit lepší cenu a samozřejmě tam není ten osobní servis, který je u Inbaru dokonce poskytnut paní majitelkou. Nicméně pořád mi ten 40% rozdíl přijde už jako příliš vysoký komfort za servis, zvlášte z pohledu investice.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRENC: ono je to castecne i o duvere, ja bych si treba takhle drahy sperk proste nekoupila on-line u neznameho (pro me) e-shopu
    preferovala bych se na to jit podivat, videt sutr nazivo, videt certifikaty pred koupi
    i to je vec, za kterou platis
    inbar ma kram, tze musi "platit" i ten kram, ze si tam zajdes, pure eshop bude v tomhle vzdycky mene nakladovy - tzn neni to nutne "ojebavani"

soucasne je otazka, jake bude zpracovani toho sperku - noname eshop vs. nekdo, kdo se prezentuje pod svym jmenem a svoji reputaci

nerikam, ze je ten eshop smecko, jen ho neznam a nevim
    to, co pises, dava smysl.. ale v tom pripade bych si nasla kdo eshop provozuje, zda zaklada udaje do sbirky listin, jake jsou na ne recenze, zda ma na webu vse, co ma mit (obchodni podminky, info o spotrebitelskych sporech, kontakty apod.). jako nutny minimum
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    KASUMI: Jasně, díky. Zjistil jsem tedy, že ještě certifikát ovlivňuje cenu, ale když jsem si nakonfiguroval stejné parametry s certifikátem GIA na glamira.cz, tak jsem o 40% levněji. Takže paní majitelka Inbar je sice moc milá a poradí, ale ve finále asi není důvod to nekoupit online, že? Pokud se v něčem nemýlím. :)

KASUMI
    KASUMI --- ---
    Každopádně mne to přijde trochu víc, než by mi za to bylo milé dat, s ohledem na s1
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    FERRENC: Link ma 14k zlato, tze cast urcite v tom
    Cast urcite v garanci kamenu, což nevím, nakolik zvládne nějaký eshop
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    FERRENC: Chápu, že je těžké porovnávat celk. cenu, když není položková, ale stejně - když najdu na webu nějaký obdobný, resp. lepší SI1, G, 0.5 ct (https://www.brilianty.cz/zlaty-zasnubni-prsten-df-2354-zlute-zlato-s-diamantem-2556/) za 61 900 Kč vč. DPH, lze to porovnat, anebo tam jsou ještě nějaké parametry, o kterých nevím?
    FERRENC
    FERRENC --- ---
    Ahoj, může mi, prosím, někdo zkušený hodit oko na tuto nabídku od INBAR? Jestli je ok? Díky moc.

Prsten z bílého nebo žlutého zlata 18 KG (750/1000 )
    Číslo : 53
    Center Briliant : 0.40 karat
    Čistota : SI 1
    Barva : G
    Certifikát : GIA ( nejlepší )
    Po stranách malý brilianty kolem 0.12 karat
    Celková cena :
    100 tisíc včetně DPH

SOLEI
    SOLEI --- ---
    Kdybych jsi nechávala udělat zakázku ......co je rozumnější? Skočit do bazaru a staré zlato donést tam nebo donést ho zlatníkovi protihodnotou? Mám prsten s opakem a opál rupnul, takže prsten má teď cenu akorát toho zlata + jednu nenáviděnou soupravu co jsem dostala za závěrečné zkoušky a byla šeredná už tehdy a stále je.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    COQUINE: díky, najdu, jen to prostě nebude tak rychlé, já nespěchám. Chci něco co budu nosit deset dvacet let třicet let. Nemám potřebu vběhnout k prvnímu zlatníkovi. Můžu počkat až bude syn dost mobilní na to abychom ho naložili do auta a vyrazili do Turnova. Tam se najdou vstřícnější duše
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    SOLEI: aha :)) tak drzim palce, at najdes, co hledas.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    COQUINE: komunikovala jsou s jistou AS , ale v mailu se odvolávala na paní designérku.
    Mne je to teď už asi jedno. Já mám totiž jedno takové postižení a to je příroda, jsem pokřivená svou profesí a ty shluky kuliček na retizcichca nausnicich a tak mi začaly najednou připomínat jisté věci z přírody, kterými bych se nechtěla zdobit, takže moje nadšení z tohoto butiku dost ochladlo nejen díky komunikaci ale i zbytkem tvorby.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam